Selger byjubileet på reiselivsmessen

På plass: Caroline Pettersen (til venstre) og Tove Bergseng i Visit Fredrikstad og Hvaler er klare til å markedsføre plankebyen på reiselivmessen på Fornebu i helgen.

På plass: Caroline Pettersen (til venstre) og Tove Bergseng i Visit Fredrikstad og Hvaler er klare til å markedsføre plankebyen på reiselivmessen på Fornebu i helgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredrikstads 450-årsjubileum skal selges for alt det er verdt på reiselivsmessen som åpnet i Telenor Arena fredag ettermiddag.

DEL

– I år har vi virkelig et godt produkt å selge, og vi forventer stor publikumsinteresse, spesielt fra Oslo-regionen, sier Maya Nielsen, reiselivssjef i Visit Fredrikstad og Hvaler.

Østfold står samlet

Fredrikstad har i en årrekke deltatt på reiselivsmessen. De siste fem årene har de hatt felles stand med de andre reiselivsorganisasjonene i Østfold. Så også i år.

Årets reiselivsmesse åpnet for publikum fredag ettermiddag og holder åpent både lørdag og søndag. Det er ventet at ca. 25.000 mennesker vil besøke messen.

– Det er viktig at reiselivsnæringen i Østfold markerer seg som én enhet med gjensidig markedsføring. Da ser folk at vi står sammen her i fylket, sier Maya Nielsen.

Anno-effekten viktig

Hun mener at Fredrikstad fortsatt surfer på Anno-bølgen, selv om det er ett år siden tv-serien fra Isegran ble sendt.

Godt produkt: Reiselivssjef Maya Nielsen vil selge Fredrikstad som jubileumsby på reiselivsmessen i Telenor Arena som starter fredag. Her er hun fotografert på Kongsten fort.

Godt produkt: Reiselivssjef Maya Nielsen vil selge Fredrikstad som jubileumsby på reiselivsmessen i Telenor Arena som starter fredag. Her er hun fotografert på Kongsten fort. Foto:

– Utenfor Fredrikstad er nok Anno-effekten lettere å selge enn byjubileet, tror hun.

– Likevel vil dere ha et spesielt fokus på byjubileet som vil prege Fredrikstad i hele år?

– Absolutt. Spesielt Oslo-folk som har hytte i vårt distrikt vil nok ha interesse for jubileumsaktivitetene.

Starter neste helg 

– Og snart smeller startskuddet?

Ja, det starter jo allerede med Winter Classic neste helg, noe vi selvsagt vil markedsføre tungt på standen.

Utover året vil Fredrikstad syde og koke av jubileumarrangementer.

 Hovedmarkeringen foregår fra 7.–17. september. Da blir det 11 intense dager med konserter, store idrettsarrangementer, ungdomsfestival, kulturnatt, byoperette, teater, utstillinger og historisk marsj til Gamlebyen, for å nevne noe.

Artikkeltags