Gå til sidens hovedinnhold

Venner og kolleger hyller Vivi Haug

Artikkelen er over 6 år gammel

Klassiske revyperler blandet med sang, dikt, anekdoter og uforglemmelig garderobeminner. Slik skal Vivi Haug hylles på Speilet fra 20.–22. mars.

Det blir tre forestillinger helt i Vivis ånd. Garantert mye latter, men også litt livsvisdom og ord til ettertanke, lover Talina Hansen Skogseth og Vera Domre, initiativtagere til forestillingen og nære venninner av Vivi gjennom 25 år.

At forestillingene finner sted på Speilet, er ikke tilfeldig. Vivi elsket den scenen. Her spilte hun teater og revy på 1970-og 80-tallet. Minnene var mange og gode.

Vivi Haug (1936–2014)

God kjemi

Talina Hansen Skogseth får meg seg Bjørnar Spydedvold, Tor Erik Gunstrøm og Alexsander Hermansen opp på Speilets scene. De fire artistene jobbet mye med Vivi de siste årene av hennes liv.

– Vivi og jeg fant tonen fra første øyeblikk. Vi utviklet en helt spesiell kjemi. Hun mente at vi var to alen av samme stykke, og det stemmer nok, sier Tor Erik Gunstrøm.

VIDEO: Harald Zwart lagde denne "minnesdokumentaren" om Vivi Haug:

Alvor og skjemt

Publikum vil bli presentert for den glade, sprudlende Vivi med de kvikke replikkene, men også for den alvorlige og bekymrede Vivi.

– Vivi var bekymret for alt og alle, og timene og minuttene før hun gikk var på scenen var helt forferdelige. Det ble bare verre med årene, sier Alexander Hermansen.

– Men hadde hun først fått det ene benet ut på scenegulvet, var nervøsiteten som blåst bort. Da var hun artist med stor A, sier Talina.

Savner henne

Selv om Vivi døde i oktober i fjor, har hun ennå ikke vent seg til at venninnen er borte.

– Vi savner henne veldig. Det er så stille etter henne. Vivi var så til de grader til stede. Hun var jo et oppkomme av skrøner og historier. Snakket med alle, var oppdatert på nyhetsbildet og elsket tv-sport.

– Men hun var ikke alltid så glad i å øve og terpe?

– Nei, men hun elsket garderobelivet. Hun levde for pausene, røken og praten. Kosen betydde mye for Vivi, sier Vera Domre.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.