Lucky Lips

Fredag 23. februar kl.22:00-00:00
Café Magenta
Toldbodgaten 104, Fredrikstad, NorwayÅpne kart
kart

På scenen er Lucky Lips full pakke: De kan veksle mellom det akustiske og intime til det heseblesende og fengende på kort tid. Bandets bakgrunn fra bluegrass-sjangeren merkes godt i kvalitetene på harmonier, tempo og finspill og det hele bæres av Malin Pettersens sterke vokal og perfekte frasinger.

Selv om de feirer 10 år som band i år, så har Lucky Lips med fjorårets album, Coming Home, revitalisert seg og posisjonert seg tydelig innen det vi kan kalle «den nye countryen». De er en del av en bølge med norske artister som er nyskapende og annerledes, samtidig som de er tro mot sine country-røtter. Den samme bølgen har vi også sett internasjonalt med artister som Margo Price og Sturgill Simpson. Likevel skylder Lucky Lips mye til gamle helter som Buck Owens og George Jones, og Malin Pettersens vokal sender tanken til både Dolly Parton og Emmylou Harris.

Lucky Lips startet å spille bluegrass, noe som kulminerte i at de ble kåret til #1 European Bluegrass Band under European World of Bluegrass-festivalen i 2011. Siden den gang har de gjennomgått et stilskifte og nå er føttene godt plantet i moderne country og americana.

I 2016 ble singlene «Through Everything» og «Coming Home» sluppet, og begge fikk listing og mye rotasjon hos NRK P1, NRK P13 og Ordentlig Radio gjennom sommeren og høsten. Senere samme år ga bandet ut albumet Coming Home, innspilt i samarbeid med co-produsent Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Bror Forsgren, Lionheart Brothers). Det resulterte i en meget countryinspirert plate hvor bandet i stor grad forlot bluegrassplattformen til fordel for et mer elektrisk og utvidet lydbilde.

De gode anmeldelsene lot ikke vente på seg og Lucky Lips posisjonerte seg fint inn blant det fremste landet har å by på av americana. Dagbladets Øyvind Rønning mente Lucky Lips hadde «funnet  innerformelen» og trillet fem på terningen.

Bandet: Malin Pettersen (vokal, gitar), Even Krogh (banjo), Stian Sveen (gitar, vokal), Erlend Støylen Hølland (dobbelbass, vokal) & Pål Emil Berg (trommer).