Annonsørinnhold i samarbeid med AMFI Borg

Hva er dette?

 
 

Syv juletips som alle Fredrikstad-folk trenger

På full fart inn i jula skal smykkene pusses, kjøttet krydres og edlere deler skal løftes! Her får du tipsene som hjelper deg i vei.

Annonsørinnhold i samarbeid med AMFI Borg

Fra 17.-19. november arrangerer Amfi Borg "På høy tid" for at du skal få inspirasjon og gode råd på vei inn i julehøytiden. I butikkene syder det i disse dager av aktivitet, og derfor tok vi en runde på senteret for å samle inn tips du garantert får bruk for de neste ukene.


Denne buksa skal "alle" ha til jul

– Nå skal du se her!, sier en engasjert Anesia Ramén hos Freequent. 

Hun baner vei mellom festtøy og paljettkjoler bort til et bord med sorte bukser.

De fleste ønsker at julebordsantrekket skal kunne brukes mer enn én kveld.

Anesia Ramén

– Disse buksene er det vi kaller 'coated' og de er helt supre i tiden fremover nå. Kombinerer du disse buksene med en fin topp, så er det helt perfekt til julebord. Det som er så fint er at du også kan ha de på jobb, sier hun og peker mot noen store, myke vintergensere.

– De fleste kundene våre som kjøper julebordsantrekk ønsker at det skal kunne brukes mer enn én kveld. Bukser som er coated kan du kombinere med det aller meste. Velger du en varm strikkegenser til de, så er det en tøff kombinasjon til hverdags. Det ser råfint ut!, påpeker Anesia.

Lærer mannfolk at klamme boxere tilhører fortiden

NYSGJERRIGE KUNDER: – Det jeg har størst effekt av, er når jeg forteller en kunde om fordelene ved Comfyballs når det er andre kunder i butikken. Da pleier de å få det med seg og bli veldig interessert, sier eier av Feelgood Menswear, Atle Korssjøen.

Atle Korssjøen hos Feelgood Menswear håper mennene møter høytiden med et realt løft.

– Vi vil at kundene skal vite hva de kan forvente av en boxer. Det ubehaget man får av vanlig herreundertøy tilhører fortiden, slår Atle fast, og forklarer:

– Hemmeligheten er at Comfyballs-boxeren løfter, så du ikke blir varm og klam. Den er komfortabel og holder alt på plass. Selvfølgelig ser det veldig bra ut også, sier Atle som anbefaler den originale bomulls-modellen til julebordssesongen.

Atle har testet de ulike versjonene grundig og den gode effekten kunne han skrevet bok om, mener han selv.

Comfyballs selges hovedsaklig i tre typer: bomull, performance og modal. Bomull passer alt fra hverdag til fest. Performance er et glatt microfiber-stoff og modal er det nyeste tilskuddet som er en mellomting mellom de andre modellene.

– Her kan man velge etter preferanser og anledning. For eksempel er den i microfiber helt rå til de som er glad i trening, påpeker Atle.

Trikset for deg som vil sikre fersk ribbe i god tid

Hvis du fryser ferdigrutet ribbe med salt og pepper, vil krydderet trekke dypere ned i kjøttet når det tines.

Unni Sammerud, eier, Kjøttbazaren

På Kjøttbazaren hjelper de til med å rute, krydre og pakke ribba klar til nedfrysning.

– Det er en ekstraservice til kundene våre, for det setter de pris på nå som det er så mye annet de skal rekke, smiler Unni.

Hvert år kommer folk innom Kjøttbazaren for å sikre seg årets ribbemiddag i siste liten. Til de som ikke vil vente til siste sekund har eier Unni Sammerud hos Kjøttbazaren skikkelig gode nyheter.

– Det mange ikke vet er at man kan kjøpe fersk ribbe her, fryse den ned og få mange fordeler av det.

 Hvis du fryser ferdigrutet ribbe med salt og pepper, vil krydderet trekke dypere ned i kjøttet når det tines, og det gir en rikere smak. I tillegg vil kjøttet være mørt og fint, forteller Unni.


Hva med å kombinere torsk og chorizo-pølse?

HIMMELSKE SMAKSKOMBINASJONER: Torskeloinen bør saltes godt, for så å ovnsbakes med friske urter og serveres med chorizo og sprøstekt bacon.

