Annonsørinnhold fra REMA 1000

Hva er dette?

Da Christian begynte i jobben, var han plaget med sosial angst. Nå er han "sjefen" i kassa.

– Jeg har stor tro på at alle mennesker har en arbeidsevne, og jeg er glad i å gi folk en sjanse. REMA 1000-kjøpmann Ketil er overbevist om at har man lyst så lykkes man.

Annonsørinnhold fra

For snart tre år siden tok livet en vending for Christian André Nilsen (31). Etter å ha vært på arbeidspraksis i flere bedrifter via NAV, hadde ikke Christian et stort håp om å lykkes i REMA heller. Men tålmodighet og forståelse fra kjøpmann Ketil Mjølnerød på REMA 1000 Stadion, og en stor dose arbeidsinnsats fra Christian selv, har bidratt til at fremtiden ser lys ut.

– Jeg har hatt en tøff fortid som har gjort at jeg blant annet har slitt med sosial angst. Store folkemengder er noe jeg prøver å unngå, men i kassa på REMA 1000 Stadion føler jeg en trygghet, smiler Christian varmt mens han ekspederer en av de faste kundene i butikken.

REMA 1000-kjøpmann Ketil er stolt over hva ansatte Christian har oppnådd siden han begynte hos dem for snart tre år siden. – Alle har en arbeidsevne, sier han.

Og praten med kundene flyter lett. De kjenner Christian, og Christian kjenner dem. 

– I starten hadde jeg nok med å sette meg inn i arbeidsoppgavene mine, men i dag jobber jeg hele tiden for at kundene skal få en god handleopplevelse. Og så er det veldig hyggelig å prate litt med kundene da, humrer han. 

Små skritt mot målet

Da Christian var ny i jobben, hadde han lite arbeidserfaring, og han var i en tilstand som gjorde at han ble fort sliten. Første arbeidsdag måtte avbrytes etter et par timer.

– Vi prøvde med hele dager, men så fort at det ikke fungerte for Christian. Derfor tilpasset vi oss han, samtidig som vi pushet han videre, mimrer kjøpmann Ketil. 

Arbeidsmengden til Christian gikk fra halve til fulle arbeidsdager og til slutt hele arbeidsuker. Små delmål har vært løsningen på vei mot de store målene.

Da REMA 1000 Stadion åpnet dørene, var Ketil bestemt på å ha brede ganger mellom hyllene i butikken. – Butikkene fungerer jo mer og mer som et sosialt treffpunkt, derfor ville jeg gi folk mulighet til å slå av en prat mellom hyllene uten å være i veien.

– Christian hadde den rette innstillingen da han kom. Han får stadig nye ansvarsområder, som for eksempel avis-returen som er veldig viktig. Det mestrer han godt nå. 

Christian har fast jobb på REMA 1000 Stadion nå og er den personen i kassa med mest ansvar. Så selv om han ikke er sjef på papiret, så føler han seg litt som det.

– Jeg har opplæring av andre blant annet. Og målet mitt er å få fullt ansvar for kassene en dag, sier Christian, og Ketil nikker samtykkende. 

– Folk fortjener en mulighet

Kjøpmannen på REMA 1000 Stadion er glad i mennesker. I løpet av sine 8 år som kjøpmann her, har Ketil hatt mange lærlinger og folk på arbeidspraksis fra NAV. Han er glad i å gi folk en sjanse.

Ketil Mjølnerød startet opp REMA 1000 Stadion sammen med blant annet Jorun Rønning i 2011. 

– Jeg synes det er givende når jeg får mulighet til å utvikle et menneske, sier Ketil og legger til:

– Vi mennesker er så forskjellige. Alle er ikke skoleflinke, men mange er allikevel veldig flinke til å jobbe. De fortjener også en mulighet i samfunnet vårt.

Har man vilje og litt "guts" kommer man derfor langt. Det er Christian et levende bevis på. 

– Å ha et fast sted å dra til har betydd mye for meg. Jeg har vært langt nede i gjørma, men jeg nektet å gi opp av den grunn. Jeg har kjempet og kjempet og står nå med hevet hode og er stolt av hva jeg har oppnådd, avslutter Christian før han høflig henvender seg til neste kunde i køen.

Christian André Nilsen er glad for jobben sin i REMA 1000. I kassa føler han en trygghet og tilhørighet. – Jobben er mitt andre hjem, sier han. 

Del artikkelen på Facebook