Annonsørinnhold i samarbeid med Arjo Treprodukter

Hva er dette?

 
 

Sprosser gjorde at Arilds liv tok en helomvending

Arild Johansen var sykemeldt og arbeidsledig da han fant en hobby hvor han kunne hjelpe venner og bekjente. 27 år senere er det hans levebrød.

Annonsørinnhold i samarbeid med Arjo Treprodukter

Året er 1990 og Arild bestemte seg for å ta hobbyen på alvor og starte Arjo Treprodukter hjemme i boden. Det viste seg nemlig å være et marked for sprossene hans.

Interessen økte raskt og etter hvert måtte Arild utvide. Først med et lokale på Kråkerøy, deretter kjøpte han en gammel kolonialforretning i Gluppehavna. 

DYP KONSENTRASJON: Arild Bjørge Johansen holder tunga rett i munnen når har jobber i sitt verksted i Onsøyveien.

Arjo Treprodukter

Omsetningen doblet seg

– Det var stor etterspørsel på 90-tallet og omsetningen doblet seg, så jeg måtte ansette en mann til, mimrer Arild.

Så kjøpte han ut en konkurrent som drev snekkerverksted og produserte sokler for Sigdal kjøkken og Huseby kjøkken. Dermed overtok de produksjonen av disse produktene.

Etter 10 år på samme sted vokste de seg ut av lokalene og i 2004 flyttet de til Onsøyveien. Denne gang kjøpte de ikke bare sitt eget bygg, de kjøpte også opp høvleriet etter Saxegård som la ned.

- Når Huseby og andre høvlerier ble lagt ned eller ble borte, ble vi også de eneste med høvelmaskin i Fredrikstad som er i drift, forteller Arild.

 

Etter 20-25 år kommer kundene tilbake

I dag er de de eneste i Fredrikstad som produserer sprosser og skodder. Arild peker på to grunner til at kundene kommer tilbake.

– Den ene grunnen at det er brukbare sprosser håper jeg, ler Arild.

– Den andre er at de vi leverte til for 20-25 år siden har nå behov for å bytte ut, eller bytte ut vindu og få nye sprosser. De ønsker samme stilen som før, og da ringer de oss. Varigheten på sprossene kommer jo an på hvor flinke folk er til å ta vare på dem og vedlikeholde dem, men de varer hvert fall i 20 år, sier Arild.

– En av de første husene vi leverte til i 1991, var ved Dillings stasjon i Moss. Der kjører jeg stadig forbi og der står sprossene ennå og er like fine, smiler Arild.

 

Klassiske sprosser selger best

Han har alle slags kunder innom, fra villaeiere til byggmestere og borettslag. Hovedsaklig er det privatpersoner som kjøper nye hus eller restaurerer som kontakter Arjo Treprodukter.

- De gamle klassiske sprossene er fortsatt de som det selges mest av ennå. En sprossetype det har vært økt etterspørsel etter de seneste årene, er herregårdssprossene, avslører Arild.

Arild har nå trappet ned, men kundene kommer av seg selv, så derfor ønsker Arild å fortsette driften noen år til.

 
Del artikkelen på Facebook