Annonsørinnhold i samarbeid med Carlsen Fritzøe Saxegård og Østsiden

Hva er dette?

 
 

Din lokale byggevarespesialist

I 1903 så Carlsen Fritzøe dagens lys, og entusiasmen for trelast- og byggevarer har gått i arv i tre generasjoner. Det gjenspeiler seg også hos de ansatte, som gjerne strekker seg litt lengre for å gi kundene den servicen og gode råd, de fortjener.

Annonsørinnhold i samarbeid med Carlsen Fritzøe Saxegård og Østsiden

Carlsen Fritzøe Saxegård og Østsiden

Duften av nytraktet kaffe sprer seg i lokalet. Det småprates mellom de ansatte og latteren sitter løst. De første kundene har allerede vært innom å hente materialer og fartet videre for å gå i gang med prosjektene sine. Arbeidsdagen er i full gang på Saga på Rolvsøy.

– Her har det vært sag og høvleri siden 1920, og navnet er blitt et merkevare her i distriktet. Det er vi stolte av å kunne videreføre smiler Håvard Skjelstad. Han er daglig leder på Carlsen Fritzøe Saxegård, og har vært i bedriften i 20 år.

– Jeg kom inn høsten 1997, den gang det var en familiebedrift. Så ble jeg med gjennom Maxbo, Byggmakker og i 2016 ble det Carlsen Fritzøe. Så du kan godt si jeg har fått med meg litt, forteller han videre.

Med seg på laget har han ni ansatte, og de aller fleste har lang og bred erfaring i bransjen. Noen har vært der mellom 10-25 år. Hos alle de ansatte er det godt med kunnskap og imøtekommenhet. Alle kunder ønskes velkommen inn, enten du ankommer som privatkunde eller proff.

Hos Carlsen Fritzøe får du hjelp til alt du lurer på: Bad, kjøkken, montering, tak, gulv, produktrådgiving, fargemåling, materialberegning, installering eller håndverkerformidling.

Bedriften legger vekt på at det skal være fagfolk i alle avdelinger, så uansett hvor eller hva du skal pusse opp, om prosjektet er stort eller lite, vil treffe en medarbeider med lang fartstid i bransjen.

Spør i vei – du får alltid et godt svar!

– Vi behandler alle bra og de får den oppmerksomheten og hjelpen de trenger. Hos oss spiller det ingen rolle om du er privat, stor eller liten bedrift. Det er det som skiller oss fra de andre byggevarekjedene. Du kan fylle et varehus med alt av varer, men menneskene som jobber her kan du ikke kopiere, sier Skjelstad. 

Emel Redzic viser frem noe av verktøyet du finner hos Carlsen Fritzøe Saxegård

Et solid navn med lang historie

Carlsen Fritzøe har brukt nesten 100 år på å bygge seg opp et navn. I dag er de ett av de sterkeste i bransjen. Skjelstad legger ikke skjul på at det var en litt tung overgang da logoen ble blå og hvit. Det tok litt tid å få folket i Fredrikstad til å forstå at kjeden ikke hadde endret seg. Det var de samme ansatte og det samme vareassortimentet.

– Siden vi er en gammel ærbødig trelasthandel så følte vi at vi kom hjem da vi ble Carlsen Fritzøe. Men ja, det var litt å få privatkundene til å innse at vi ikke hadde endret annet enn navnet. Proff-kundene var litt enklere, for de har vi en tettere dialog med siden de ofte kommer innom, forteller Skjelstad.

I dag trenger de ikke bekymre seg. Befolkingen har slått seg til ro med at Carlsen Fritzøe er den samme, og det er en jevn strøm av kunder inn og ut hele dagen. Fra tidlig morgen til dørene stenges.

Så skjer det alltid noe i butikken. Det er stadig kampanjer på varer og produkter og det avholdes temadager. To fredager i måneden inviteres leverandører til Saga for å vise frem sine produkter og komme med tips og råd. Skjelstad sier at dette er en suksess og butikken kjører hardt på faglig kunnskap. 

Pål Kristiansen viser frem den gamle saga på Saga, nå Carlsen Fritzøe

En kopp kaffe og faglige råd 

Sitte nytt fra Carlsen Fritzøe er Byggepraten.

Synes du det er vanskelig å komme i gang med et prosjekt, uansett størrelse, er det bare å ta turen innom Carlsen Fritzøe. Byggepraten går ganske enkelt ut på at du slår av en prat med de dyktige og kunnskapsrike fagfolkene i butikken. Du inviteres inn i butikken for en prat, og en kopp kaffe, som serveres i et krus tilpasset konseptet.

Nå er det ingen grunn til å utsette prosjektet ditt. Med Byggepraten får du både den hjelp og inspirasjonen du trenger for å komme i gang!

– Det er blitt en braksuksess som gir oss mulighet til å hjelpe og veilede deg gjennom hele prosjektet. Vi bistår med råd og veiledning og materialene du trenger for å fullføre prosjektet. Føler du prosjektet blir for stort eller du ikke har ferdighetene så setter vi deg i kontakt med solide og kvalitetssikrede håndverkere som tar jobben for deg, sier Skjelstad. 

Din lokale byggevarespesialist

Carlsen Fritzøe
Jonny Habbestad på Østsiden har valgt ut rett verktøy til en kunde

Pål Solbrekke Moen er allerede plass og i full gang med arbeidsdagen. Han er daglig leder på Carlsen Fritzøe Østsiden, hvor han har vært siden 2013.

