Annonsørinnhold i samarbeid med Kråkerøy Elektriske

Hva er dette?

 
 

Denne gjengen skal være problemløsere i ferien

– Behovet for elektriker er stort på Hvaler, så vi prøver å strekke oss så langt som mulig for å hjelpe, forteller daglig leder Thomas Charles Johansen.

Annonsørinnhold i samarbeid med Kråkerøy Elektriske

Kråkerøy Elektriske

– I sommer er det mye av enkle utrykninger når folk flest har ferieavvikling og trenger assistanse, forteller daglig leder Thomas Charles Johansen.

Kråkerøy Elektriske har montører på jobb i hele juli og er derfor tilgjengelig for kundene når andre vanligvis har ferieavvikling.

– Det går mye av terrassevarmere, ombygging av sikringsskap, samt generell service og vedlikehold på hytter, for å nevne noe. Med mange hytteeiere kommer også behovet for lader til el-biler, påpeker Johansen.

Helt fra de fikk sitt første oppdrag på Hvaler på 80-tallet, har det vært naturlig gjennomgangstrafikk ut mot øyene. Med fire montører lokalisert på Hvaler har de også oppnådd raskere responstid.

Fraktet sikringer med taxi for å redde middag

Kråkerøy Elektriske lever etter mottoet "blir de fornøyd, er vi fornøyd" og med service i høysetet blir noen oppdrag av den spesielle sorten.

– Forrige julaften ble vi oppringt av en fortvilet mann fra Rakkestad som ikke fikk tak i noen elektrikere. Løsningen ble å sende sikringer med taxi til Rakkestad, slik at kunden fikk stekt steika si. Jaggu ble det en vellykket julaften, humrer Johansen.

For mange hytteeiere kommer også behovet for lader til el-biler.

Thomas Charles Johansen, daglig leder

Fra to til 38 ansatte

Det hele startet i 1978, da holdt de til i Festningsveien på Kråkerøy og bar navnet "Tor Arne Johansens Elektriske”. Firmaet bestod av to ansatte – pappa Tor Arne Johansen og mamma Karin Marie Dahl Johansen. 

Etter bare ett års drift strømmet oppdragene inn og to nye kolleger måtte til. I 1980 flyttet de inn i nye lokaler som lå sentralt til ved Kråkerøyveien. 

– Vi er fremdeles en familiebedrift og per i dag har vi 38 lokalkjente ansatte som utfører alt fra enkle serviceoppdrag til store prosjekter. Nå holder vi til på Råbekken og her trives vi godt.

Varmepumper er en god fyring for hytta. Samtidig hender det jo at det blir over 20 grader også her i Norge, og da kan det være fristende med litt kjøling.

Thomas Charles Johansen, daglig leder

Hett med solceller og varmepumper for hyttefolket

I tiden fremover ser de to klare tendenser for hyttefolket på Hvaler. Solceller er på full fart inn i markedet og noe man bare vil se mer og mer til.

– Vi har allerede noen solcelleanlegg vi kan vise til. Dette er produkter som bransjen ser på som veldig interessant, og her vil det skje mye de kommende årene, spår Johansen.

Dessuten installerer de stadig flere varmepumper på hyttene i distriktet.

– Dette er en god fyring for hytta, som kan virke som en slags frostvakt utenom sesongen. Ved å investere i en slik løsning kan man få redusert strømforbruket og kostnadene. Samtidig så hender det jo at det blir over 20 grader også her i Norge, og da kan det være fristende med litt kjøling, avslutter Johansen med et smil.

FRA STARTEN AV: Kråkerøy Elektriske så sitt lys i 1978, da under navnet "Tor Arne Johansens Elektriske". Firmaet hadde to ansatte - Karin Marie Dahl Johansen og Tor Arne Johansen.
Del artikkelen på Facebook