Annonsørinnhold i samarbeid med Big Fish Café

Hva er dette?

 
 

Fra hav til tallerken på 1-2-3

Solen har så vidt stått opp over Skjærhalden når fiskerne legger til og laster av dagens fangst. Skalldyrene går rett i kjelen og selges direkte til kundene, eller leveres noen få hundre meter ned i gaten til Big Fish Café.

Annonsørinnhold i samarbeid med Big Fish Café

Big Fish Café

Restauranten drives av familien Huth, som fokuserer på å gi gode og hyggelige matopplevelser i avslappende atmosfære. All mat lages fra bunn, og kvalitet er oppskriften til suksessen. På kjøkkenet er det hektisk aktivitet: Kjøttet til hamburgere kvernes, ferske, lokale grønnsaker kuttes opp i akkurat passe store biter, det bakes og lages hjemmelaget iskrem. De brygger også et eget, lokalt øl.

Døren til kjøkkenet går opp, og inn kommer dagens fangst med fisk og skalldyr. Den kommer rett fra Skjærhalden Fiskemottak, som ligger 150 meter ned i gaten for restauranten.

– Vi overtok fiskemottaket og butikken i mars i år, og nå har vi kjempebra tilgang på det ferskeste av fisk og skalldyr, sier Daniel Huth.

Dermed er det endelig kommet en fiskebutikk igjen på Skjærhalden. I disken ligger det torsk, flyndre, reker og kreps, som venter på sultne kunder. Fangsten til åtte fiskere landes her på mottaket, hvor den forberedes og selges.

– Nå i sommer er det åpent hver dag, både på Big Fish Café og fiskemottaket, med alle rettigheter begge steder, forteller Huth.

Nykokt kreps og andre skalldyr eller fiskesuppe fra Big Fish, servert med et iskaldt glass hvitvin i sommersolen, høres forlokkende ut for de aller fleste.

Fisk og skalldyr som ikke blir omsatt på Skjærhalden blir levert til Fjordfisk i Utgårdskilen. Skulle det mot formodning bli tomt på kjøkkenet, kan Huth også hente ferske råvarer der. 

Thoralf Huth med ferske reker - rett fra havet og på tallerken

Vi endrer ikke konseptet, men utvider

Det er lett å tenke sjømat når du ankommer Big Fish. I uteserveringen står det nemlig en hvalhale, som ble fraktet til restauranten fra Nord- Norge av Daniels far, Thoralf. Den skal visstnok være halen til en spermasetthval, en hvalsort som en gang lekte seg i farvannet utenfor Hvaler.

– En gang i tiden, før dagens bygning kom på plass, skal det visstnok ha strandet en hval på samme plass. To eldre, lokale menn fortalte at den hadde kommet i land for å dø, sier Huth.

Ikke la deg lure av navnet «Big Fish», for det er slett ikke bare fisk- og skalldyr på menyen. Big Fish Café beholder konseptet de har hatt siden oppstarten i 2015. Hamburgere, pizza, svineknoke, sandwicher og vegetarburgere er bare noe av det fastboende og besøkende lar seg friste av. For den som elsker havets retter, ja, da er det nok å velge mellom: rekesmørbrød, sildetallerken, sjøkreps fra Hvaler, spansk fiskegryte, fiskeburger, ørret og den evige hiten, Fish n’ chips.

Besøket avsluttes med hjemmelaget is, som alltid er populær. Her er det flere smaker å velge mellom, og du kan velge så mange kuler du vil. Husk at magen blir mett før øynene!

– Vi kommer ikke til endre menyen, for hvorfor endre noe som fungerer? Men nå kan vi tilby dagens fangst, med variasjon fra dag til dag. Så den faste menyen forblir, med mye nytt og spennende i tillegg, smiler Huth.

Råvarene leveres fra flere lokale leverandører. Alt fra havet fra lokale fiskere, som er oppe før fuglene. Slakter Ringstad i Rakkestad og Strøm Larsen i Oslo står ansvarlig for at kjøttelskerne får det de ønsker på tallerkenen. 

