Annonsørinnhold fra Smart Energi

Hva er dette?

Feirer 10 år: – Det føles som en bedrift som skaper noe nytt

I kontorene i Stabburveien jubles det, for Smart Energi fyller år.

Annonsørinnhold fra Smart Energi

– Hvorfor folk velger oss? Det spør vi oss om også, ha ha! 

Stig Andresen og Geir Berntsen ler høyt. Vi sitter i lokalene til Smart Energi i det store murhuset i Stabburveien 18. Bedriften fyller 10 år i disse dager, og har store ambisjoner for de neste 10. 

Les også: – Vi er den siste lokale strømleverandøren i Fredrikstad

Energiske: Geir Berntsen og Stig Andresen i Smart Energi ser lyst på fremtiden, og spår nyskapinger vi ikke har sett maken til enda. 

– Lokale arbeidsplasser er definitivt i fokus

Smart Energi

  • Smart Energi ble etablert av Fredrikstad Energi i 2010 for å satse på fremtidsrettede løsninger for forbrukeren
  • Har hovedkontor i Fredrikstad, men leverer fornybar strøm, solceller og grønne løsninger til hele landet

[email protected]
987 02 361
Stabburveien 18, 1617 Fredrikstad

Åpent man-fre 08:00 - 17:00

Besøk oss på nett her!

Det siste tiåret har det skjedd store endringer i Smart Energi og alt tyder på at utviklingen fortsetter med stormskritt. De er nå 19 ansatte og de fleste sitter i kontorene i Fredrikstad. I tillegg har de ansatte på Askøy og i Kragerø. Hele 27.000 kunder har så langt valgt å få strømmen sin levert av Smart Energi. 

Unge krefter med på laget er en av suksessfaktorene, mener de selv. 

– Vi har mange unge mennesker på laget, med utdannelse innen bærekraft, miljø og fornybar energi. Det er jo dette samfunnet er orientert rundt nå. Lokale arbeidsplasser er definitivt i fokus, og vi trenger flere kompetente hoder fra lokalmiljøet slik at vi kan fortsette å vokse, påpeker Geir.

Les mer om Smart Energi her!

Ungt miljø: Med relativt lav snittalder og ansatte som er utdannet innen energi, miljø og bærekraft, tror Geir at Smart Energi har funnet en oppskrift på bra strøm-bedrift.

Solceller og smarte hus ble avgjørende

Smart Energi har de siste fem årene skutt fart, og har nå fått et solid fotfeste i strømmarkedet både lokalt og nasjonalt. Spesielt solcelle-satsingen har gjort Smart Energi synlige. 

– Vi har montert solceller på hundrevis av tak i distriktet. Det har ofte en smitteeffekt i nabolaget, vi trenger omtrent ikke reklamere for det, sier Stig med en liten latter. 

I tillegg leverer Smart Energi alle energi-løsninger i den nye bydelen på Østsiden, Verksbyen. Denne typen prosjekter ønsker de flere av, skal vi tro Stig og Geir.

– Hvordan ser de neste 10 årene ut for dere?

– Da kan vi trøkke til! Vi skal ha kraftig vekst, og vil bli et naturlig valg hos forbrukeren, sier Geir.

– Det er jo egentlig vinn-vinn, fordi strømmen er ikke dyrere hos oss enn hos konkurrentene. Men vi gir tilbake til byen. Vi sponser kultur og idrett, spesielt rettet mot barn og unge. Blant annet er vi hovedsponsor til Idyllfestivalen i år, poengterer Stig.

Les også: Disse to bygger fremtidens bydel på Østsiden

Jubileum: Denne gjengen og deres kollegaer i Stabburveien 18 feirer 10-års jubileum i februar. Hos Smart Energi i Fredrikstad jobber det 19 personer.

Lokal handel er viktig - også når det gjelder strøm

Geir og Stig spår at mye av utviklingen innen energi vil komme i form av apper og helt nye ting vi ikke kjenner i dag. For eksempel gjenbruk av gamle el-bilbatterier eller strømdeling.

Oppmerksomheten og engasjementet har dermed ikke latt vente på seg, og bevisstheten rundt å handle lokalt smitter også til strømbransjen.

– Vi har opplevd at det lokale næringslivet tar kontakt med oss for å bytte til byens siste lokale strømleverandør. Alt fra større industri, eiendomsselskaper til restauranter og frisørsalonger. Det gjør de helt bevisst, for å benytte seg av lokale leverandører der man kan. Det er vi stolte av, forteller Stig.

Les også: Nå er Jan-Eilert og Inger Marie sine egne E-verkssjefer

Del artikkelen på Facebook