Annonsørinnhold i samarbeid med Vaterland Auto

Hva er dette?

 
 

Ditt komplette bilverksted

16 år gammel står Freddy Vinje foroverbøyd med fokuset på en bilmotor som ikke lenger maler som en katt. Et tørkle fullt av oljeflekker henger ut fra baklommen, og verktøyet ligger strødd rundt i lokalet. Han har alltid hatt en brennende interesse for biler, og han er fast bestemt på at drømmen om eget verksted skal oppfylles.

Annonsørinnhold i samarbeid med Vaterland Auto

Vaterland Auto

Det startet i 1986, i et lite hobbyverksted i Elgo-fabrikken i Vaterland. Her ble første steg mot drømmen om sitt eget bilverksted tatt.

I 1996 registrer Freddy Vinje firmaet. Med en løftebukk, sponplate på veggene med blyantegnet omriss for verktøyet og plass til to biler, er unggutten klar. Det nystartede firmaet heter Vaterland Bil & Karosseri. Akkompagnert av fengende musikk fra CC Cowboys som spilte i andre etasje, drev Vinje med bilreparasjoner og rustfjerning i etasjen under.

Et par år senere fant han like godt ut at han kunne utvide. Da flyttet han inn i et større lokale på samme plassen, hvor det var det plass til fire løftebukker. Vaterland Auto ble startet med så å si tomme hender. Ung og nyetablert var det ikke slik at bankene ville låne bort sine dyrebare kroner. I stedet var det knallhard jobbing og sparing som gjaldt. Pengene som kom inn ble fordelt på verktøy og den lille familien på fire.

– Det var en tung start. I begynnelsen var jeg alene og ble ofte avbrutt av telefoner mens jeg stod å mekket. Løsningen ble å låse dørene etter åpningstid og mekke da, smiler Vinje.

Ikke at det hjalp så mye. Kundene visste at mekanikeren var på jobb. Det banket på både vinduer og dører til langt ut i de sene nattetimer. Vinje humrer litt og forteller at kona til tider bare så at noen hadde sovet på puta ved siden av.

Vi hopper ti år frem i tid. Vinje har etablert seg på markedet og fått et navn i bransjen. Han må også tilpasse seg de endringer som skjer i bilbransjen. Ved oppstart var det snakk om reparasjoner og rustfjerning på en bilpark som gjerne inneholdt 10-15 år gamle biler.

– Da elektronikken fikk fotfeste var det veldig mye utstyr som måtte kjøpes inn. Jeg fulgte med på det som var moderne og nødvendig og har gjennom årene bygget meg opp med tanke på dette, sier Vinje.

I 2008 flyttet han verkstedet til Øraveien 2, hvor han holder til den dag i dag. Det topp moderne verkstedet har det aller nyeste av utstyr og ni løftebukker. Han er heller ikke alene, men styrer skuta sammen med 11 ansatte.

Guttedrømmen har virkelig gått i oppfyllelse, og Vaterland Auto er i dag det største og mest komplette frittstående bilverkstedet i Fredrikstad. 

Guttedrømmen om eget bilverksted har gått i oppfyllelse for Freddy Vinje. Firmaet Vaterland Auto det mest komplette, frittstående verkstedet i Fredrikstad.

Ligger foran med sitt tekniske utstyr

Verktøyet henger ikke lenger på en sponplate på veggen, men består av det siste innenfor tekniske løsninger. Oppdragene er ikke lenger begrenset til enkle bilreparasjoner og rustfjerning. Nå driver han et verksted som kan utføre alt: Alt innen bilreparasjon og bilelektrisk, EU-kontroll, mobilitetsgaranti, airconditionservice, testlinje for understell, frontruteskift, dekkskifte, rustkontroll og service og rens av automatgirkasser med mer. Vaterland Auto er også medlem av en av de største verktøybankene i Norge. Det vil si at trenger man et spesialverktøy man selv ikke har, får de det tilkjørt til senest dagen etter.

– Vi driver også med feilsøk og diagnose. Der mange verksteder stopper opp på grunn av en feilkode, kan vi gå videre med testapparater og manipulere styreenhetene for deretter å gå inn og se hva som er feil, forteller Vinje.

Ikke bare har Vaterland Auto det meste av avansert utstyr som kreves. De er også knyttet direkte til Bosch sitt system, Auto Logic, ett av verdens største diagnosesystemer. Auto Logic holder til i England, og verkstedet på Vaterland er et av representasjonsverksted for dem i Norge. De har diagnosesystemer for mange av de største bilmerkene, som BMW, Mercedes, Volvo, WV, Audi, Ford, Citroen, Renault, Peugeot, Jaguar, Landrover, Porsche og mange flere. I tillegg til systemteknikere er det egne software ingeniører på hvert av bilmerkene i England som til enhver tid er oppdaterte på alt innen bilenes teknologi. Mens de sitter med tekoppen i England, kan de koble seg opp til bilen som står hos Vaterland Auto og finne problemet og feilen.

Vinje er utdannet bilmekaniker og har gått Hærens Våpentekniske Fagskole avd. kjøretøy. Han har jobbet på komponent spesialverksted. Han har sittet i mesterpanelet for Automester i ti år og vært formann for Østfold-verkstedene. Han har startet sitt eget og bygd et firma fra bunn av. Et firma som i dag har et meget godt navn og et solid rykte.