Big Fish Café har en romslige uteservering som fort fylles opp på fine sommerdager.

Den familiedrevne restauranten så dagens lys i 2015, men mat har vært varemerket på bygningen lenge før familien Huth satte i gang å kokkelere på kjøkkenet. Big Fish har røtter i Strandcafeen som holdt til på Skjærhalden fra 2011 til 2015, og bygningen har huset Skjærhaldens baker i over 100 år! Det ble altså en liten endring i oppskriften, og nå er Big Fish en trivelig restaurant du kan spise på, hverdager som helger.

Det lå ikke i kortene at familien Huth skulle drive restaurant på Kirkøy. Mor Gro Braathen Huth drev forretningen "Blomstergalleriet", med beliggenhet i Fredrikstad sentrum. Hun utviklet en allergi for blomster, og måtte bytte ut blomster med interiør. Da den endelige beslutningen om å stenge butikken ble tatt, besluttet hun å ha et interiørutsalg, med kaffeservering. Men håndkleet ble ikke kastet helt inn, og nå er det altså Big Fish som gjelder.

I dag er hele familien involvert, med sønnene Daniel, Christoffer og Peter i førersetet. Den familiedrevne bedriften har funnet oppskriften og veien til besøkendes mage, og har nå over 30 ansatte i sommersesongen.

– Nå vil vi også videreutvikle oss, med å forlenge sesongen. I år åpnet vi hver dag allerede i mai, og stenger ikke før i slutten av september. Vi er åpne i helger hele året, sier Huth. 

Daniel Huth ønsker velkommen til Big Fish, som er byens samlingssted

Big Fish er bare ett av bidragene til det økende tilbudet av restauranter, butikker og arrangementer på Skjærhalden. Huth forteller at de har ambisjoner å videreutvikle konseptet sitt og gjøre Big Fish til et sted du reiser til hele året.

– Flere og flere flytter til hytta eller kommer til Hvaler for å slappe av og nyte herligheten og roen. Det blir enda lettere å trekke folk, både fra Hvaler og Fredrikstad, med et enda større tilbud. Nå er vi jo godt i gang med Skjærhalden Fiskemottak og forlenget sesong på Big Fish, sier han.

Så forsvinner han ut på kjøkkenet for å ta imot en ny levering med fersk fisk. Som ender sine dager på en tallerken hos en sulten sommergjest på Skjærhalden… 

Skjærhalden Fiskemottak

• Det er nå igjen en fiskebutikk på Skjærhalden, som eies og drives av Huth- familien.

• Vi viderefører konseptet som fiskebutikk, med enkel servering.

• Vi får inn fersk sjømat fra Hvaler daglig i vår fiskebutikk, samt varer som ikke fiskes på Hvaler.

• Vi har både skalldyr og fisk, som reker, kreps, torsk, flyndre og mer.


Du finner oss på Båthavna 12, 1680 Skjærhalden


Åpningstider
Mandag - søndag: 11:00 - 18:00

Telefon: 69 37 80 08
E-post: post@hvalerfisk.no
Nettside
Facebook

Big Fish Café

• Big Fish er en familiedrevet restaurant på Skjærhalden, Hvaler. Vi fokuserer på god mat, god kvalitet og gode opplevelser. Big Fish er åpen som restaurant og bar hele året — uten spiseplikt!

• Vi fokuserer på kvalitet og å lage mat fra scratch. De særdeles få tingene ikke lagd selv er av høy kvalitet. Selv kverner vi kjøtt, lager italiensk is, baker alle typer gjærbakst, har kvalitetskaffe og mye mer.

• Vi gjør vårt beste for å holde en variert meny, både hvor ofte vi skifter ut retter men også de typer retter vi har. Hos oss finner man noe for enhver.

• I mars starter vi også drift av et Skjærhalden Fiskemottak, som gir oss kjempeflotte råvarer fra havet.

La deg friste av menyen fra Big Fish: 

 
 
 
Del artikkelen på Facebook