Gå til sidens hovedinnhold

Zoé-kirken – en helt vanlig pinsemenighet

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Kari Helseth Solberg forsvarer Zoé-kirken og pastor Jan Halvorsen etter kritikken fra bystyrepolitiker Gøran Karlsen. – Zoé-kirken har beveget seg bort fra «Livets Ord», og har i flere år tilhørt pinsebevegelsen, skriver hun.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Gøran Karlsen hevder at Zoé-kirken forfekter synspunkter på religionsfrihet og seksuelle legninger som er i strid med kommunens etiske prinsipper og retningslinjer. Han vil avvikle kirken som konferanse-, møte-, kurs- og bevertningssted.

På hvilket grunnlag? Han påstår at menigheten er et produkt av dagens pastor, Jan Halvorsen. For så vidt er det riktig. Men Zoé-kirkens pastor har aldri drevet et solospill, men knyttet til seg medarbeidere, og han har også hatt gode rådgivere.

Videre hevder Karlsen at menigheten er en såkalt endetidsmenighet, hva nå han mener med det.

Å påstå at dette er grunnlag for å slutte å støtte menigheten, er å gå for langt.

Zoé-kirken har beveget seg bort fra «Livets Ord», og har i flere år tilhørt pinsebevegelsen. Pastor Jan har tatt et oppgjør med mye av det Trosbevegelsen sto for.

Karlsen bruker Zoé-kirkens nettside, en blogg om pinsebevegelsen og en PDF om kristenliv i Norge som grunnlag for sine argumenter. Det er bekymringsfullt når politikere som Gøran Karlsen går til frontalangrep på Zoé-kirken, på et svært tynt grunnlag.

Siden Zoé-kirken er en menighet som ber for syke, antar han at menigheten driver med «homoterapi». Oppgavene i en menighet er å vise omsorg og ta vare på dem som søker hjelp.

Han forbinder pastor Jan Halvorsen med «Livets Ord»-praksis, selv om menigheten nå i flere år har vært en del av pinsebevegelsen.

Karlsen går ut fra én tale om endetiden, og påstår at menigheten fremmer muslimhat. Sannheten er at talen bare konstaterer fakta. Islamister forfølger jødene, og vil utslette landet. Pastor Jan siterer David Wilkerson i den talen. Dette er ikke på noen måte oppfordring til muslimhat, og menigheten som jeg selv har vært medlem av i 30 år, er ikke ekstremister. Det er rom for alle i Zoé-kirken.

I tillegg bruker han som argument for at kommunen skal slutte å bruke lokalene, at pastor Jan har vært gjest på Visjon Norge. Å påstå at dette er grunnlag for å slutte å støtte menigheten, er å gå for langt.

Dokumentasjonen Karlsen legger frem i sin interpellasjon, er altfor tynn. En del av dokumentasjonen som er brukt her er utdatert. Det er vel vanlig når man kommer med slike påstander å underbygge med oppdatert dokumentasjon? Jeg undres også hva Gøran Karlsen mener med sitt utsagn om at menigheten er noe spesiell.

Jeg anbefaler Karlsen å besøke menigheten, og finne ut om hans karakteristikk av forsamlingen stemmer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.