Annonsørinnhold i samarbeid med MaxiMat Nordby

Hva er dette?

 
 

Stadig flere oppdager at andebryst på grillen er en stor smaksopplevelse!

Med sin møre konsistens og kraftige smak er andebryst en favoritt på grillen for stadig flere. At gourmetmaten også koster en tredjedel på MaxiMat Nordby i forhold til hva som er tilfelle i Norge, gir en ekstra smak av fugl!

Annonsørinnhold i samarbeid med MaxiMat Nordby

MaxiMat Nordby selger årlig et betydelig antall tonn andebryst til handlelystne nordmenn som virkelig har fått øynene opp for denne smakfulle delikatessen. Andebrystet du kjøper på MaxiMat Nordby kommer fra byen Soullans på den franske vestkysten.

– Rasen er Berberie, som har et magert og mørkt kjøtt med mye smak, forteller Alexander Clavstedt hos Dencon Foods, som leverer andebryst til MaxiMat Nordby.

Prisforskjellen på hva du må betale for andebryst på MaxiMat Nordby og i norske butikker er enorm. Mens du kun må betale under 140 svenske kroner per kilo hos MaxiMat Nordby må du i skrivende stund punge ut med 387 kroner hos en av de store norske matvarekjedene.

Suksess: Du imponerer garantert dersom du serverer andebryst grillet etter disse tipsene.

Årsaken til dette er som med andre matvarer i de to nabolandene; det er skatter, avgifter og tollsatser som avgjør sluttprisen til forbrukeren. Med dagens kronekurs, som går i din klare favør når du handler på MaxiMat Nordby, blir prisforskjellen ytterligere forsterket.

Berberieand

Berberieanden har sin opprinnelse i sydamerika.

Kom trolig til Europa på 1400-tallet.

Det sydlige og varme klimaet gjør at anden ikke er like fet som mange andre arter av andefuglen.

Har et større bryst enn for eksempel den tradisjonelle pekinganden.

Tilveksttiden er 80-87 dager innen slakt - nær det dobbelte av pekingand.

Er en foretrukket rett på mange fine restauranter.

Snadder på grillen

Andebryst er med andre ord en slager på grillen og kan kombineres med en rekke tilbehør.

– Kjøttet smaker like godt til kokte poteter og pommes frites som til potetmos. Bruk gjerne en egnet marinade, BBQ-saus eller glaze fra Santa Maria, som du selvsagt også finner i hyllene på MaxiMat Nordby.

– Andebrystet får sprø svor, og kjøttet blir deilig mørt og saftig. Griller du noen skiver appelsin i tillegg, blir det skikkelig snadder!

Alexander fra Dencon Foods anbefaler også å steke andebrystene noen minutter med skinnsiden ned, til de får en gyllenbrun farge.

– Husk at andefettet lett antenner, og om det blir flammer er det bare å flytte stykkene litt rundt.

Skal rosagrilles

Deretter skal de grilles 10-12 minutter med skinnsiden opp på indirekte varme. Bruk et termometer og la dem ligge på grillen til de oppnår en kjernetemperatur på 58-59 grader.

– Da er anden ferdig stekt, og ikke vær redd om den er rosa inni. Dette er ikke kylling! smiler Alexander.

La den så hvile 10 minutter i aluminiumsfolie innen den skjæres opp.

– Når du skjærer opp kjøttet, er det viktig å gjøre på samme måte som med oksekjøtt. Skjær tvers over muskelfibrene og ikke langsmed, anbefaler Alexander Clavstedt.

Deretter er det bare å nyte!

MaxiMat Nordby

Del artikkelen på Facebook