Annonsørinnhold fra Taxisentralen

Hva er dette?

William (8) må ha taxi til skolen:  – Svein er vår trygghet i hverdagen

Hver morgen på prikken klokken halv åtte ruller en taxi opp utenfor huset på Hannestad. Punktligheten skaper trygghet i hverdagen for både William og familien.

Annonsørinnhold fra

– Nå er Svein her!

Det er tidlig på morgenen, og på tide for familien på fire å komme seg avgårde til skole og jobb. Tredjeklassingen William løper glad og fornøyd mot døra. Mamma Kristine Erøy hjelper han med sko og skolesekk før de sammen går ut og treffer taxisjåfør Svein.

– Hællæ, William! Er du klar for å dra på skolen? 

SE DEN RØRENDE VIDEOEN ØVERST I ARTIKKELEN

William er i de tryggeste hender i taxien til Svein

Omtrent slik starter hver morgen hjemme hos familien Erøy. William er en aktiv gutt med behov for ekstra tilrettelegging i hverdagen. Å ha en fast taxisjåfør som dukker opp til samme tid hver dag betyr mye.

Mamma Kristine beskriver sønnen William som en solstråle og en gledesspreder. Her er leken i full gang på gutterommet etter skoledagen.

– For William og andre barn i samme situasjon er det ekstremt viktig med struktur og forutsigbarhet i hverdagen. Så at Svein ruller opp utenfor døra her i taxien sin til nøyaktig samme tid hver dag og er blid og imøtekommende ovenfor William, det gjør at vi kan senke skuldrene for vi vet at William er i trygge hender, forteller Kristine Erøy mens hun leker med sønnen sin på stuebordet.

William har kjent Svein siden barnehagen. Der begynte han med taxi til terapiridning en gang i uka. I dag går William på Hafslund barneskole på avdeling Maren Juel. Her undervises elever med store og sammensatte funksjonshemminger.

– William har ikke så mye språk enda, men Svein kjenner han så godt nå at han raskt kan lese William både på kroppsspråk og lyder. De har fått sin helt egne humor og måte å kommunisere på.

Gjør taxibestillingen enklere - last ned svippr-appen her!

– Jeg blir glad i barna

Taxisjåfør Svein Granath har kjørt William i omtrent fire år. Han sier selv at det å tilbringe tid med de gutta han kjører er et av dagens høydepunkt på jobb.

Svein har vært taxisjåføren til William i fire år. De har fått et helt spesielt bånd og trives godt i hverandres selskap. Familien til William beskriver Svein som tryggheten selv. 

– Jeg har jo blitt veldig glad i både Niklas og William som jeg henter og bringer hver eneste dag i skoleåret. Dem har blitt en del av hverdagen min, smiler Svein lunefullt og legger til:

For William og andre barn i samme situasjon er det ekstremt viktig med struktur og forutsigbarhet i hverdagen.

– Det går på trygghet, både for barna, foreldrene og for meg. Det et trygt fordi barna har en stabil og fin hverdag og vet at jeg kommer. Det er godt for foreldrene å bare forholde seg til en bil og en sjåfør. Og så er det fint for meg, for jeg liker å være sjåføren deres.

SE VIDEO ØVERST I ARTIKKELEN

Svein har kjørt taxi i 12 år. I løpet av en uke har han faste avtaler med fire barn. Noen skal til skole og barnehage mens andre skal til terapiridning. 

– Jeg har kjørt barn fra første dag jeg var på jobb for Taxisentralen. Det er en givende jobb, og jeg blir så glad når jeg ser gnisten i øynene til barna når de setter seg i taxien. 

Hva er det viktig å tenke på når man kjører skolebarna?

– Punktlighet! Det har alt å si, både for meg og for barna. Du kan stille klokka etter meg, så viktig er det, ler Svein varmt. 

Har du spørsmål angående taxi - kontakt oss her.

Får et helt spesielt forhold

Svein beskriver taxituren hjem fra skolen som det tidspunktet på dagen da det er mest liv i hans taxi. Da er barna klare for hjemturen, og det er ofte god stemning i taxien.

William er helt trygg med Svein som sin taxisjåfør. I tillegg til å møte William med et smil hver dag, så passer Svein godt på når William er på vei ut og inn av bilen og han følger William helt inn på skolen.

– Ja, når William ser bilen min komme inn i skolegården på slutten av dagen, da løper han som en virvelvind og er så klar for å komme seg hjem. Da går som regel kjatra i ett hos barna, og det er mye klapping i hendene og rock'n roll på anlegget, ler taxisjåføren.

Ingen dag er lik for taxisjåfør Svein. Det er også det som er så spennende med jobben. Men å ha noen faste holdepunkter med de samme kunder hver dag det gjør også at man blir veldig godt kjent med enkelte passasjerer.

– Det er rart med det, for når man kjører disse barna i så mange år så er det også veldig rart den dagen de begynner på videregående og går over i et annet system. Da er det minibussene som tar over, forteller taxisjåføren.

Les vår artikkel om sentralbordet her.

Skoleskyss er en stor del av Taxisentralen

Svein er en av flere taxisjåfører tilknyttet Taxisentralen som kjører barn til skole, barnehage, terapiridning og andre aktiviteter. Daglig leder på Taxisentralen, Stian Enghaug, beskriver ordningen som en viktig del av Taxisentralen.

– I Fredrikstad og Sarpsborg kjører vi til sammen mellom 250 og 300 barn hver dag. Det utgjør omtrent 15 % av den totale omsetningen for Taxisentralen, forteller han.

Stian Enghaug forteller at historiene om gode relasjoner mellom taxisjåfør og skolebarn er mange. Til daglig kjører Taxisentralen nærmere 300 barn til skole, barnehage, aktiviteter og terapiridning. 

Og barna som kjøres er alt fra barn med spesialbehov som krever tilrettelegging i hverdagen og barn og unge som bor langt unna skolen sin.

Ta kontakt med Taxisentralen her.

– Det er et veldig skreddersydd og godt opplegg som tilpasses hver enkelt kundes behov. I de tilfellene hvor barna har en fast sjåfør opplever vi at de utvikler et spesielt bånd dem imellom. Det er det hyggelig å høre om, smiler Stian og forteller at han av og til blir med taxisjåførene på en tur eller to. 

– Jeg hører mange gode historier om god kommunikasjon og tette bånd, men det er veldig fint å av og til se det med egne øyne og slik få et enda bedre bilde på hvordan en taxisjåførs hverdag kan være, avslutter Stian.

Del artikkelen på Facebook