Annonsørinnhold fra Fredrikstad Arbeiderparti

Hva er dette?

Jon-Ivar sikter seg inn mot fire nye år på samme kontor

Selv etter åtte år i ordførerstolen er ikke Jon-Ivar Nygård lei. Nå håper han på fornyet tillit hos byens velgere.

Annonsørinnhold fra

Vi møter Fredrikstads ordfører på Fjeldberg, der han har båten sin. 

Navnløs: Båten har ikke fått noe navn, men er et kjært familiemedlem likevel. Jon-Ivar synes det er spesielt fint å kjøre i Vesterelva og se på byen han har hele livet og karrieren sin i.

– Jeg liker godt å være i båten og på sjøen med familien når jeg har fri. Det er noe helt eget å kjøre ut fra byen, bade fra båten, legge til ved en holme og bare nyte livet, sier han smilende mens han styrer båten ut fra båthavna. 

Familien består av tvillingene Emma og Adrian på femten år, Tuva på atten og samboer gjennom åtte år, Anne Gro Bjerknes. Jon-Ivar har nå vært ordfører i Fredrikstad i snart åtte år, og innrømmer at barna knapt husker et liv der pappa ikke var byens sjef. 

– Det er til tider ganske hektisk, men jeg forsøker å prioritere familieliv - spesielt når barna er hos oss. Men det er klart at jobben min er en tjuefire-sju type jobb, sier han.

Slik har hverdagen vært i åtte år. Etter 9. september kan potensielt livet hans se ganske annerledes ut.

– Sånn er livet som politiker. Vi er veldig konkurranseutsatte hvert fjerde år. Nå bestemmer velgerne hva som skal skje i mitt liv fremover, smiler han.

Se også videoen i toppen av saken! 

Smørblid: – Noen gir meg kritikk for at jeg gliser for mye faktisk, så kanskje jeg må roe det ned litt, ler Jon-Ivar. Utsikten fra toppen av rådhuset er upåklagelig.

Dette er ordføreren stolt av

Åtte år med Jon-Ivar i ordførersetet har gitt resultater som synes i byen.

– Det første vedtaket vi fattet i bystyret oktober 2011 var å stoppe konkurranseutsetting av to sykehjem, som det forrige flertallet i byen ønsket å gjøre. Valgkampen den gangen handlet mye om privat mot offentlig, forteller han. 

– Men hva er du aller mest stolt av?

– Jeg er nok mest stolt av at vi har blitt anerkjent av andre for jobben vi gjør i Fredrikstad, sier han og trekker frem prisen for Norges mest attraktive by i 2017, årets sentrum i 2017, og årets mest trafikksikre kommune i 2018. 

Han fortsetter:

– Vi har også bygd et nytt sykehjem, og nå står trinn to på Østsiden klart. Vi bygger også Onsøyheimen, så det er et stort løft for eldreomsorgen i byen. Det er også mange gode ting å vise til i Fredrikstad-skolen, både i form av nye og fine bygg - men også gode resultater. Tidligere lå vi ganske langt under landsgjennomsnittet på resultater, mens nå ligger vi over snittet. Det er viktig, sier han og tar en slurk kaffe.

Fortsatt usikker på hva du skal stemme? Les mer om Fredrikstad Arbeiderparti her.

Stor utvikling: Om vi skrur klokka tilbake ti år, ville dette bildet sett rimelig annerledes ut. Jon-Ivar Nygård er stolt av byen han har vokst opp i, og håper den gode byutviklingen fortsetter fremover.

Bompengene - byens kanskje mest betente tema

Fredrikstad er en av mange byer i Norge som i disse tider merker at bomringene er på full fart inn i hverdagen. På senhøsten er bomringen i Fredrikstad planlagt å starte innkrevingen. Det setter mange sinner i kok, men ordfører Jon-Ivar Nygård er tydelig i sin sak.

– Bomringen som kommer nå er helt nødvendig. Den skal finansiere og bygge ut veisystemet vårt slik at vi kan kjøre mer kollektivt og gi plass til næringstransporten i tillegg til privattrafikken. En annen side, som ofte blir underkommunisert, er at vi ønsker å endre transportmønsteret vårt til å bestå mer av kollektivt, sykkel og gange der det lar seg gjøre.

Han anerkjenner at bompenger har sin urettferdige side.

– Bompenger har dessverre en tendens til å ramme sosialt skjevt. Derfor forsøker vi å skape ordninger med rabatter, stønader og timesregler. Vi vil at de skal være så rettferdige som overhodet mulig. Helt optimalt vil det ikke bli.

– Ingen bom, ingen vei - dessverre, avrunder ordføreren.

Se også videoen i toppen av saken! 

Kampklare: Det er mye synlig valgkamp i byen i disse ukene frem mot valget. Fredrikstad Arbeiderparti har hatt flere dør-til-dør aksjoner.

Dette blir viktigst for AP i årene fremover

– Hva er de viktigste sakene for dere i valgkampen - og i den neste perioden dersom dere får flertall?

– Vi må fortsette det offensive arbeidet med å skape flere arbeidsplasser i Fredrikstad. Veldig mange flytter til byen, men vi klarer ikke å skape tilsvarende vekst i antall arbeidsplasser. Det må vi jobbe med hele tiden.

Travelt: Det blir ikke mye tid til båtturer i august for Jon-Ivar, nå som valget nærmer seg. Han håper på fornyet tillit i ordførerstolen.

– Det er viktig for oss å bygge ut eldreomsorgen sånn at vi kan sikre at alle får en god og trygg omsorg, både for eldre og yngre. Vi skal også fortsette arbeidet med å utvikle en god fellesskole for alle. 

– Klimasaken blir viktigere og viktigere, og det er derfor vi jobber med videre med gratis ferger og tilrettelegging av gang- og sykkelveier. Dette arbeidet blir enda viktigere i årene som kommer.

– Hva gjør deg til en god ordfører?

– Det bør vel egentlig andre enn jeg svare på. Men jeg har i disse årene opparbeidet meg lang erfaring. Åtte år på baken som ordfører. Veldig mange vil være enige i at vi har fått til mange bra utviklingstrekk i Fredrikstad. Nå må folk gjøre seg opp en mening om jeg betyr noe i en sånn sammenheng eller ikke. Det er ikke opp til meg å velge, det er velgerne som skal gjøre det valget.

Fikk du med deg videoen i toppen av saken?

Del artikkelen på Facebook