Annonsørinnhold i samarbeid med Hvaler Gjestgiveri

Hva er dette?

 
 

Hjemmelaget mat, underholdning og vinsmaking

En mild sommerbris danser inn i på rommet, gardinene blafrer lett. Fuglenes lystre kvitring er et deilig avbrekk fra alarmens varsel om at du må våkne. Solens første stråler skinner gjennom vinduet og morgen duggen ligger fortsatt på den grønne plenen og de fargerike blomstene.

Annonsørinnhold i samarbeid med Hvaler Gjestgiveri

Hvaler Gjestgiveri

Slik er det hver morgen på Hvaler Gjestgiveri. Avslappende og behagelig, med en herlig atmosfære som hensetter deg til en tid før mobiltelefoner, sjekk av eposter og tidsklemmer. Her har du mulighet til å senke skuldrene, krølle deg sammen med en bok i kurvstolen eller spille krokket. – Hos oss får du den tiden du skal ha til å slappe av, lene deg tilbake og nyte hverdagen. Det er det altfor lite av i dagens samfunn, sier Lene Elisabeth Elgheim.

Sammen med mannen Øystein eier og driver hun Hvaler Gjestgiveri på Kirkøy, som åpnet dørene i 2001. Det er faktisk Hvalers eneste skjærgårdshotell, og tilbyr 14 store og herlige dobbeltrom.

Når du går inn gjennom porten, føles det som trår tilbake i tid. Duften av hjemmelaget mat siver ut fra kjøkkenvinduet, hagen er full av blomster i alle farger og størrelser og den hvitmalte trebygningen kneiser ærbødig på området. Kroppen slapper av, hvilepulsen synker betraktelig og tiden får bare gå sin gang. De neste dagene er det ferie, ferie og ferie som gjelder! 

Lene Elisabeth Elgheim ønsker velkommen til Hvaler Gjestgiveri

Senk puls og skuldre

Et besøk eller lengre opphold på Hvaler Gjestgiveri handler ikke bare om avslapning. Her er det mange muligheter for den som ønsker det lille ekstra under besøket.

– Naturen rundt om på Hvaler er så vakker, ren og uberørt. Vi tar gjerne med besøkende på båtturer i den flotte skjærgården, soppturer og fisketur – for å nevne noe, smiler Elgheim.

Vel tilbake på gjestgiveriet kan du teste dine egenskaper om krokket, sole deg eller slappe av i en stol mens du leser boka du skulle ha lest for mange måneder siden.

Ekteparet tar også imot konferansegjester, som tar imot grupper på opptil 20 personer. De har hyggelige uterom for møter om sommeren.

Uansett om det er konferanse, overnattingsgjester eller du kommer innom for en dag, serveres det velsmakende retter, gjerne med noen godt i glasset. Ekteparet har en enestående tilgang til lokale råvarer, spesielt med tanke på sjømat. 

Italiensk i kjelleren

I kjelleren skjuler det seg også en liten hemmelighet, som gjerne åpenbares for besøkende: Vinflaske etter vinflaske fra en rekke land, med fokus på Italia.

– Vi har en spesiell tilknytning til Italia, og serverer gjerne viner fra dette herlige landet. Med eget hus der nede arrangerer vi også reiser dit, forteller Elgheim.

De har også åpnet dørene for vinsmaking for små grupper. Øystein er en vinekspert, og har valgt å kalle kåseriet sitt for "En reise i smakens verden". Her handler det om smak, ikke jordsmonn, årstall og opplysninger som er glemt før du kommer ut igjen. I stedet fokuseres det på smak, lukt og farge, og hvordan du skal kombinere rett vin og mat. Naturligvis serveres det en rekke gode og underholdende historier mens den edle drikken nytes. Med over 400 ulike viner, vil nok alle finne en smak som passer dem. 

Hjemmelaget med råvarer fra egen hage er bare noe av det som venter deg på besøk hos ekteparet Elgheim

La det svinge

Ekteparet Elgheim er også ansvarlig for Hvaler største kulturmønstring: SommerfestiHvaler 2018. Programmet er variert og består av artister de mener passer godt her ute i øykommunen. Her er det variasjon i programmet, slik at det passer de aller fleste.

