Annonsørinnhold i samarbeid med Torp Mekaniske Verksted AS

Hva er dette?

 
 

Vi skreddersyr alt av mekaniske løsninger etter kundens ønske

Inne i verkstedet er det hektisk aktivitet. Blikket er rettet mot noen plater som sveises sammen. Lærlingen står midt i et lyn av gnister. Her utføres alt av produksjon og reparasjoner i stål og aluminium.

Annonsørinnhold i samarbeid med Torp Mekaniske Verksted AS

Torp Mekaniske Verksted AS

Siden 1973 har det blitt produsert alt fra maskindeler til lastpåvirkede bygningskonstruksjoner i verkstedet ved Glommastien i Fredrikstad. Det som i dag er Torp Mekaniske Verksted, ble startet som Karlstad & Johansen AS. Bedriften endret navn på 80-tallet, og siden verkstedet ligger rett ved gamle Torp Bruk, falt det naturlig å innlemme Torp i navnet.

Torp Mekaniske Verksted AS er et mellomstort verksted, som i år feirer 45 år.

– De ansatte er vår viktigste ressurs. Det er de som representerer bedriften, og det er viktig at vi tar våre på dem. Hos oss er det mange dyktige, motiverte og kompetente medarbeidere, sier Runar Syversen.

Han har vært i bedriften i ti år, først som prosjektingeniør og de siste fire årene som daglig leder.

I dag er det 38 ansatte, inkludert tre ingeniører. De er også godkjent som lærebedrift for sveisere, platearbeidere og industrimekanikere. I dag er det 2 lærlinger under opplæring.

– Vi har også en Norgesmester med blant lærlingene. Jens Evensen vant i kategorien maskinfag i fjor. Nå er han lærling her hos oss, smiler Syversen.

Torp Mekaniske Verksted AS produserer én lærling hvert år. Så de har alltid en førsteårs lærling, og en andreårs lærling. De siste årene har de også ansatt lærlingene etter endt læretid.

– Vi har også jenter her, og det er god erfaring og godt for miljøet. Så hit er jentene alltid velkommen, legger Syversen til.

Runar Syversen er stolt av sine medarbeidere og deres motivasjon og kompetanse innen bransjen.

Tett samarbeid med Høgskolen

Ved flere anledninger har bedriften også bidratt med kunnskap og produksjon i forbindelse med bachelorprosjekter ved ingeniøravdelingen til Høgskolen i Østfold.

Syversen forteller at samarbeidet startet for rundt fire år siden. Det var vanskelig å få tak i ingeniører, så han kontaktet Høgskolen for å se om de hadde noen nyutdannede med litt erfaring. Høgskolen var mer enn glad for å kunne bidra, og snart var Reidar Snipsøyr ansatt.

– Skolen fattet interesse for dette "prosjektet", for det viste seg at det var vanskelig for de som jobber med bacheloroppgaver å få et samarbeid med bedrifter. Studentene har behov for å lage ting og få tilbakemeldinger fra erfarne, så vi er glade for å stille opp, sier Syversen.

Samarbeidet fungerer også motsatt vei: Når bedriften har behov for å teste nye ideer, bruker de unge studenter som tenker litt annerledes enn de mer drevne ingeniørene som har noen ganger "kjører seg fast" i gamle ideer og løsninger. 

De ansatte er vår viktigste ressurs for å oppnå våre målsetninger

Torp Mekaniske Verksted AS

Bedriften har lang erfaring med service- og industrioppdrag for lokal prosessindustri. De utfører valsing, knekking, boring, sliping, kapping/kutting, polering, brenning, sveising og maskinering.

– Vi liker å være en dynamisk tradisjonsbedrift. Vi har med oss tradisjonene, men samtidig fornyer vi oss hele tiden. Dette er filosofien bak alt vi gjør, fastslår Syversen.

At de har lykkes med filosofien sin, er det ingen tvil om. Omsetningen er fordoblet de siste årene.  

Bedriften er stolte av å bidra til den lokale utviklingen, og et penere sentrum. Ved ferjeleiene står flotte blomsterkasser med seilbåter i stål – produsert på verkstedet ved Glommastien. Også det nye og forbedrede møllehjulet på Isegran er bedriftens verk.  

