Annonsørinnhold i samarbeid med Hvaler Golfklubb

Hva er dette?

 
 

Slå deg løs på golfbanen!

Det er vanskelig å si eksakt når og hvor golfen oppstod. De fleste henviser til golfens utspring i Skottland på begynnelsen av 1400-tallet. Uansett når og hvor – golf er i dag én av verdens mest populære idretter. På Hvaler Golfbane kan du slå noen slag i vakre omgivelser – og nyte det sosiale samværet i det trivelige klubbhuset etter endt runde.

Annonsørinnhold i samarbeid med Hvaler Golfklubb

Hvaler Golfklubb

– Banen var ferdig i 2003, og har utviklet seg til å bli en meget bra bane. Vi får mye skryt for den, både av fastboende som spiller her og gjestespillere, sier Knut Erik Ramberg.

Hvaler Golfklubb tilbyr en 9-hullsbane og en korthulls-bane (6 hull). For å kunne tee off på 9-hullsbanen må du ha Veien til golfkurs (VTG). På korthulls-banen er det derimot fritt frem: Her er det ingen krav til spillere, det er bare å betale og spille i vei. Dette er en løsning som passer utmerket for deg som teste ut om golf er noe for deg, eller som bli vil bli en ivrig kjæreste, ektemann eller kone ut en dag.

Ramberg forteller at de avholder flere kurs for de som ønsker å spille golf.

– Kurset går på sikkerhet og kutyme, altså hvordan du skal oppføre deg på banen. Det er mange regler å forholde seg til så det er viktig å ha dette på plass, forklarer Ramberg.

Han er selv en ivrig golfspiller, og er ute på banen minst to ganger i uken. Er han ikke å finne på banen så er han i Pro-shoppen, som han har ansvaret for. Ramberg har vært med fra starten av, og er også medeier i Hvaler Golfklubb.

– For oss er det viktig å tilby et sted hvor både fastboende og feriegjester kan ta en god runde med golf. I tillegg så skal det være sosialt og hyggelig å komme hit, sier han. 

Et bra utslag på hull 18 har hindret mang en golfer i å legge opp

Ukjent
Knut Erik Ramberg viser frem til av golfens historie i klubbhuset

En idrett for alle - uansett alder

Hvaler Golfklubb er flinke til å arrangere aktiviteter for golfentusiaster i alle aldre.

Hver mandag er det Seniorgolf, og her er alle 50+ velkommen. Det spilles en turninger, og noen av klubbens kvinnelige spillere har med seg lunsj, som serveres i klubbhuset etter endt turnering.

– Det er veldig hyggelig og sosialt. Ingen som stresser hjem etter avsluttet runde når de vet at det vanker mat og en koselig prat, smiler Ramberg.

Golf er en idrett for alle, og én av de største i Norge. Alle er velkommen på Hvaler Golfbane, enten du er barn, pensjonist, mann eller kvinne, profesjonell eller hobbygolfer.

– Vi har en 92-åring som spiller hos oss, så alder er ingen hindring. Selv ikke da synet ble svekket, ga han seg. Han løste problemet med at følgesvennen pekte hvor han skulle slå, og hvor ballen var. Jammen slo han ikke rette baller også, forteller Ramberg. 

Finn Arne Kjølberg (leder), Ragnhild Ramberg, Bernt Morten Anker (green keeper) og Knut Erik Ramberg (daglig leder) koser seg på banen

Golfentusiasten har mange gode historier på lager. Ikke så rart kanskje, med så mange år på banen og utenfor. Den morsomste var noen golfspillere fra USA som var på besøk hos bekjente på Hvaler. Ved hull to utbrøt en av dem at han synes det var litt merkelig med kuer på golfbanen. Hans norske medspiller konstatere, med en stort smil, at det ikke var kuer, men en elgeflokk som tok turen over banen.

– Så hos oss er alle velkommen, enten du er golfer eller elg, ler Ramberg.

Det er med andre ord bare å pakke golfbagen og slå et slag under solen på Hvaler! 

Hvaler Golfklubb

• Hvaler golfbane, som ligger i et øyrike som kan skryte på seg å ha flest soldager i Norge, gir muligheter for spill på sommergreener hele året.

• Hvaler golfbane er en 9- hulls bane.

• Ved utformingen av golfbanen er det lagt stor vekk på å ta vare på det meget idylliske og spennende natur- og kulturlandskapet.

• Spillflaten er lagt til områder som tidligere har vært benyttet til jordbruksproduksjon. I tillegg har anlegget god infrastruktur, med korte avstander mellom klubbhus, driving range, korthulls-bane og parkering.

• Hvaler golfbane har profesjonelle kvaliteter som store innbygde greener og fairways. Alt dette sammen med banens strategisk, velplasserte vannhindre og bunkere gir en eventyrlig og annerledes spilleopplevelse.

• I tilknytning til golfbanen ligger det et velutviklet og godt tilrettelagt turistnett for allmennheten.

• Hvaler Golfbane utsteder Hvaler Golfklubb/Norges Golfforbund et "Golfkort", golf-id og tildeler spilleren handikapp 54. Utstedelse av golfkort forutsetter medlemskap i Hvaler Golfklubb.

Del artikkelen på Facebook