– Jeg kom fra Carlsen Fritzøe i Råde, så jeg har vært 6 år til sammen i bedriften. Her trives jeg, slår han fast.

I avdelingen på Østsiden er det 15 ansatte samt ekstrahjelper. Alle har ulike ansvarsområder, men alle er kunnskapsrike og serviceinnstilte. Mottoet "Din lokale byggevarespesialist" forplikter. Begrepet innebærer at selskapet er opptatt av de som bor i nærheten og at det naturligvis er Carlsen Fritzøe som skal hjelpe dem. Her blir kundene veiledet og hjulpet, uansett hvor stort eller lite prosjektet er. Alle som en, enten du kommer som proff eller privatkunde, blir fulgt opp fra A til Å.

Det er ikke bare på kundesiden av Carlsen Fritzøe Østsiden leverer lokalt. De er også med på å støtte barneidretten i nærområdet.

– Vi sponser Sellebakk fotball. Det var et naturlig valg siden en av våre ansatte har en sønn som spiller der, forteller Moen. 

Pål Solbrekke Moen tar gjerne en demonstrasjon med saga

Kjør rett inn og ut igjen 

På Østsiden har de også en Drive-through.

– Dette er en genialt konsept som gjør at kundene kan stå inne å lesse varer, så her spiller ikke været noen rolle. Alle varene er tilgjengelige og logistikken fungerer utmerket, smiler Moen.

Konseptet er bygd opp etter prinsippet at kunden skal få hjelp til å forsyne seg i anlegget og komme raskt avsted. Det er ikke her han skal bruke tiden sin, men ute for å realisere sine prosjekter. 

Carlsen Fritzøe foretar også en rekke kundeundersøkelser, hvor de scorer meget høyt. Her mangler det ikke på positive tilbakemeldinger. Det er Moen godt fornøyd med.

– Vi sikter alltid etter å bli bedre, så vi tar imot alle tilbakemeldinger med en takk, sier han.

Men han legger ikke skjul på at de positive varmer godt. Moen forteller også at de aller fleste kundene sitter igjen med e god følelse etter handelen hos Carlsen Fritzøe. Butikken, de ansatte og vareutvalget innfridde til forventningene. Moen kan heller ikke la være å skryte av sine kollegaer på Saxegård:

- Den gjengen der fikk 50 positive tilbakemeldinger på rad, og da mener jeg at alt var positivt. Det er ganske unikt, ler han. Så legger han til at de ikke scorer så verst på Østsiden heller! 

Pål Solbrekke Moen og Jonny Habbestad (fra venstre) blant parkettutvalget på Østsiden

Trender i byggebransjen 

Carlsen Fritzøe satser mye å være den lokale byggespesialisten. De er blant annet hovedleverandør av materialer til Verkshagen-prosjektet, et enormt prosjekt som ligger på Sorgenfri. Her er det Arca Nova Entreprenør AS som bygger ut. 

– De har kjøpt opp 400 mål med tomt og er i gang med å sette opp de første av totalt 1500 boenheter for hele området. Her er det fokus på Future Living, så det blir vedlikeholdsvennlige boliger med minimalt energitap. Vi leverer alt fra dører, porter, treverk, trapper, grunnisolasjon, rekkverk og mye mer, sier Moen fornøyd.

Hva er trenden blant befolkningen nå for tiden?

Kvalitet! Her er både Skjelstad og Moen helt enige. Uansett hva som skal gjøres, pusses opp, males eller bygges så ønsker kundene kvalitet i produktene de kjøper.

– Folk venter heller med å realisere prosjektet enn å gjøre det halvveis. Vi er blitt utrolig glad i fritiden vår, og vil ha ting gjort skikkelig første gang, sier Skjelstad.

– Vi ser at kundene er villig til å betale for kvalitet. Nå velger man en maling som varer i 10-15 år fremfor en rimeligere type, for det betyr at de må male igjen om få år, legger Moen til.

Også på hva som er Carlsen Frtizøes styrke er de to erfarne mannfolka enige: Kunnskap og service! Men også at de ansatte er løsningsorienterte, snur seg raskt rundt for å hjelpe til, den gode logistikken, godt og bredt vareutvalg og rask leveringstid.

Lurer du på noe til prosjektet ditt? Da er det bare å ta turen til nærmeste Carlsen Fritzøe butikk. Her får du den hjelpen, servicen, kvaliteten og varen du trenger. Også en kopp kaffe om du trenger! 

Carlsen Fritzøe Saxegård og Østsiden

• Carlsen Fritzøe er din lokale byggevarespesialist.

• Vi er entusiastisk opptatt av alt som handler om dine byggeprosjekter – store og små.

• Carlsen Fritzøe er en komplett leverandør av kvalitetsprodukter innen vareområdene trelast, byggevarer, jernvare og interiør.

• Våre ansatte har en bred og aktuell fagkompetanse.

• Med Carlsen Fritzøe har du en solid samarbeidspartner du kan stole på og som anbefaler deg riktige løsninger.

• Vårt mål er å gi deg distriktets beste og hyggeligste service. Fornøyde kunder er svært viktig for oss, så derfor foretar vi jevnlige kundeundersøkelser.

• Carlsen Fritzøe har solide norske eiere og en lang tradisjon med salg av trelast og byggevarer.

• Carlsen Fritzøe ble etablert i 1903 og drives av 3.generasjon.

• Butikkene er lokalisert i åtte fylker på Sør- og Østlandet.

• Trenger du hjelp til prosjektet ditt?

Sjekk ut Byggepraten her

Del artikkelen på Facebook