Annonsørinnhold i samarbeid med Fossum Jernvare

Hva er dette?

 
 

Nye tider for Fossum Jernvare

Fossum Jernvare har et bredt utvalg, men spesielt ett område gjør at de får tilreisende kunder fra hele Østfold. Og nå venter et nytt kapittel i familiebedriftens historie - som del av et digert, nordisk selskap.

Annonsørinnhold i samarbeid med Fossum Jernvare

Fossum Jernvare

Fossum Jernvare på Mossveien har et rykte på seg som få bedrifter av samme kaliber i Østfold kan smykke seg med.  De er nemlig godt kjent for å ha et stort og bredt utvalg av skruer i løssalg, noe som tiltrekker seg kunder langveisfra.

– Det er vanskelig å få tak i her i Østfold, forteller Erik.

– Stadig nye kunder kommer for å kjøpe dette, og flere kommer helt fra Halden og Indre Østfold. Dette er en nisje vi har, sier Erik.

Fra lokalene i Mosseveien 41 i Fredrikstad er de ellers en totalleverandør av arbeidstøy i Fredrikstad, de selger maling, malerverktøy, kjøkkenutstyr, brannvernutstyr og brannslokkere. 

I tillegg utfører Fossum Jernvare kontroll og service av brannslukkere og brannslanger.

Erik Fossum.

Blir med i kjede for å overleve i fremtiden

Alle produkter og tjenester blir med over når Fossum Jernvare i oktober offisielt går inn i Nordens største faghandelkjede, kalt Happy Homes. I Sverige teller selskapet hele 100 butikker.

- Dette er helt nytt i Norge i år, og det blir 70 butikker her, kan Fossum fortelle om storsatsningen.

– Vi er allerede medlem, men om en måneds tid skal profileringen være klar håper jeg, sier Erik Hjalmar Fossum.

– Det blir en stor trygghet å ha kjede i bakgrunn. Vi kan ikke ikke overleve i fremtiden uten å være med i en kjede, sier han.

Utsprunget av familiebedrift fra 1914

– Fossum Jernvare startet opp for 14 år siden, men har sitt utspring fra Fossum og Ingerø som ble startet opp i 1914 av min bestefar Hjalmar Fossum. Da han ga seg var det min far som tok over, forteller Erik Hjalmar Fossum.

Deretter ble Fossum og Ingerø solgt, før tredje generasjon ved Erik Hjalmar startet opp igjen, denne gangen som Fossum Jernvare, som vi kjenner i dag.

Og selv om de nå er på full fart inn i Happy Homes-kjeden, forblir strategien den samme.

– Vi vil være litt annerledes enn typiske kjedebutikker, der man kun kjøper det billigste. Vi skal rådgi kunden, gjøre reparasjoner, være problemløsere og komme med forslag til ideer for kundene, avslutter Erik Hjalmar Fossum.

Erik Fossum (fra venstre) og Svein Jensen hos Fossum Jernvare.
Del artikkelen på Facebook