Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Nå bygges det i Begbyåsen

I røde og blå grader og i all slags vær, står snekkerne Jesper Stacke og Marcus Blom på byggeplassen. De har fått oppgaven med å bygge ett av Fredrikstads største boligprosjekter; hus for hus og planke for planke.

Annonsørinnhold i samarbeid med

KLAR TIL DYST: Jesper Stacke har de siste årene jobbet på Block Watne-boliger i Manstad, og han har 50-60 boenheter i Begby på merittlisten. Nå har han startet arbeidet med de første 39 enhetene i Tyribakken i Begbyåsen.

Hver morgen klokken syv er snekker Jesper Stacke på plass i Begbyåsen. Det er fortsatt mørkt og kjølig etter en lang natt da han ankommer.

– I dag skal vi tette det første huset i første byggetrinn, Tyribakken. Det blir en del kapping, så det er litt tungt arbeid, forteller Jesper idet han setter kurs for skjærebenken.

Det er herlig utsikt her med solen og alt, så de som flytter hit vil få det helt kanon.

Jesper Stacke, snekker
 

Har byens råeste utsikt på jobb

Stacke er én av Block Watnes snekkere, som sammen med kompanjongen Marcus Blom har ansvar for å bygge rammeverket til husene i Begbyåsen.

– Vi skal bygge 39 enheter her i første byggetrinn. Akkurat nå reiser vi de første husene, så kommer fasadelaget. De begynner å kle, sette inn vinduer og gjør ferdig alt utvendig, mens vi i stammelaget jobber oss bortover.

Stammesnekkerne Jesper og Marcus, kompanjonger de siste 12 årene, har den kanskje kaldeste biten av jobben. Heldigvis har de to snekkerne noe å hvile øyet på.

– Vær og kulde er en del av hverdagen, men både morgenen, ettermiddagen og kvelden er veldig flott her. Det er herlig utsikt her med solen og alt, så de som flytter hit vil få det helt kanon, smiler Jesper.

I videoen øverst i saken kan du se Jespers fantastiske arbeidsutsikt i Begbyåsen.

Salget av eneboligene i Tyribakken i Begbyåsen er i gang. Les mer og meld din interesse her!

Tyribakken

Første byggetrinn i Begbyåsen heter Tyribakken og består av 39 flotte eneboliger i kjede.

• Gjennomtenkte planløsninger og romslige uteplasser med fenomenal utsikt og solforhold.

• To boligtyper: 132,6 eller 129,8 kvm (BRA).

Salget har startet! Ønsker du å melde din interesse? Kontakt Geir-Frode Wroldsen på tlf. 907 78 853 eller les mer på blockwatne.no/begbyasen.

Derfor bygger de på tradisjonelt vis

Block Watne-boliger bygges på tradisjonelt vis, og har ikke ferdigproduserte rom eller moduler som heises på plass.

Det betyr at Jesper og resten av teamet fra Block Watne bygger alt på stedet, plank på plank.

– Dette er ikke noe ferdighus som lastes av en lastebil. Bit for bit må manuelt håndteres og sages og spikres sammen. Så det er fortsatt genuint håndverk ute på arbeidsplassen, i all slags vær, året rundt, forteller Stacke og legger til:

– På den måten kan vi garantere at det er et kvalitetshus, for Block Watne har fullstendig oversikt over byggeprosessen.

Det er genuint håndverk ute på arbeidsplassen, i all slags vær, året rundt.

Jesper Stacke, snekker
DREVEN: Block Watne bygger alt på byggeplassen selv, og Jesper Stacke håndterer mengder av plank på skjærebenken.

Foruten lokale underleverandører, er alle på byggeplassen ansatt ved Block Watnes avdeling i Østfold.

– Block Watne har egne folk og snekkere, så det er ingen innleid arbeidskraft her, forteller Jesper og fortsetter:

– Vi har kontrollskjema på alt vi gjør og vi rapporterer til byggelederen, som igjen rapporterer til prosjektlederen. Så vi har oversikt i alle ledd, fra Block Watnes egne arkitekter og konsulenter tegner huset til vi står her på byggeplassen.

Snekker-Jesper: – Jeg skjelver litt i kneskålene av høyden. Se video fra byggeplassen øverst i saken!

 

Lokalt samarbeid

Prosjektet er et skikkelig lokalt samarbeid og det er mange eksterne leverandører i sving i Begbyåsen. Block Watne stiller med syv personer, som fordeles i fire team; stamme, fasade, interiør 1 og interiør 2.

Blant de lokale underleverandørene står Eivind Engseth for sprengning, utgraving og å legge rørganger til el, vann og kloakk. Betong og Tre har ansvar for støping av betongen. Installatøren Gruppen står for det elektriske arbeidet,  Assemblin på rør, Torbjørn Lemtun  gjør taktekking og terrasser, og Håndverker Hansen tar seg av flis.

Vil du vite mer om Begbyåsen? Kontakt Geir-Frode Wroldsen på tlf. 907 78 853 eller les mer her.

UUNNVÆRLIG KAFFE: Jesper Stacke (t.v.) og kompanjongen Marcus Blom har jobbet sammen i 12 år. Her tar de seg en pust i bakken på brakka.
Del artikkelen på Facebook