Gå til sidens hovedinnhold

Zoé-kirken – en redningsstasjon

Artikkelen er over 1 år gammel

- Jeg vet ikke Gøran Karlsen, men jeg tror at Jesus er fremmed for deg. Da forundrer det meg at du og dine bruker så mye tid og energi på å motarbeide noe dere ikke tror eksisterer, skriver Øivind Dahl i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Jeg bruker denne overskriften når jeg vet hvilket arbeide Zoé-kirken driver blant barn, ungdom, eldre, gruppesamlinger og forskjellige aktiviteter og sammenkomster for innvandrere – deriblant muslimer.

Dette er aktiviteter som BML, Gøran Karlsen, burde glede seg over. Du ser jo fra din jobb, og fra andre engasjement, hvor mange det er som sliter. Ved siden av Zoé-kirken drives i pinsesammenheng et stort arbeid mot rusavhengighet. Mange som har levd i det største mørke får møte Jesus og opplever en radikal forvandling. Hvis du vil Gøran Karlsen, kan jeg samle en del av dem slik at du og dine kan får høre hva Jesus kan.

Du går til angrep på pastoren, hvor han i en tale går ut mot terroristgrupper som IS og al-Qaida med flere. I dette er vi vel alle enig med pastoren. Jeg forstår ut fra det han siterer ikke har noe med vanlige muslimer å gjøre.

Les også

Fredrikstad kommune bør slutte å bruke Zoé kirken som møte- og bevertningssted

Zoé-kirken er et praktbygg, som ligger langs riksvei 22 (111), og er også et konferansebygg som Fredrikstad kommune har hatt mye glede av. Det er ikke noe mystisk med huset, og Jesus står ikke i døren når kommunens ansatte kommer.

Du gjør et nummer av kommunal støtte til menigheten på kr 1.347.338 kroner over en 9-årsperiode. Dette er ikke støtte fra kommunen. Det er kirkeskatt som kommunen inndriver via skatteseddelen, og som blir utbetalt til menigheter som står utenfor kirken. Vi får tilsendt samme beløp per medlem som kirken får. I en menighet som jeg kjenner til var beløpet for 2019 kr 647,- per medlem.

Dette kan ikke være ukjent for deg Gøran Karlsen, da jeg tror din egen organisasjon – Humanetisk Forbund – får det samme tilskuddet.

Les også

Bymiljølista og Zoé-kirken: Innkjøpsmakt eller gapestokk?

Du skriver videre at kommunen har betalt cirka 1,6 millioner for leie av Zoé-kirken i en 9-årsperiode. Dette må være «verdens» billigste konferansesenter. Deler vi dette på 36 konferanser, med ca. 300–400 personer i 9 år, blir det 120 kroner per person. For dette får kommunen leie, fri parkering, mat, frukt, forfriskninger, lyd, bilde osv. I tillegg får de møte hyggelige kvinner som har laget i stand alt dette.

Jeg har vært med i Pinsebevegelsen siden 1963 (57 år). Det kommer mennesker til oss med forskjellige behov som ber om hjelp, og etter beste evne prøver vi å hjelpe. Men dette med homoterapi er for meg helt ukjent.

Jeg vet ikke Gøran Karlsen, men jeg tror at Jesus er fremmed for deg. Da forundrer det meg at du og dine bruker så mye tid og energi på å motarbeide noe dere ikke tror eksisterer.

Til slutt Gøran Karlsen, kan jeg fortelle deg at både du og jeg skal møte Ham en dag. Det står skrevet at «hvert kne skal bøye seg for Ham og bekjenne at Jesus Kristus er Herren».

Les også

Kommunen bør kjøpe tjenester av jøder, HEF og pinsevenner – uavhengig av deres tro, politiske eller etiske ståsted

Kommentarer til denne saken