Annonsørinnhold i samarbeid med Fredrikstad Sci-fi Festival

Hva er dette?

 
 

Er dette Fredrikstads mest mangfoldige festival?

Kunne du tenkt deg å mimre med klassiske spillkonsoller fra 90-tallet? Møte internettfenomenet Prebz og Dennis? Eller se noen av landets beste cosplayere i levende live? Selvsagt kan du det!

Annonsørinnhold i samarbeid med Fredrikstad Sci-fi Festival

Fredrikstad Sci-fi Festival

Når Fredrikstad kino skal lage Sci-fi-festival sparer de ikke på kruttet. Med et festivalprogram som inkluderer lan, gaming, filmvisninger, retrogaming, cosplay, Star Wars-skuespilleren Jeremy Bulloch (Boba Fett) og de to vilt populære youtuberne Prebz og Dennis, er det ingen tvil om at det blir tre ville dager innenfor kinoens vegger.

– Det er en ganske variert bukett dere har samlet?

– Vi føler vi har truffet en nerve, fordi Sci-fi Festivalen treffer både barn, ungdom og voksne, sier kinosjef Jørgen Søderberg Jansen.

Syr kostymer ett år i forveien

Ett av de mest kreative og gøyale programpostene er cosplay. For noen er dette velkjent, mens andre aner ikke hva det går ut på. 

Cosplay er en form for utkledning hvor en person omskapes gjennom kostymer, sminke og effekter til å bli en spillfigur. Kostymene skapes av cosplay-artisten selv og vises frem på arrangementer av samme art som Sci-Fi-festivalen.

Karoline Andreassen fra Fredrikstad er kjent for sin tolkning av karakteren Link fra Zelda-spillene.

– Det at vi har et lokalt arrangement som vi kan glede oss til og vise frem arbeidet vårt på er helt fantastisk. Festivalen begynner også å opparbeide seg et realt navn nasjonalt, forteller Karoline.

Se flere bilder av cosplayere på Karolines Facebook-side.

Festivalsjef Mette Durban Andreassen mener arrangementet har båret frukter for Fredrikstad.

– Lokale cosplayere har måttet reise til arrangementer andre steder i landet. Med festivalen har de fått en arena, vi har utvidet cosplay-miljøet lokalt og gode cosplayere deltar på festivalen.

Lørdag arrangeres det cosplay-konkurranse, og er du nysgjerrig på cosplay eller vil plukke opp noen tips, er det også workshops på festivalsøndagen.

LETT Å BLI KJENT: Stian Schultz, Karoline Andreassen og Mette Durban Andreassen mener det er lett å komme på festivalen selv om man ikke har besøkt den tidligere. – Folk er veldig inkluderende her, forklarer Stian.

Årets kanskje triveligste spillkveld

Under festivalen rigges sal 4 for gaming. Opplevelsen blir enorm, ettersom det både er skjermer nede på gulvet og kinolerretet. Alt for å skape byens triveligste spillkveld.

Totalt kan det være åtte spillere på én gang som rullerer, men salen er som regel fylt til randen med folk fra åtte til 40 år som klapper og heier, spesielt under konkurransene.

– Det som er spesielt fint å se er at mange av de unge drar med seg foreldrene, som kanskje ikke er så spillinteressert, så får de vist dem hva Minecraft er, hva Just Dance er, hva Smash Bros er, rett og slett hva interessen deres er, forteller Stian Schultz fra Onsøy.

Spillingen varer natten gjennom og humøret er på topp hele tiden.

– Da jeg kom inn på morgenen der i fjor trodde jeg det ville være en sliten gjeng der, men da sto hele gjengen og danset, for da hadde de satt på et spill som heter Just Dance, ler Mette.

En annen, populær post på programmet er retrogaming. Der kan du ta en tidsreise og spille på ungdommens, eller kanskje barndommens sjarmerende spillkonsoller og spillklassikere som for eksempel Duckhunt og Ice Climber.

For å få fullstendig oversikt over festivalprogrammet, besøk Sci-fi Festivalens hjemmesider her.

Del artikkelen på Facebook