Gå til sidens hovedinnhold

Zoé-kritikken: Tragikomisk forsøk på å «beskytte» mennesker mot egen fri vilje

Artikkelen er over 1 år gammel

Bjarne Clausen: – Det er nesten tragikomisk å registrere enkelte politikeres frenetiske forsøk på å «beskytte» voksne, selvstendige mennesker fra sin egen frie vilje.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I FBs utgave av 30.01.2020, fyrer Bymiljølistas Gøran Karlsen (Fredrikstad) løs mot Zoé-kirken og dens pastor, Jan Halvorsen. Karlsens bekymringer går visstnok på at Zoé-kirken skal ha bedrevet «homoterapi» – og pastoren skal angivelig ha kommet med «særdeles grove og nedlatende karakteristikker om islam».

På denne bakgrunn vil Karlsen så fremme forslag i neste bystyremøte (06.02.2020) om, at kommunen ikke lenger skal benytte Zoé-kirken til sin virksomhet. Pastoren avviser kategorisk at menigheten bedriver «homoterapi», men at det har funnet sted noen gode samtaler i årenes løp.

Det er nesten tragikomisk å registrere enkelte politikeres frenetiske forsøk på å «beskytte» voksne, selvstendige mennesker fra sin egen frie vilje. Dertil forklarer pastor Halvorsen, at hans «religionskritikk» ikke gjelder islam generelt, men en ideologi innenfor islam, som organisasjoner som IS og Al Qaida bekjenner seg til. Med all respekt, pastor, det finnes ingen ideologi innenfor islam. Islam er islam – og dermed også ideologien.

Karlsens besøk i menigheten Zoé for noen år siden var neppe tilskyndet av åndelige behov.

Karlsens besøk i menigheten Zoé for noen år siden var neppe tilskyndet av åndelige behov, men snarere et bevisst ønske om å «avsløre» uttalelser, som kunne brukes mot menigheten og kristne – en slags moralpoliti. Har han også besøkt moskeene, og fått med seg hva som forkynnes der? Episoder som denne, føyer seg inn i en utvikling – og et mønster med stadig hyppigere angrep på kristenheten – også i vårt land. Det være seg enkeltpersoner, menigheter, kristne skoler osv.

Gøran Karlsen, som trekker pastorens moral i tvil, tyr selv til metoder som benyttes av regimer vi tar sterkt avstand fra – nemlig spionering på en utvalgt samfunnsgruppe. I enkelte land – der iblant Kina, er overvåkingen og kristenforfølgelsen nå digitalisert – ved biometri og kunstig intelligens.

Nylig ble World Watch List – 2020 offentliggjort. Den avslører at 300 millioner kristne er forfulgt. Hver time blir én kvinne voldtatt, fordi hun er kristen. Hver dag blir 8 kristne drept for sin tro. 40 kristne hjem blir brent eller ødelagt – og 10 kristne urettmessig fengslet. Daglig blir også 26 kirker eller kristne bygninger angrepet. WWL rangerer forholdene i de ulike land etter kriteriene; høy, svært høy eller ekstrem forfølgelse.

I år er det 11 land som oppfyller kriteriet, «ekstrem forfølgelse». Nord-Korea ligger på toppen av verstinglista (av 50 stater), og India ligger på 10. plass. Bortsett fra disse 2 landene, er de øvrige 9 ekstreme statene, islamske. Deretter rangeres stater etter «svært høy forfølgelse» og høy forfølgelse». I disse kategoriene dominerer også islam. Man kan legge til, at 2019 var rekordåret for muslimske angrep (3000 i tallet) på kirker og kristne, hellige symboler i Europa. Verst var det i Frankrike. Ingenting av dette kommer ut i offentligheten.

Karlsens angrep på en kristen menighet, som i «verste fall» ønsker å hjelpe mennesker, fremstår både som patetisk og hyklersk, når han dertil omfavner en ideologi, hvor alle land eller regioner med dødsstraff for homofili (jf. sharia og koranen), er islamske.

Kommentarer til denne saken