Annonsørinnhold i samarbeid med KF Entreprenør Østfold

Hva er dette?

 
 

Vi letter arbeidet for byggherrene

Lokalene ved den gamle Svinesundbrua har fått nytt liv etter at KF Entreprenør Avd. Østfold flyttet inn. For Freddy Olsen begynte det som et engangsprosjekt på Festningen. Nå er 22 ansatte sysselsatt på en rekke spennende og varierte prosjekter rundt om i Østfold.

Annonsørinnhold i samarbeid med KF Entreprenør Østfold

KF Entreprenør Østfold

Freddy Olsen utførte snekkerarbeid i Fredrikstad i 20 år før han tok med seg verktøykassa og flyttet til Oslo i 2012. Her ble han ansatt som prosjektleder hos KF Entreprenør, et raskt voksende selskap innen bygg- og anleggssektoren. Seks måneder inn i jobben, ble prosjektlederen bedt om å utføre et oppdrag på Festningen i Halden. Arbeidet ble koordinert fra en byggebrakke, og hotellet ble rehabilitert etter kundens ønske. Det vellykkede resultatet medførte flere jobber, og KF Entreprenør opprettet et regionskontor i Halden. Kontoret ligger ved den gamle Svinesundbrua, hvor Olsen i dag koordinerer oppdrag i hele Østfold.

Totalt er det 7 funksjonærer og 15 håndverkere samlet i de hyggelige lokalene. Blant de ansatte er det i dag 2 lærlinger. Marcus Islow er i sitt andre år hos bedriften. Alexandra Olsen begynte sin læretid i sommer.

– Lærlinger er viktig, både for oss og for faget. Nå de er ferdige hos oss, har de fagbrev som tømrere, sier Olsen. Han legger til at de er godt fornøyd med å ha en jente med på laget.

KF Entreprenør har en rekke lokale oppdrag, så alle har nok å fylle arbeidsdagen med. De er en totalentreprenør, som gjennomfører prosjektene fra A til Å. Kundemassen består av både offentlige og private, fordelt på hele Østfold.

– Vi har travle dager, og vi påtar oss alle typer oppdrag. Vi liker komplekse rehabiliteringsprosjekter. Vår styrke er at vi er flinke til å finne løsninger som gir best resultat for kunden. Nå er det så mange oppdrag at vi søker flere medarbeidere med utdannelse innen tømre og mur, sier Olsen fornøyd.

Prosjektleder for KF Entreprenør Østfold ønsker velkommen inn i lokalene ved den gamle Svinesundbrua.

Fengslet i fire måneder

Selskapet har satt sitt preg på flere av byene i Østfold. På Hjemly i Halden har de rehabilitert 14 bad. For Refnekollen Borettslag ferdigstilte de 45 bad samt 94 bad på Rodeløkka Borettslag. Begge prosjektene ble ferdigstilt i 2017.

Nå er de i gang med 114 bad på Bjørklund, som utføres i samarbeid med Halden Boligbyggerlag. Dette er det største baderomprosjektet KF-avdelingen har vært involvert i.

I Sarpsborg har de pusset opp den gamle yrkesskolen ved Borregaard og et konferansehotell på Jeløya i Moss.

I Gamlebyen Fredrikstad ble fengslet rehabilitert. Taket ble restaurert, all råte i sperringer fjernet og blikkenslagerarbeid i kvalitet ble utført. Prosjektet tok fire måneder å gjennomføre.

– Vi har også rammeavtaler med blant annet Statsbygg i Østfold og Akershus, Rom eiendom samt Forsvarsbygg. Dette krever at flere av våre ansatte må ha en sikkerhetserklæring i og med at de jobber på bygninger som Akershus Festning, fengsler og Norske Bank, forteller Olsen.

Han forteller videre at en slik perimetersikring kan ta opptil ni måneder før den enkelte er sikkerhetsklarert.

– Siden våre ansatte allerede har denne klaringen, innebærer det at de kan gå rett inn i jobben. Dermed vinner vi en rekke oppdrag, forteller Olsen.

KF Entreprenør Østfold har også et godt samarbeid med lokale firmaer. Det inkluderer elektrikere, rørleggere og murer. Olsen understreker at de er avhengige av gode underleverandører på hvert prosjekt, og at de varierer med hvilke firmaer de jobber med.