Blant artistene som entrer scenen for å spre glede og skape stemning er Dance With A Stranger, Sondre Lerche, Jan Eggum, Postgirobygget og Hilde Louise Asbjørnsen. Det hele avsluttes med Ingrid Bjørnov i sommerteltet.

Er ikke ekteparet å finne på Hvaler så er de på Motorfabrikken på Kråkerøy, hvor de kjører samme konseptet med vinsmaking og hjemmelaget mat.

Hvaler Gjestgiveri er åpent hele året. De ønsker dere velkommen inn for et godt måltid, en runde krokket, vinsmaking, konferanse, bryllup eller andre selskap.

Termometeren har allerede passert 30 grader i år, og det er duket for en magisk stemning under solen. Ta turen ut på landet, trå tilbake i tid og senk skuldrene. Før du vet ordet av det er sommeren forbi, og da er det greit å ha hvilepulsen nede slik at du er klar for hverdagen igjen.

For på Hvaler Gjestgiveri finner du akkurat det du trenger: Et vertskap som vet å nyte livet, og de deler gjerne hemmeligheten om hvordan det gjøres!  

Lene Elisabeth Elgheim gjør klart for frokost for sine overnattingsgjester

SommerfestiHvaler 2018

Hvaler Gjestgiveri er stolte av å presentere:

7.juli: Bo Kaspers Orkester og Christel Alsos på Plenen. Kl. 19:00 til 23:00.

15.juli: Pippi på de sju hav. Kl. 14:30 (Familieforestilling).

20.juli: Kari Bremnes med band, på Plenen. Kl. 20:30.

21.juli: Dance With a Stranger på Plenen! Med oppvarming: Polyester. Kl. 19:00 til 23:00.

22.juli: Sondre Lerche, Intimkonsert i Underholdningsteltet. Kl. 21:00.

24.juli: Magnus Grønneberg, Intimkonsert i Underholdningsteltet. Kl. 21:00.

25.juli: Heine Totlands Rock and Roll Circus i Underholdningsteltet. Kl.21:00.

26.juli: Jan Eggum, Intimkonsert i Underholdningsteltet. Kl.21:00.

27.juli: Violet Road og Dr. Hook på Plenen. Kl.19:00 til 22.30-23:00.

28.juli: Trang Fødsel og Postgirobygget på Plenen. Kl.19:00 til 23:00.

29.juli: Hilde Louise Asbjørnsen med band i Underholdningsteltet. Kl.20.30.

30.juli: Sommerlukking med Ingrid Bjørnov i Underholdningsteltet. Kl.19:00.

Sjekk her for priser og billetter

Hvaler Gjestgiveri

• På Hvaler eller i Motorfabrikken på Kråkerøy!

• Når du føler behov for et godt måltid, feire noen, å ha et viktig møte, koble av, sove godt eller la deg underholde; kom til oss - her eller der!

• Vi åpnet også i byens stiligste lokaler i gamle Fredrikstad Motorfabrikk i oktober 2015, samme meny, samme service og samme Vertskap!

• I vår Spisestue tar vi imot fra 2 til 30 gjester, og vår Havestue har plass til 60, Gamlestuen tar opp til 12 gjester. Vi har lokaler i Fredrikstad som rommer opp til 100 personer hele året.

• Vi har rolige konferanselokaler med tilgang på lerret, flipover og prosjektor.

• Vi har 14 soverom, alle er fullstendig nyoppusset. Soverommene våre er lyse og rolige med gode senger.

• Hva med en tur i Vinkjelleren? Vi utarbeider hver dag en dagens meny, den og passende drikke vil bli anbefalt ved bordet, men det passer selvfølgelig helt fint å forhåndsbestille en egen utarbeidet meny hvis man kommer en større gruppe eller skal ha selskap.

Del artikkelen på Facebook