Annonsørinnhold i samarbeid med Jørgensen og Jørgensen

Hva er dette?

 
 

Satser på lærlinger

Jørgensen og Jørgensen er Selbak-firmaet som har kompetanse i fokus.

Annonsørinnhold i samarbeid med Jørgensen og Jørgensen

Jørgensen og Jørgensen

– Lærlinger har vi hatt i alle år. Første lærling var faktisk min bror Thomas, forteller Lene Jørgensen.

Jørgensen og Jørgensen er familiefirmaet som startet i en låve i 1980. Da var det Bjørn Jørgensen, faren Reidar Jørgensen og onkelen Rolf Tolfsen som kjøpte opp gamle maskiner som de pusset opp. 

Fra starten i låven og videre de neste syv årene vokste bedriften, fra tre ansatte i familien Jørgensen til å ha hele 27 ansatte. De etablerte seg da i nytt kontor og lagerbygg i Strykerveien 26 på Kjølberg Industriområde.

Fra venstre: Bjørn Jørgensen, Lene Jørgensen og Thomas Jørgensen.

De ansatte må få utvikle seg

I dag er de 24 ansatte. En av hjertesakene i firmaet er at alle som jobber der skal få mulighet til videreutdanning, utvikling internt og å kunne bygge på fagprøvene sine.

– Vi tok et løft i 1998-99 hvor alle ansatte fikk mulighet til å ta fagbrev. Dette var et internt opplegg, og alle som ønsket det fikk ta fagbrev, forteller Lene Jørgensen.

– Vi har rett og slett fokus på fagarbeid, fortsetter hun.

I tillegg har bedriften vært opptatt av å ta imot lærlinger, både innen anleggsmaskinførerfaget og vei- og anleggsfaget.

– Vi har alltid en lærling, og nå har vi fire. To som kom rett fra skolen og to som er klare for å ta fagprøven, forteller Lene.

Slik reagerer folk når det bråkes i gatene

Blant oppdragene Jørgensen og Jørgensen gjennomfører, er flere for vann og avløp i Fredrikstad kommune. Dette er ofte utfordrende oppdrag, hvor man må stenge gater eller avkjørsler og selve arbeidet tidvis kan bli relativt støyete.

– Vi møter mye hyggelige folk, vi har til og med noen som kommer bort med kaffe når været er dårlig. Så vi opplever lite av grinete telefoner mot de som jobber og bråker i gata, selv om dette i visse tilfeller kan pågå over lang tid. De fleste forstår at man gjør noe som er bra for dem.

Bergsprenger Anders Madshaven Andersen følger nøye med.

Selv om Jørgensen og Jørgensen har flest oppdrag i kommunal sektor, tar de også private oppdrag.

Blant de mest vanlige oppdragene er diverse tomtearbeider, utvidet innkjørsel, bytte av vann- og avløpsledning inn mot hus, sprengning for boligtomter og rivning. Alt fra enkle garasjer til større boliger og industribygg har de mulighet til å hanskes med.

– Vi har maskiner for det meste, lover Lene Jørgensen.

Bjørn Jørgensen
Del artikkelen på Facebook