– Har vi et oppdrag i Fredrikstad, velger vi lokale underentreprenører herfra. Det samme gjelder i hele Østfold, sier han.

Alexandra Olsen begynte som lærling hos KF Entreprenør Østfold i sommer.

Både kunder og medarbeidere i fokus

KF Entreprenør Østfold har på de få årene siden oppstart blitt et solid navn i bransjen. De er kjent for å finne gode løsninger, tilrettelegging, samarbeid med lokale aktører og de leverer til den tiden som er avtalt. I tillegg er de meget konkurransedyktige på pris.

Det er ikke bare fornøyde kunder som er viktig for Olsen. Også hans medarbeidere skal trives på jobb. Prosjektlederen forteller at arbeidsmiljøet er meget godt, og at det er sterkt samhold, uansett hvilken rolle man har i selskapet.

– Det er folkelig, og alle hos oss er like, uansett tittel. Så er vi flinke til å ha det sosialt utenom arbeidstiden også. Vi har sommerfester, julebord og drar på turer sammen, forteller han.

Fysisk velvære er også en del av selskapets filosofi. I lokalene ved Svinesundbrua er det bygd et treningsrom som de ansatte står fritt til å benytte. Olsen er sikker på at fysisk aktivitet er med på å forebygge skader ute.

– Men det er sikkert enda viktigere for oss som tilbringer mesteparten av dagen på kontoret, smiler han.

Marcus Islow trives godt med en hektisk og variert arbeidsdag.

Alle ansatte skal jobbe under trygge forhold, så HMS står i fokus. Dette gjelder både for ansatte og kunder. Her tas det ingen sjanser ute på byggeplassene. Før hvert prosjekt iverksettes, er det en nøye gjennomgang med sikkerhetsanalyse først. Ansatte får også en rekke kurs i løpet av året.

Oppdragene for KF Entreprenør Østfold er spennende og variert. Oppdragene veksler mellom rehabilitering av bad, fengsler, hoteller og kontorer. Store og mindre prosjekter gjennomføres med god styring, solid teknisk kunnskap og gode forretningskonsepter. Denne effektive arbeidsmåten har skapt varige verdier for kundene. Som fører til at de ofte kommer tilbake.

– Fornøyde kunder er det viktigste for oss, og vi strekker oss gjerne det lille ekstra for dem, sier Olsen.

Gjengen hos KF Entreprenør Østfold får mange positive tilbakemeldinger fra kundene. Da de var ferdig med rehabiliteringen av 114 bad på et borettslag i Halden, var en av beboerne så fornøyd at hun inviterte alle håndverkerne på kaffe og hjemmelaget kake.

Fornøyde kunder gir flere oppdrag, så Olsen og hans medarbeidere må nok belage seg på å bli i de nye lokalene ved svenskegrensen i mange år til. 

KF Entreprenør AS

• KF Entreprenør AS er et raskt voksende entreprenør- og prosjektutviklingsselskap innen bygg- og anleggssektoren.
• Selskapet ble stiftet i 2005 og har i dag ca. 125 ansatte fordelt på KF Entreprenør og datterselskap.
• Vår styrke er målrettet prosjektstyring som letter arbeidet for byggherren og sikrer oppdragsgivers interesser.
• Vi utfører større og mindre prosjekter for offentlige og private byggherrer og har solid kompetanse fra tradisjonelle byggherrestyrte entrepriser og totalentrepriser.
• Gjennom kombinasjonen av god styring, solid teknisk kunnskap og gode forretningskonsepter gjennomfører vi prosjekter på en effektiv måte som skaper varige verdier for våre kunder.
• Hovedkontoret ligger i Oslo, og dette er vårt hovedvirksomhetsområde. Majoriteten av prosjektene utføres på det sentrale Østlandsområdet, men vi har utført enkeltprosjekter i hele Norge.
• I 2014 etablerte KF Entreprenør et regionskontor ved Svinesund ved opprettelsen av KF Entreprenør avdeling Østfold.
• KF Entreprenør, datterselskapet KF Byggservice Oslo og underavdelingen KF sikkerhet dekker et bredt spekter av tjenester innenfor bygg, anlegg, byggservice og sikringsprodukter.

Del artikkelen på Facebook