Julen samler oss rundt middagsbordet og Christer Andersen hos Gla'laksen mener fisken er blitt et høytidsmåltid, fordi vi tør mer med fisken nå. Han har mange kreative idéer både når det gjelder tilbehør og tilberedning.

 En av mine favoritter er torskeloin eller kveite på andre juledag. Hvit fisk kan man utmerket kombinere med spekemat. Jeg er spesielt glad i å kombinere med chorizo-pølse og sprøstekt bacon. Fisken kan ovnsbakes med olje og friske urter, og da velger jeg ofte basilikum og timian, fordi det gir en frisk og god ettersmak. Så kan du velge tilbehør etter smak og behag. For meg er dette skikkelig festmat, smiler Andersen.

KAN HJELPE: Christer Andersen, eier av Gla'laksen på Amfi Borg, står klar med mange idéer til både tilbehør og tilberedning til julens fiskemiddager.

Han mener mye av suksessen ligger i små detaljer, som for eksempel friske urter eller en god og smaksrik olje.

– Vi har olivenolje som er ferskpresset fra Liguria i Nord-Italia. Til kveite og torsk bruker jeg en versjon med sitron som er kjørt gjennom pressa med hele sitroner, istedenfor at det er tilsatt på slutten, så man får en tydelig sitrussmak. Så har jeg en litt søtere variant som er laget på appelsiner, og den fungerer bra til laks og ørret. Vi har også en olivenolje med basilikum, som jeg personlig synes passer godt til kveite. Den får frem smaken mer enn bare basilikumbladene gir.

Så var det den slipsknuten...

– Det går helt automatisk, jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal forklare det, ler Monica Nedrum hos Dressmann. For der knytes nemlig utallige slipsknuter nå inn mot jul.

Finn frem favorittslipset ditt og se videoen under, hvor Monica viser hvordan du knyter en tradisjonell dobbeltknute. Skulle ikke teknikken din sitte, er hun ikke lei på å hjelpe deg om du tar en tur innom Amfi Borg.

– Vi hjelper med å knyte både én, to og tre ganger vi, det er bare å komme innom, smiler Monica.


– Årets gavevinner og hovmesteren på serviett

Hos Marihøna er Sylvi Carlsson og Helene Simensen ikke i tvil - de morsomme skålene fra tyske Tassen blir årets julegave. De sjarmerende skålene med hvert sitt navn og artige uttrykk har til og med sin egen Youtube-kanal.

– De er utrolig populære. Jeg tror det er fordi de finnes i så mange varianter og at de er så unike, forteller Helene.

I JULEMODUS: Moderne eller klassisk pyntet juletre, middagsbord dekket for hygge... Nå er det fullt av inspirasjon til jula hos Marihøna på Amfi Borg. Her viser butikkeierne Sylvi Carlsson og Helene Simensen frem Tassen-serien og de artige Grevinnen og hovmesteren-produktene.

I tillegg har jentene på Marihøna fått inn byens kanskje mest humoristiske produkter, nemlig en kolleksjon inspirert av vår alles kjære Grevinnen og hovmesteren.

Der finner vi alt fra servietter til kopper med bilder fra den tradisjonsrike juleklassikeren, eller forkle med de hysteriske sitatene som "Same procedure as last year?" eller "Cheerio, Miss Sophie!"

– Det er utrolig morsomme produkter og vi har jo alle et forhold til Grevinnen og hovmesteren. Med dette kan man gjøre litt ekstra ut av lille julaften, eller enhver hyggelig anledning nå i jula, forteller de to.

Rengjøringen du får unna på ett minutt

I jula er det mange grunner til å pynte seg ekstra, og for de som er glad i smykker har Linda Brokhaug hos Bjørklund et praktisk og tidseffektivt råd.

– Smykkene vil holde lenger om man passer på å vedlikeholde dem. Vi får inn smykker til service her og da går vi over de på samme måte som når man har bil på verksted.

Hun tror folk lett kan glemme hvor mye de bruker smykkene sine i hverdagen og at smykkene også trenger en vask i ny og ne.

 – Heldigvis er det fort gjort å rengjøre smykkene, det meste er gjort på ett minutt, beroliger Linda. Se hvordan i videoen under.

AMFI Borg

Del artikkelen på Facebook