Annonsørinnhold i samarbeid med MaxiMat Nordby

Hva er dette?

 
 

Slik tilbereder du påskens klassikere

I påsken samles familie og venner og vi får etterlengtet tid til å nyte deilig mat i hyggelig selskap.

Annonsørinnhold i samarbeid med MaxiMat Nordby

MaxiMat Nordby

De neste dagene skal det skapes mange magiske øyeblikk i putrende gryter og varme ovner landet rundt. Påsken bringer med seg matglede og forventninger til måltider som vi kanskje bare spiser denne ene gangen i året.

Lammestek - dufter like godt som det smaker

Lammestek er erketypisk påske og er et kjært punkt på menyen for mange. Duften i rommet når steken surrer i ovnen er nesten like god som selve måltidet. 

Steken er enkel å tilberede, men krever litt tid. Med et steketermometer på laget blir jobben mye enklere. Innsatsen du legger inn her vil uansett få smaksløkene dine til å juble. Er det rart vi elsker påske?

MaxiMat har nå fersk, benfri lammestek til 89,90 SEK per kilo.

Tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin

For 6 personer

Fremgangsmåte

1. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.

2. Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca 1 liter vann.

3. Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt.

4. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.

5. Kok opp sjyen fra steken. Tilsett jevningen (hvetemel + vann) mens du rører godt. La det koke i ca 10 minutter. Smak til med solbærsaft/rødvin, soyasaus, salt og pepper.

Serveres med f.eks. fløtegratinerte poteter/ stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille

Kalvestek til søndag og fest

Søndagsmiddag eller et skikkelig festmåltid? Kalvestek kan du ha til begge anledninger, og for mange har det blitt en spesiell favoritt i påsken. 

Kjøttet er lyst og mørt og saftig - og det sies at eidsvollsmennene spiste blant annet kalvestek da de skrev grunnloven. Da må vel et slik måltid også kunne ruste deg god i påsken, enten du skal på skitur eller solskinnstur i sentrum.

Hos MaxiMat får du kalvestek fra Danish Crown til 69,90 SEK per kilo.

Klassisk kalvestek

For 8-10 personer

Fremgangsmåte

Gni steken med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.

Skrell grønnsakene og del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. Sett steken inn i forvarmet ovn på 175° C. Etter ca. ½ time helles 5 dl vann i formen. Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken.

Når termometeret viser 62° C er den rosa inni. Ved 70° C er snittflaten grå. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver.

Pynt med friske urter som rosmarin. Server med rødvinssaus og poteter.

Søt tradisjon

Deilige middager til tross, er det én gang i året man har ekstra plass i magen til noe søtt, så er det i påsken. Egg finner man røtter til i både hedensk, jødisk og kristen tradisjon. I flere hundre år har det å dekorere egg også vært synonymt med påsken. 

Det er først i senere, moderne tid at vi fyller påskeegg med sjokolade og godter. Det er for lengst blitt en innarbeidet tradisjon med et fristende påskeegg på bordet for store og små. Dessuten er det mange som har innlemmet den amerikanske tradisjonen med påskeegg-jakt for å skape litt ekstra spenning.

Vi ønsker dere alle en smakfull påske!

I vår kjøttdisk finner du alt du trenger til alle påskens måltider og de ansatte bidrar gjerne med gode råd og matinspirasjon.
Del artikkelen på Facebook