Gå til sidens hovedinnhold

Wenche Wroldsen: Vi er fornøyd med at det «lukter Fagforbundet»

Artikkelen er over 1 år gammel

Wenche Wroldsen tar utgangspukt i uttalelsen fra Wiggo Sørlien, Frp, om at det «lukter for mye Fagforbundet» av Arbeiderpartiets forslag til organisering av kommunens toppledelse.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I FB nylig uttaler Wiggo Sørlien, Frp-politiker, at «det lukter litt vel mye Fagforbundet av Arbeiderpartiets løsning» til forslag vedrørende ny administrativ organisering i Hvaler kommune. Wiggo Sørlien bør, som tidligere Ap politiker, kjenne til at det forventes et godt faglig politisk samarbeid i arbeidslivet. Det gjelder både sentralt og lokalt.

Fagforbundet Hvaler søker støtte hos de partiene som arbeider for at de ansatte kan ha en trygg, forsvarlig arbeidshverdag. Trepartsamarbeidet på sykehjemmet er et godt eksempel, her var det tverrpolitisk enighet om at dette skulle vi få til.
Det er vi så fornøyd og stolte av!

Når det gjelder fremtidig organisering i Hvaler kommune, så mener vi at et viktig punkt i Warde Hartmark-rapporten ikke er fulgt opp, nemlig en evaluering av dagens organisasjon. Vi mener en evaluering burde funnet sted før en ny organisering med utvidelse av rådmannens ledergruppe, med en kommunalsjef/direktør og assisterende rådmann/kommunaldirektør er på plass.

Men det ønsker ikke Frp, Høyre, Styrbord og MDG. Her valgte dere å stemme nei til det i siste kommunestyret og da med et argument om at det lukter litt mye Fagforbundet av forslag fra Arbeiderpartiet!

Vi opplever mye uro, støy, usikkerhet hos ansatte om hvordan dere som arbeidsgiver fremmer forslag. Her kan nevnes spisepause, hvor alle partiene i posisjon er enige om at dette skal gjennomføres selv om de ansatte mener det vil gi et dårligere tilbud ut til brukerne og fleksibiliteten forsvinner. Ikke er det noe besparelser å hente, mener vi. MDG uttaler at det er helt greit å privatisere tjenestene.

Dette er ikke greit, og vi vil fortsette å jobbe for at de ansatte skal ha en så god trygg hverdag, om det da «lukter Fagforbundet av forslagene i kommunestyret», så er vi fornøyd med det.

Kommentarer til denne saken