For å komme dit han er i dag, kan han ikke få fullrost sine ansatte nok; de har en stor interesse for faget og strekker seg alltid det lille ekstra. Den erfarne og godlynte mekanikeren har mang en historie om telefoner som kommer fra fortvilede bilister som forteller om varsellamper som blinker og fæle dunkelyder. Han har beroliget, veiledet og forklart hva problemet er, og hvordan det skal fikses. 

Jon Henrik Knutsen gjør det han kan best: Full motoroverhaling!

Rått miljø i verkstedet

Fokus på service og kunnskap har han også videreført til sine ansatte. Alle er bilmekanikere, har fagteknisk utdannelse og er sertifisert til EU-kontroll og alt fra AC-gass til bilglass.

Vinje er også opptatt av de kommende bilmekanikerne og har alltid en lærling og skole utplasserte elever i verkstedet.

– Det er viktig at bilverkstedene tar ansvar for de som går på skolen. Det er lagt opp til to år på skolebenken og to år i lære. Da må bedriftene ta ansvar, og sørge for at lærlingene kommer inn. Vi har bestandig hatt lærlinger og kommer til å fortsette med dette. Flere av de ansatte startet her som lærling. Hos oss er det gode muligheter for fast jobb etter endt læretid så lenge du er flink og bruker tiden her på å lære, sier Vinje.

Trivsel på arbeidsplassen er også viktig for daglig leder. Han er tydelig på at dette er et sted hvor de ansatte skal ha det bra, og vektlegger det sosiale. Gjengen er ofte ute og spiser sammen og tenner opp grillen hver fredag i sommerhalvåret.

– Miljøet er helt rått. De fleste har vært her i 10-15 år, og guttene samles gjerne om kvelden i verkstedet for å mekke på  bilene sine, sier en fornøyd Vinje.

Vaterland Auto er også ett av få verksteder i Fredrikstad som tilbyr automatskylling av girkasse. Det innebærer at automatgirkassen vaskes grundig innvendig av en maskin slik at støv og slam skylles ut, før en skifter filter og det fylles på ny olje. Vinje kan ikke få understreket nok hvor viktig dette er. En slik skylling kan føre til at girkassen holder i hele bilens levetid. Reparasjoner koster fort 30-40 000 kroner, så her er det greit å ta en skylling hver 60.000 km kjørelengde. Risikoen for girkassehavari reduseres nemlig kraftig om du som bileier tar deg tid til å levere inn bilen for en skylling. 

Øyvind Aasen monterer her testutstyr på bilen for å kunne justere hjulvinkler. Dette er millimeter presisjon for at bilen ikke skal feilslite dekk, men også være retning stabil og ha god selvoppretting.

Tut og kjør med trygg bil

Selv om parkeringsplassen er full, betyr ikke det at gjengen på Vaterland Auto ikke har tid til deg. Hver dag er det reservert plass i kalenderen for hastesaker, så har du et akutt behov, vet du hvem du skal kontakte.

I løpet av årene har det blitt en bred kundebase for Vaterland Auto. Her er det kunden som står i fokus, og de vet hvordan de skal ivareta sine faste og lojale kunder. 

– Vi yter alltid det lille ekstra, og bygger tillit hos hver kunde, uansett om jobben er liten eller stor. Det belønnes ofte med kaker og vinflasker fra fornøyde kunder. Alt kan løses om man legger godviljen til. Det er nok derfor vi aldri har hatt en forbrukersak i de 22 årene vi har drevet, sier en fornøyd mekaniker.

Hos Vaterland Auto får du samme service, reparasjon og garanti som på et merkeverksted. Så er du garantert kompetente og hyggelige mekanikere som utfører jobben. Etter endt besøk her, kan du trygt kjøre av sted med bilen! 

Tips og triks fra verkstedet

Vinteren er i anmarsj, og Freddy Vinje har noen gode råd på lager:

• Bruk låsolje med tefloninnhold (den har smøreeffekt inn til -40 grader og holder fuktigheten borte).
• Husk at det ikke bare er låsesylinderen som skal smøres, men også låsekassetten. Du vil ikke være den bileieren som opplever at dørene ikke låser seg.
• Bruk silikon spray eller stift på innvendige dørgummilister da døren også kan fryse fast i gummilisten. Det gjelder spesielt etter en tur i vaskehallen.
• Sjekk alltid startbatteriets tilstand før kulden setter inn. 

Vaterland Auto

• Vaterland Auto er et topp moderne bilverksted med ansatte som gjør alt for at kunden skal bli fornøyd.
• Vi har lang erfaring og oppdatert kompetanse på de fleste bilmerker.
• Her får du god service til en konkurransedyktig pris med alle garantier i behold. Vårt stempel i serviceheftet er like gyldig som merkevareverkstedets.
• For å være trygg på at bilen din får en god og riktig behandling av erfarne mekanikere, kan du levere bilen din hos oss. Det kan du spare både tid og penger på.
• Kom innom for en hyggelig prat med en av våre kundemottakere, Martin eller Ole Jørgen, og gode tilbud! 

Del artikkelen på Facebook