Gå til sidens hovedinnhold

Vil vise hele Vivi, ikke bare skravlekjerringa

Artikkelen er over 7 år gammel

I en menneskealder spredte Vivi Haug (1936–2014) latter og glede fra scenen. Snart skal revydronningen selv hylles med en egen forestilling i hjembyen.

Vivis Aften er arbeidstittelen på forestillingen som Talina Hansen og Vera Domre har tatt initiativet til. Forestillingene skal spilles på Speilet fra 20. til 22. mars.

LES OGSÅ: Minnet Vivi med fest

Glad i Speilet

– Vi har valgt Speilet fordi Vivi var så glad i den salen. Her spilte hun med Teater 4, og her sto hun på scenen i Revyselskapet Glade Bjørn, forteller Talina.

Hun var ikke bare kollega, men en god og fortrolig venninne av Vivi gjennom mange år.

– Vivi, Vera og jeg var en liten sammensveiset venninneklikk som hadde det vanvittig mye moro sammen. Vi hadde lunsjer som varte i over 12 timer, og de få gangene Vivi reiste utenlands gjorde hun det sammen oss.

LES OGSÅ: Vakker og verdig avskjed med hele byens Vivi

Spilte mye sammen

Første gang Talina jobbet med Vivi, var i forestillingen «Stud. Sørensen» på Pizzaniniteateret i 1991.

– Etter hvert skulle vi gjøre «en hel bråta» oppsetninger sammen, sikkert over 50. Rut og Tutta ble et samkjørt radarpar, minnes Talina.

Forestillingen i Speilet blir ikke av det prangende slaget, mer intimt, lavmælt og følelsesladet.

Ikke bare latter

– Folk forbinder Vivi med den morsomme skravlekjerringa som snakket på inn- og utpust. Hun var det også, men veldig mye mer. Disse andre sidene vil vi løfte frem slik at bildet av Vivi blir mest mulig komplett. Det fortjener hun, sier Talina.

LES OGSÅ: Rikskjendis i en alder av 69

– En seriøs forestilling, med andre ord?

– Både morsom og seriøs, slik Vivi var. Hennes store revyperler vil selvsagt få plass, men også «den andre» Vivi som ikke så mange kjente. Vi kommer også til å ha en konferansier som vil formidle historier og anekdoter knyttet til Vivis liv, både på og bak scenen.

– Hvem skal stå på scenen i tillegg til deg?

– Det er ikke helt avgjort ennå, men Bjørnar Spydevold skal helt sikkert være med. Han var jo en del av Champagnekvartetten og spilte mye med Vivi de siste 15 årene.

Etter at Vivi Haug døde 5. oktober i fjor, overtok Talina venninnens private tekstarkiv.

– Vivi skrev flittig i årevis, og mye av materialet er ikke publisert eller fremført på en scene. De siste årene skrev hun mange flotte dikt, og noen av dem vil publikum få høre for første gang i mars.

Håpet på julefarse

Helt inn til det siste skrev Vivi på en forestilling som hun hadde håpet at hun og Talina skulle spille sammen før jul i fjor. Slik gikk det ikke.

– Forestillingen skulle handle om Rut og Tutta som hadde havnet på gamlehjem. Den hadde sikkert blitt hylende morsom, noe annet ville vært utenkelig, smiler Talina Hansen.

Kommentarer til denne saken