Hockeyfesten har tatt fyr

I KJEMPESLAG:

I KJEMPESLAG: Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er blir helt ellevilt morsomt, gauler Stjernen-supporter Joh Gulichsen i timene før pucken droppes for Winter Classic på Stadion.

DEL

Utestedene i Fredrikstad er for alvor i ferd med å fylles opp, hvor forventningene til kveldens oppgjør mellom Stjernen og Sparta er skyhøye.

– Jeg har fulgt Stjernen tett siden 70-tallet, så at jeg skulle få oppleve dette blir artig, sier Joh Gulichsen oppstemt. Han lader opp med en Cola på O'Learys og har ikke tatt stilling til hva aftenen vil bringe etter kampslutt.

Lar bilen stå

– Vinner Stjernen så er mulighetene store for at jeg lar bilen står igjen. Skulle det gå galt er valget enkelt, sier han.

– Hva tror du?

– Jeg er alltid redd når vi er favoritter, men støtten fra tribunen skal det ikke stå på. Er faktisk spent på hvor mange sarpinger som orker å ta turen, sier Gulichsen til f-b.no.

Spennende kamp

To andre som er i feststemning på O'Learys er Glenn Grady fra Saltnes og Kjetil Herman Hansen fra Hvaler. Med en «styrkedrikk» innen rekkevidde snakket de gjerne om forventningene til kvelden.

– Jeg håper faktisk blir en jevn og spennende kamp, men at Stjernen vinner til slutt, sier Grady.

– Av respekt for naboen er det greit at vi ikke bare kjører over dem. Det skal være morsomt for alle, men Stjernen skal uansett vinne til slutt, humrer Hansen hjertelig.

Hvor er de blå?

Kun to supportere i blått utstyr kunne skimtes på O'Learys. På gangbrua dukket tredjemann opp – Sondre Støen-Kvam omtaler seg selv som «blå og stolt særping».

- Du er ikke utpreget pyntet opp?

– Jeg har tatt mine forholdsregler til etterretning og har brukt de blå fargene diskret, sier han og fremviser et Sparta-skjerf.

Sondre-Støen-Kvam

Sondre-Støen-Kvam Foto:

– Har Sparta en sjanse?

– Det er liten tvil om at Sparta er inne i en tung periode, samtidig tror jeg de kan overraske i en slik match. Faktisk tør jeg å påstå at Sparta har et bedre mannskap enn Stjernen også denne sesongen.

– For en tilreisende fra Sarpsborg må det være flott å nyte elven og bryggepromenaden i Fredrikstad sammenlignet med Pæddekummen og Sannesund?

– Fredrikstad er en fin by, men folkene der er litt for eplekjekke. I Sarpsborg er vi mer jordnære. Jeg trives best blant slike mennesker, konstaterer Støen-Kvam.

Gammel bever gleder seg

Merethe og Mats Stene

Merethe og Mats Stene Foto:

En av byens eldre representanter for Red Beavers, Mats Stene hadde ladet opp med kona Merethe på OMG.

– Jeg gleder meg til denne hockeyfesten, men er blitt såpass gammel at jeg er redd for at vi taper. Nå skal vi bort Stadion for å hjelpe til på dugnad med LED-skjermene, opplyser ekteparet som begge er ikledd drakter fra 90-tallet. OMG var fylt til randen, mens stemningen på Båthusteatret også er i ferd med å ta seg opp

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.