Annonsørinnhold i samarbeid med Vertshuset Skjærhalden

Hva er dette?

 
 

Trivsel, underholdning, opplevelser og verdens beste pizza

Duften av nystekt pizza sprer seg over terrassen. Ikke et bord er å oppdrive, og køen av sultne mennesker strekker seg godt ut på gata. Rundt bordene går praten lett og latteren sitter løst. Solen skinner på en skyfri blå, ferien er i anmarsj og det er sommer på Vertshuset!

Annonsørinnhold i samarbeid med Vertshuset Skjærhalden

Vertshuset Skjærhalden

– På en dag i juli går det rundt 300 pizzaer om dagen. Vi har fått streng beskjed om aldri å gjøre noe med konseptet og pizzaen vår. Den er visst verdensberømt og vi har fått tilbakemeldinger fra gjester som har kommet i snakk med folk i utlandet. De kunne fortelle at de har vært på Hvaler og spist verdens beste pizza, smiler Fredrik Eriksen.

Han er eier og innehaver av Vertshuset og sjømatrestauranten Førstereis. Med seg på laget har han Torild Sørensen. Duoen jobbet sammen på den gamle pizzaen i Skjærhalden, men da de fikk mulighet til å starte opp sammen i 1999, var de ikke sene om å ta sjansen. Det har de ikke angret på!

Førstereis holder til i samme bygg som Vertshuset, men disker opp med ferske sjømatretter på menyen. Restauranten åpnet i 2009 og er et rent spisested, med lukrativ setting og utsikt mot havet.

– Vi har holdt på i 20 år neste år med Vertshuset, og vi er blitt samlingssted på Hvaler. Hit kommer både fastboende og besøkende for å slappe av, spise godt og nyte noe godt i glasset, sier Eriksen mens han laster av ferske reker til et av kveldens selskaper på Førstereis. 

Trubadur Daniel Sunde får oppstemningen på Vertshuset

Sommerfestival med Vertshuset

I juli arrangerer Vertshuset en "Sommer Festival" på Skjærhalden Torg. Det avholdes totalt fire konserter, to på fredag og to på lørdag.

Det er ikke første gang Eriksen og Sørensen står bak slike arrangementer. De har tidligere arrangert en rekke konserter på Skjærhalden, til stor glede for fastboende og sommergjester. Nå tar de altså opp tradisjonen igjen. Tidligere konserter har hatt meget kjente navn på spillelisten: Bjørn Rosenstrøm, Di Derre og Postgirobygget. Da Thomas Ledin gikk på scenen på Rove var det over 4000 gjester som ønsket ham velkommen.

I år braker det løs igjen. Fredag 20.juli er det de norske rapperne Oral B og Mr Pimp L som åpner showet. Mr Pimp L (Thomas Huse) er musiker/rap-artist rett fra vannet mellom Bøler og Hellerud. Han er mest kjent for å være en del av Da Playboy Foundation. Med seg har han Anders Kranmo Smedstad, bedre kjent som Oral Bee, rapper, forfatter og produsent fra Nesodden.

Etter at de to rapperne har fått opp stemningen på torget og gitt klarsignal for at festen kan begynne, er det duket for Vidar Villa. Han er en av Norges mest streamede artister, med låter som One Night Stand, Et Par Rolige Shots Med Gutta og Herregud.

– Fredagens artister er rettet mot et litt yngre publikum, men alle er velkommen. Stemningen blir det uansett, forteller Eriksen entusiastisk. Han legger til at artistene på lørdag vil nå et bredere publikum.

Lørdag 22.juli gjør visepop-artisten Asle Beck entre. Tekstene er ærlige, personlige og har fengende melodier, som ganske sikkert kommer til å sette publikum i skikkelig sommer- og Hvaler-stemning. Han slo gjennom i 2008 med radiohiten Skur 55 (Jeg tror jeg er forelsket), og hva passer vel bedre enn denne følelsen om sommeren?

Festivalen toppes av med Vassendgutane. De omtales som et av Norges beste liveband og kommer garantert til å bringe stemningen langt utenfor den vakre skjærgården. 

Sjekk her for billetter

Fredrik Eriksen og Torild Sørensen er duoen bak sjømatrestauranten Førstereis og Vertshuset, som har blitt et begrep på Hvaler

Vertshuset er blitt et begrep på Hvaler. Hit kommer fastboende og gjester – året rundt. Et samlingspunkt med fokus på trivsel, god mat og underholdning, som gjør det hyggelig å trekke ut i vinterhalvåret når det blåser som verst. Inne i Vertshuset er det lunt og stemningsfullt, selv om høstmørket ligger som en tett dyne utenfor.

– Vi har pub-quiz annenhver fredag fra september til midten av juni, samt søndager og onsdager i juli og august. Selvfølgelig er det premie til vinnerlaget, sier Eriksen. Han forteller videre at det er truburer, levende musikk og alltid god stemningen.

– Det er veldig hyggelig å se den yngre generasjonen slå seg ned ved bordet sammen med 80-åringene, og høre praten gå på tvers av generasjonene, smiler han.

Usikker på hvor du skal gå om du er på Hvaler?

Ta en tur ned på Pizza’n da vel! Det er nemlig det Vertshuset er kjent som – Pizza’n. Vertshuset er nemlig blitt et begrep på Hvaler. Som altså serverer "verdens beste pizza"…! 

Sommerfestivalen på Skjærhalden Torg

Fredag 20.juli
De norske rapperne Oral B og Mr Pimp L
Vidar Villa

Lørdag 21.juli
Asle Beck
Vassendgutane

 
Del artikkelen på Facebook