Annonsørinnhold i samarbeid med Hvaler Bredbånd AS

Hva er dette?

 
 

Vil tilby fiberdekning selv på Hvalers minste plasser

I dag er det vanskelig å tenke seg en hverdag uten tilgang på nett. På Hvaler finnes det fremdeles mange steder uten dekning, men dette vil Eivind Nappen gjøre noe med. Målet er å kunne tilby alt fra fastboende og hytteeiere til det lokale næringslivet et fremtidsrettet og stabilt fibernett.

Annonsørinnhold i samarbeid med Hvaler Bredbånd AS

Hvaler Bredbånd AS

– Det er ikke så mange store aktører som ser verdien i å bygge ut fibernett på steder som Hvaler. Så for et raskt og stabilt bredbånd på hytta er vi et godt alternativ, forteller daglig leder Eivind Nappen.

Ved bruk av fiber er ikke kapasitet et problem. Du kan ha flere tjenester som tv, internett, alarm og smarthus-løsninger på samme kabel.

– Kundene i dag ønsker å ha tilgang til raskt bredbånd med god kapasitet. Spesielt viktig er det å kunne streame uten at det «lagger», og fiber er det raskeste digitale mediet til dette i dag, forteller Nappen og legger til:

– Et samfunn i dag uten fiber og bredbånd er nærmest hjelpeløst.

Det er ikke så mange store aktører som ser verdien i å bygge ut fibernett på steder som Hvaler.

Eivind Nappen, daglig leder Hvaler Bredbånd AS

Nett skal være lett tilgjengelig

Hvaler Bredbånd er et kommunalt eid AS som ønsker å øke livskvaliteten og produktiviteten til både innbyggere og hytteeierne. Bakgrunnen var at kommunestyret på Hvaler ønsket innbyggerne bedre tilgang til bredbåndstjenester.

– Vi ønsker at det skal være lettvint og uproblematisk å bo på Hvaler, når det kommer til internettilgang. Denne kommunestyrebestillingen av fibernettet gjør Hvaler kommune til et attraktiv sted å både bo og feriere, mener Eivind Nappen.

Hvaler Bredbånd AS hadde sin oppstart i desember 2016 og per i dag er det to ansatte. De jobber med å bygge ut område for område, og prioriteter etter påmeldt interesse. Målet med utbyggingen er å kunne tilby fibernett til Hvaler-befolkningen; både hytteeiere, fastboende, butikker og industri.

 

Prioriterer etter påmeldt interesse

Per i dag prosjekteres flere områder og Hvaler Bredbånd prioriterer utbygging ettersom folk melder inn på deres hjemmeside

– Dekningen på Hvaler varierer veldig fra område til område. Utfordingene er å komme ut til alle de bebodde øyene. Da må vi ut med sjøkabel, opplyser Nappen som avslører at de i sommer ser på Søndre Sandøy og Søndre Spjær som en mulighet for utbygging.

Meld din interesse for fiber i ditt område her.

Liten holme konkurrerer med dekningen i sentrum

Konkurransefordelen deres er at store aktører har liten interesse for å etablere nett i små områder. 

– På den lille holmen Revholmen utenfor Stokken har alle nå fått bredbånd. Vi er de eneste som er interessert i å tilby fibernett på småsteder som dette. På Revholmen er det nå muligens bedre fiber og bredbåndsdekning enn det er i selve Fredrikstad, forteller en svært fornøyd daglig leder.

Fordelen med fiber er stabiliteten, som ingen andre av dagens digitale plattformer kan gi. 

– De fleste vet hva fiber er og at det fungerer bra. Det er ikke bare stabilt, men også fremtidsrettet, påpeker Nappen.

Fakta: Hvaler Bredbånd AS

Hvaler Bredbånd AS er et fiberselskap som står for salg og etablering hos sluttkundene, samt salg og bruk av fibernettet til tjenesteleverandørene. Tjenesteleverandørene er de som selger tv og internett på fibernettet som settes opp. Det er et åpent fibernett hvor flere leverandører leverer tv og internett, så her kan kunden kan velge - er de ikke fornøyd med en leverandør er det bare å bytte til neste. Foreløpig finnes det to leverandører; NextGenTel og Monsternett, men på sikt vil det komme flere. 

Det leveres for det meste TV og Internett på fibernettet i dag, men etter hvert vil det komme flere tjenester knyttet til sikkerhet, som overvåking, alarm og andre smarthusløsninger. 

Del artikkelen på Facebook