Sander Vikanes er én av lærlingene som Torp Mekaniske Verksted AS satser på.

Med blikket rettet mot fremtiden

På Torp Mekaniske Verksted finner de løsninger på ditt problem. Ved hjelp av 3D-modellering/CAD lager de modeller og tegninger som grunnlag for produksjon i verkstedet.

Syversen forteller at de i hovedsak retter seg mot industri, både små og store bedrifter og entreprenører.

Ingen dag er lik for medarbeiderne, som hver dag jobber med et bredt spekter oppdrag. Det er montasje/vedlikehold av fabrikkanlegg, platetekniske arbeider, gangbaner, repoer, trapper og plattformer i stål og aluminium, røropplegg i karbonstål/rustfritt stål og montering av transportsystemer. For å nevne noe av hva bedriften er god på.

Lang erfaring blant de kompetente og motiverte ansatte er nøkkelen til suksess. I denne bedriften strekker alle og enhver seg litt ekstra for at kunden skal bli fornøyd.

Bedriften er også sertifisert ihht NS-EN 1090-1, og derfor godkjent til å CE-merke det de leverer av bærende komponenter og byggesett i stål og aluminium.

Ikke bare er bedriften opptatt av å yte service til sine kunder og levere kvalitetsprodukter. De er også opptatt av at produksjonen skal ha minst mulig negativ påvirkning på miljøet. Bedriften foretrekker leverandører som har fokus på dette. I fremtiden vil de satse stort på gjenvinningsindustrien.

Avfallet sorteres etter følgende: Papp, stål, rustfritt stål, EE-avfall, farlig avfall, lysstoffrør og restavfall. 

Hos Torp Mekaniske Verksted AS har bevart sine tradisjoner. Samtidig har de blikket rettet mot fremtiden, og er i konstant utviklingen. Det eneste de ikke kommer til å endre på, er behandlingen av ansatte og kunder eller kvaliteten på produktene. Filosofien de har sveiset sammen gjennom 45 år fungerer, så hvorfor reparere noe som fungerer? 

Torp Mekaniske Verksted AS

• Torp Mekaniske Verksted AS er et mellomstort mekanisk verksted i Fredrikstad med hovedtyngden av kunder lokalt.
• Vi produserer alt fra maskindeler til lastpåvirkede bygningskonstruksjoner.
• Vi er sertifisert ihht NS-EN 1090-1, og derfor godkjent til å CE-merke det vi leverer av bærende komponenter og byggesett i stål og aluminium.
• Det som i dag er Torp Mekaniske Verksted AS, ble startet i 1973 som Karlstad og Johansen AS, og selve verkstedet ligger ved gamle Torp Bruk ved Glommastien i Fredrikstad.
• Vi er i dag 38 ansatte; foruten kontorpersonale og ingeniører består arbeidsstyrken av sveisere, platearbeidere, maskinarbeidere, mekanikere.
• Torp Mekaniske Verksted er godkjent som lærebedrift for sveisere, platearbeidere og industrimekanikere, og vi har nå 3 lærlinger under opplæring.
• Vi har ved flere anledninger bidratt med kunnskap og produksjon i forbindelse med bachelorprosjekter ved ingeniøravdelingen til Høgskolen i Østfold.
• De ansatte er vår viktigste ressurs for å oppnå våre målsetninger. Vi har mange dyktige, motiverte og kompetente medarbeidere som bidrar med sine erfaringer hver dag på jobb, og vi gjør vårt ytterste for at du som kunde skal bli fornøyd.

Vi er gode på:

• Design og produksjon av skreddersydde løsninger.
• Montasje/vedlikehold av fabrikkanlegg.
• Platetekniske arbeider.
• Gangbaner, repoer, trapper og plattformer i stål og aluminium.
• Røropplegg i karbonstål/rustfrie stål.
• Alt av reparasjoner i stål og aluminium.
• Montering av transportsystemer.
• Dreiing av akslinger.
• Maskinering av maskindeler.
• Deler til næringsmiddelindustrien.
• GRP-rister.
• Gravehjul.
• Figurskjæring i stål.
• Deler og sammenstillinger i syrefast stål.

Del artikkelen på Facebook