Annonsørinnhold i samarbeid med Kråkerøy Elektriske AS

Hva er dette?

 
 

Fremtiden ligger på taket

I 40 år har Kråkerøy Elektriske hjulpet befolkningen med alt som kan knyttes opp mot elektriske anlegg. Nå sikter de mot fremtiden, hvor løsningene ligger i varmepumper og solceller. Da sparer du både penger og miljø!

Annonsørinnhold i samarbeid med Kråkerøy Elektriske AS

Kråkerøy Elektriske AS

Når servicebilen fra Kråkerøy Elektriske svinger inn i oppkjørselen din vet du at montøren bak rattet har høy kompetanse og fikser problemet. Selskapet lever etter mottoet «Blir De fornøyd – er vi fornøyd». Ingen av montørene gir seg før kunden er fornøyd, og det gir gode tilbakemeldinger, en stadig økende kundebase og en rekke oppdrag.

– Etter at det ble besluttet at alle oljefyringsanlegg skal ut innen 2020 har vi hatt en stadig økende mengde på henvendelser for varmepumper, smiler Thomas Charles Johansen.

Han er daglig leder i Kråkerøy Elektriske, og er så å si født og oppvokst i bransjen. Hans far Tor Arne, startet selskapet i 1978, og mamma Karin Marie Dahl Johansen var også med. Johansen startet som løpegutt på lager og i butikk da han var 14 år. Så gikk det slag i slag, med elektrikerutdanning, fagbrev og teknisk fagskole.

– Jeg hadde vel ikke noe valg, født i bransjen som jeg er. Da jeg skulle utdanne meg var elektriker det naturlige valget, smiler Johansen. 

I år er vi 40 år: Helge Stølan, Ole Petter Johansen, Thomas Charles Johansen, Atle Gundersen og Morten Johansen (fra venstre)

I år feirer Kråkerøy Elektriske 40 år. Johansen er ikke i tvil om at årsaken til suksess og lang levetid er de kunnskapsrike og faglig sterke medarbeiderne. Her er det kunden som står i fokus, og alle som én leverer det lille ekstra for at kunden skal bli fornøyd. Flere av de ansatte har vært med på lag Kråkerøy Elektriske i over 20 år. Det sier jo det meste om trivsel på arbeidsplassen.

Familiebedriften som startet med to ansatte, teller i dag 38. De har også med seg fire lærlinger. Nå er de også på jakt etter to montører på prosjekt. 

– Vi er en lokal bedrift med fokus på kunder, og vi påtar oss alle jobber, fra enkle serviceoppdrag til store prosjekter, sier Johansen. 

Farvel til oljen - velkommen varmepumpe!

Bedriften har også evnen til å tilpasse seg markedet og tenke langsiktig. Derfor har de nå rettet fokus mot mer miljøvennlige og energibesparende produkter, som varmepumper og solceller.

Navnet varmepumpe er ganske så misvisende, for den gir faktisk også kulde. I sommer har kvikksølvet i termometeret bikket godt over 30 grader i lange perioder, er dette en genial løsning. Du får kjølt deg ned om sommeren, og varmet deg opp om vinteren. Du styrer enkelt temperaturen med varmepumpens fjernkontroll.

– Kjøp og installeringer av varmepumper er på sitt aller høyeste i september og oktober. Da kommer kulden, og alle vil ha det varmt hjemme. Vi begynte med varmepumper allerede i 2004, og var en av de første installatøren som begynte med dette, sier Johansen.

Han oppfordrer alle til å kjøpe varmepumper via en autorisert forhandler, og at kjøp og montering kommer fra samme bedrift. På den måten blir varmepumpen installert korrekt, du får informasjon om bruk og vedlikehold og skulle det oppstå et problem, vil du kunne ta kontakt med montøren som kommer på kort varsel.

– Vi har tre personer som er opplært til å installere pumpene, og de har 3-4 oppdrag i uken så dette er noe da kan, sier Johansen. 

Daniel Skalle er prosjektleder for varmepumper hos Kråkerøy Elektriske

Han anbefaler å kjøpe Mitsubishi Electric varmepumpe, som er et sterkt og solid navn i bransjen. Varmepumpene kommer i ulike fasonger, størrelser og farger, så du finner garantert en som passer din bolig, stil og personlighet. Kråkerøy Elektriske kan også lakke pumpen i ønsket farge, så knallgul er ikke noe problem.

Johansen forteller at kjøp av varmepumper er en lav investering over tid. Varmepumpen dekker 60-70 prosent av varmebehovet i huset. Det koster kanskje der og da, men du har spart inn kostandene på annen oppvarming innen noe år. Han legger til at det også er lurt å beholde andre varmekilder, som peis og panelovn, for de virkelig kalde dagene.

En annen fordel med varmepumper er at du får et bedre inneklima. Varmepumpens innedel filtrer luften i boligen for støvpartikler, og pumpen fungerer derfor også som en effektiv luftrenser. 

 

Solen skinner faktisk hele året

Nordmenn er glade i solen, så hvorfor ikke benytte seg av den? Solen er den største og reneste energikilden vi har, og den skinner nok til å gi et betydelig strømbidrag til både boliger og næringsbygg.

Kråkerøy Elektriske tilbyr komplette anlegg for solenergi som består av paneler, montering og tilkobling til sikringsskapet. Solenergi er et enøk-tiltak som produserer miljøvennlig strøm og reduserer strømregningen. To fordeler i én pakke.

Når du eier et anlegg som produserer solenergi har du også kortreist strøm til eget bruk. Strømmen du ikke bruker kan du selge tilbake til strømleverandøren. Det er heller ikke noe inngrep i naturen, så du bidrar til å spare miljøet samtidig.

Med Kråkerøy Elektriskes varmepumper kan du holde deg varm om vinteren og kjøling om sommeren. Du kan også få ditt eget kraftverk på taket, og spare både penger og energi med eget anlegg for solenergi.

Begge deler leveres og monteres av dyktige, lokale håndverkere som utfører tjenesten med et smil. 

Brannsikring av bolig

Generelt sett er el-sikkerheten i norske boliger ikke veldig høy. Feil ved det elektriske anlegget eller feil bruk av elektriske apparater står for nesten halvparten av alle boligbranner i Norge. Veldig mange av disse brannene kunne vært unngått med større fokus på el-sikkerhet.

Bedre el-sikkerhet kan gjøres med enkle midler:

• Ved å passe på at alle de elektriske installasjonene er i orden og blir riktig brukt.

• Be om en el-sjekk allerede i dag. En av våre elektrikere kommer hjem til deg, går gjennom hele det elektriske anlegget ditt og gir deg en tilstandsrapport. Du får også råd om el-sikkerhet og brannsikring.

• Våre elektrikere kommer også med konkrete forslag til hvordan anlegget kan gjøres tryggere ved bruk av for eksempel komfyrvakt, timere på stikkontakter eller å utvide kapasiteten om det er behov.

• De kan også montere brannvarslingsanlegg hvor detektorene er seriekoblet. Å ha et godt vedlikeholdt og godt tilpasset elektrisk anlegg er den beste måten å sikre boligen mot branntilløp grunnet elektriske feil.

Del artikkelen på Facebook