Annonsørinnhold i samarbeid med Nye Skåra Bilpleie AS

Hva er dette?

 
 

Gi bilen en skikkelig make-over

Gode venner. Gode kolleger. Ekstremt gode bilpleiere. Det er det som kjennetegner gutta i Nye Skåra Bilpleie AS. De startet opp for litt over et år siden, og har allerede etablert seg godt hos de lokale bilforhandlerne takket være kvaliteten i arbeidet.

Annonsørinnhold i samarbeid med Nye Skåra Bilpleie AS

Nye Skåra Bilpleie AS

Mohamad Kasim Jabbar har jobbet med biler fra han var 16 år og har gått i lære hos en rekke bilpleiefirmaer. Da muligheten kom til å starte sitt eget, var han ikke sen om å gripe sjansen.

Deleier Dawod er utdannet bilmekaniker. Sammen med sin gode venn Dawod Suleiman Hanon kjøpte de lokalene i Skåraveien på Gressvik i april 2017. Tre måneder senere ønsket de sine første kunder velkommen inn for bilpleie.

– Vi utfører alt innen bilpleie. Fra polering, dekkskifte, motorvask og reparasjon av lakk, sier Jabbar.

– Men det er polering vi er mest kjent for, legger han fornøyd til.

Han legger sjelen i arbeidet, og hver eneste bil blir tatt vare på som om den er hans egen. På mange måter kan han beskrives som en mester som skaper kunstverk med poleringsproduktene. Bileiere har levert biler som ser mindre pene ut, og fått tilbake en bil som kunne kommet rett fra fabrikken. Jabbar synes det er det aller beste med jobben: Å se kundens ansikt når bilen leveres tilbake, og hvor fornøyde de er med jobben han har gjort.

Blant de faste kundene er en Tesla-eier, som har bilen som sin kjæreste eiendel. Første gang han var innom skulle han bare ha en bilvask, men kalenderen var full på Nye Skåra Bilpleie. Bileieren tok derfor turen ned et annet sted. Vannet som bilen ble vasket med innehold sand og grus, og Teslaen ble full av riper.

– Han kom tilbake til oss, veldig fortvilet og lei seg. Lakken var jo ripet opp på ganske mange steder. Han var sikker på at bilen aldri kom til å bli den samme igjen, sier Jabbar.

Men etter noen runder med polering under Jabbars hender kunne en lykkelig kunde konstatere at Teslaen var god som ny. Ikke en ripe i lakken! Kunden var så fornøyd at sa at han ville ha med seg bilen i graven.

Vi elsker det vi gjør!

Mohamad Kasim Jabbar
Mohamad Kasim Jabbar gjør det han kan best: Polerer biler!

Slik tar du vare på bilen din

Nye Skåra Bilpleie har også en rekke bruktbilforhandlere på kundelisten. Roar Mikkelrud, som eier Mikkelrud Bil, er én av dem.

– Jeg må jo være så ærlig å si at kvaliteten på det arbeidet de hos Nye Skåra Bilpleie er det beste jeg har vært borti av bruktbilklargjøring, forteller han.

Han har vært i bilbransjen siden 1971, og innrømmer at han har vært borti mye i løpet av årene. Mikkelrud sier at hos Jabbar og Hanon er kvaliteten flere lysår unna det han ser andre steder.

– Jeg har brukt den siden de startet opp, og jeg har alle bilene mine hos dem. Det blir rundt 100 biler i året. Det tar litt lengre tid enn andre steder, men de legger jo all sin sjel i dette, så her er det virkelig kvalitetsarbeid som gjennomføres, smiler han.

Kombinasjonen av kvalitet i arbeidet og yrkesstolthet har gjort at timeplanen er ganske full hos Nye Skåra Bilpleie. Skal du ha bilen til polering, må du bestille time i god tid i forveien. Polering tar fra 4-24 timer, og det er en omfattende jobb.

– Om noen sier at de kan polere bilen din på en drop-in, så er det ensbetydende med at de ikke er særlig seriøse, sier Jabbar.

– Jeg tar jobben min seriøst og alt skal gjøres rett og profesjonelt, legger han til.

Poleringseksperten har også noen gode råd på lager. Han anbefaler at bilen polereres minst en gang i året. Riper i lakken kan dukke opp, og det er viktig å reparere disse tidlig.

– Man skal jo ha bilen noen år, og da er det viktig at den ser pen ut. Man skal jo kjøre den rundt og så sikkert selge den senere. Når bilen poleres, så beskytter man bilen. Lakken holdes glatt og da unngår man at ting fester seg, forklarer han.

Et annet tips er å vaske bilen en gang i uken for å unngå slitasje. Håndvask er absolutt den beste løsningen. Børster er bilens verste fiende da de etterlater riper som er vanskelig å jobbe med når bilen skal poleres. 

Dawod Suleiman Hanon trives godt ute i verkstedet hvor han kan jobbe med biler.

Den beste løsningen for kunden

Nye Skåra Bilpleie tar imot alle bilmerker, og ønsker alle velkommen inn. Inne i verkstedet er det en avslappet og folkelig stemning. Kommer du innom for en jobb som ikke tar lang tid, byr Jabbar og Hanon gjerne på en kopp kaffe mens du venter.

– Vi utfyller hverandre veldig godt. Dawod er pratsom og hardtarbeidende og han har rollen som daglig leder. Jeg er perfeksjonisten. Vi hjelper og støtter hverandre så samarbeidet fungerer utmerket, smiler Jabbar.

Han er godt fornøyd med at de har opparbeidet seg et godt navn på kun et år i drift. Den drevne bilpolereren er sikker på at hovedårsaken er at de leverer kvalitetsarbeid, men også at de er ærlige mot kundene.

– Vi informerer alltid om den beste løsningen. Når noen kommer for en polering av bilen, og det ikke er behov så gir vi beskjed om dette. Vi tar ikke på oss en jobb når det ikke er behov for at bilen trenger polering, fastslår han.

En slik holdning lover godt for videre drift. Jabbar er en dreven mann som har polert alt fra biler, båter og fly. Sammen med kollega Hanon ser de frem til å levere tilbake mange nypolerte biler til fornøyde kunder i årene som kommer.  

• Vi er sertifisert av Meguairs og er Meguairs center i Fredrikstad med fokus på bil, båt og campingvogn pleie.
• Vi tilbyr alt innen detailing og korrigering.

Del artikkelen på Facebook