Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Grasrotandelen viktig for foreninger og lag i Østfold og Vestfold

Mange vet ikke at de kan gi svært verdifull støtte til lokalmiljøet når de likevel spiller. Det forsøker ildsjeler på begge sider av Oslofjorden å gjøre noe med.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Av: Mikael Harstad Groven

Bare i Østfold og Vestfold ble det delt ut over 42 millioner kroner til lag og foreninger gjennom Grasrotandelen i fjor. For enkelte foreninger betyr det millioninntekter, som kommer svært godt med på det som ellers kunne vært stramme budsjetter.

Det er enkelt og helt gratis å bli grasrotgiver hos Norsk Tipping, velg ditt formål her!

Østfold hadde hele 66 651 grasrotgivere i 2017, som ga nesten 30 millioner i utbytte for grasrotmottakerne i fylket. Suverent på topp finner vi Lions Club Fredrikstad, som hadde 4388 givere og litt over to millioner kroner inn. Overraskende, kanskje – men ikke tilfeldig.

Engasjert ildsjel

Kasserer Per Christian Lo har nemlig jobbet målrettet med å rekruttere givere som ikke har registrert noen grasrotmottaker på sin spillerkonto.

– Jeg startet i september 2009. Siden da har jeg stått hos tippekommisjonærene i distriktet for å få inn nye givere. Jeg var nylig i Halden, og i dag skal jeg til Moss, sier den ivrige ververen, som understreker:

Superververen i Fredrikstad, kasserer Per Christian Lo i Lions Club Fredrikstad. Foto: Teddy Madsen

– Jeg rekrutterer bare de som ikke har mottaker, og dem er det mange av. Det er overraskende mange som fortsatt ikke vet at de kan velge en forening eller et lag som får sju prosent av innsatsen, uten at det koster noe ekstra.

Rundt halvparten av Norsk Tippings kunder har ikke registrert grasrotmottaker. Er du en av disse? Bidra med ditt til bredden og frivilligheten her!

Rett over fjorden finner vi Sverre Brydøy, som er leder for idrettslaget Flint Tønsberg. Med 1051 grasrotgivere er breddeklubben nest størst totalt i Vestfold. Flint har også jobbet målrettet for å sørge for at spillere med et hjerte for idrettslaget støtter dem gjennom Grasrotandelen.

– Vi har hele tiden en dialog med medlemmene våre og oppfordrer dem til å støtte oss. Dessuten har vi aktiviteter ute hos kommisjonærene i nærområdet noen ganger i året. Det er jo slik at veldig mange ikke vet at de kan bidra som grasrotgiver, og da blir de glade for å få vite at de kan støtte oss eller andre, forteller Brydøy.

Stor betydning

For det er ingen tvil om at grasrotstøtten betyr veldig mye, både for frivilligheten og breddeidretten i de to fylkene.

– Ja, for oss betyr den veldig mye. I motsetning til andre inntekter er denne ganske stabil hvert år, og dette er utvilsomt en av de aller viktigste inntektsstrømmene inn i vårt budsjett, sier Brydøy.

For Flint Tønsberg har inntektene fra Grasrotandelen mye å si for satsningen i lokalmiljøet. Foto: Flint Tønsberg

Flint-lederen får støtte fra superververen fra Østfold, som understreker at hver krone kommer til nytte.

– Lions samler jo inn penger som brukes på folk som ikke har det så bra. Vi bruker blant annet mye på Barnekreftforeningen, vi arrangerer sommerleir for barn og hjelper eldre og vanskeligstilte i nærmiljøet, sier Lo.

Lions-kassereren jubler også for at Grasrotandelen i 2018 økes fra fem til sju prosent:

– Det er en stor gave for oss at støtten økes. Det betyr at inntektene kan vokse betraktelig. Akkurat det tror jeg kan bidra til at enda flere ønsker å bli grasrotgivere, og vi får utrettet veldig mye mer.

I Flint er man også enda mer gira på å skaffe flere grasrotgivere nå som andelen økes.

– Ja, insentivet er enda sterkere nå, og det vil ha mye å si for vår breddesatsning i lokalmiljøet, avslutter Flint-Brydøy.

Klikk deg inn her for å velge din grasrotmottaker!

Disse foreningene har flest grasrotgivere:

Topp 5 Østfold

Lions Club Fredrikstad 4388

Sarpsborg 08 Fotballforening 2549

Dyrebeskyttelsen Norge, Fredrikstad 1286

Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg 1073

Stjernen Hockey Fredrikstad 971

Del artikkelen på Facebook