Annonsørinnhold fra Engelsviken Sjøhus

Hva er dette?

Bryggebeboere er ikke som alle andre

Hvor ofte har man egentlig muligheten til å bo med havet rett utenfor stuevinduet?

Annonsørinnhold fra

Et kunstverk i stua som endrer seg hver eneste dag - det er hva du får dersom du flytter inn i Engelsviken Sjøhus. For utsikten fra stuevinduet vil være i konstant endring. Når sola stråler, båtene tøffer forbi og barna fisker krabber fra bryggekanten. Eller uværet herjer, regnet pisker på ruta, og bølgene står høyt. Det blir i alle fall aldri kjedelig!

I sommer er det visning på sjøhusene hver søndag fra klokken 12 til 13.

Dette må du vite om Engelsviken Sjøhus

Helt i vannkanten i Engelsviken bygges Engelsviken Sjøhus på tomten til de gamle produksjonslokalene til Engelsviken Canning.

Boligprosjektet vil bestå av totalt 4 bygg med 37 leiligheter i ulike størrelser fordelt på to salgstrinn.

Første salgstrinn består av 17 leiligheter fra 68 til 161 kvm. Det er kun 4 leiligheter igjen i dette salgstrinnet.

Visning søndager i sommer fra 12 til 13.

Kontakt megler Pål Karlstad på telefon 907 76 767 eller John Arne Spernes på telefon 996 99 749 for spørsmål.

Les mer om prosjektet her.

– Engelsviken er en levende havn

Lars Sigvart Gran Andersen har drevet Engelsviken Canning i snart 50 år. Han er vokst opp på brygga og har nærmest vært like mye i vannet som over vannet gjennom oppveksten. Nå bygger han boliger i vannkanten på tomta der produksjonslokalene til canningen har ligget i alle år.

– Engelsviken er helt perfekt i mine øyne. Havet, rekebåtene, saltvannslukta, folka. Det er så mange gode ting med å tilbringe livet sitt her ute, forteller han mens vi putter rundt i båten hans utenfor Engelsviken.

Engelsviken ligger mellom Larkollen og Hankø og er en liten, skjult perle for mange enda. De nye boligene har fått navnet Engelsviken Sjøhus og her ligger de kortreiste opplevelsene rett utenfor boligen din. 

Engelsviken ligger som en liten perle ved kysten mellom Larkollen og Hankø. Det er en aktiv havn med reketrålere, restauranter, fiskebutikker og fine badeplasser. Nå kan du sikre deg en boligperle her.

Foto: Thomas Andersen

– Det som er helt unikt her er at Engelsviken er en levende havn. Rekebåtene tråler ut hver morgen rundt klokka fire og kommer inn igjen på ettermiddagen. Og rekene som kommer inn, de kan du kjøpe i fiskebutikken 10 minutter etterpå. Ferskere sjømat finner du ikke.

Nysgjerrig på prosjektet? Les mer om Engelsviken Sjøhus her.

Unikt næringsliv med et godt rykte

Skogen fiskebutikk ligger idyllisk plassert midt på brygga mellom småbåter og reketrålere. Vegg i vegg ligger restauranten Engelsviken Brygge som er viden kjent for sin fiskesuppe. En ny matbar har også fått plass på brygga. 

– Så har vi Engelsviken slipp som i over 90 år har drevet med reparasjon og vedlikehold av yrkesbåter, og Engelsviken Snekkerverksted som håndlager og skreddersyr unike møbler og innredninger ligger rett ved siden av. Her skjer det mye!


En del av det hverdagslige livet i Engelsviken er reketrålerne som går ut tidlig på morgen og kommer inn igjen på ettermiddagen. Roger har oppkalt båten sin etter mammaen sin, Ellen, og rekene hans går under navnet Roger-reker.

En del av det hverdagslige livet i Engelsviken er reketrålerne som går ut tidlig på morgen og kommer inn igjen på ettermiddagen. Roger har oppkalt båten sin etter mammaen sin, Ellen, og rekene hans går under navnet Roger-reker.

Hver sommer de siste 25 årene har det blitt arrangert Evert Taube-konserter i andre etasje på restauranten på brygga. Det er like populært hvert eneste år.

– Selv om Engelsviken nok er best kjent for å være en sommerdestinasjon, så er dette en levende plass hele året. Om vinteren er det roligere, og det er kanskje den tiden de fastboende setter aller mest pris på. 

HUSK VISNING PÅ SØNDAG MELLOM KLOKKEN 12 OG 13.

Småbåtlivet er en del av hverdagen i Engelsviken. De nye sjøhusene får en brygge hvor alle beboerne får hver sin båtplass.

Fredrikstad ligger kun en kort kjøretur fra Engelsviken, det er derfor enkelt å ha jobb i byen. 

– Og når man kommer hjem til Engelsviken om ettermiddagen finner man fort roen. Det er en god følelse, sier Lars Sigvart og ser utover vika si som han er så glad i. 

Her kan du laste ned prospekt og melde din interesse for prosjektet.

Hopp i havet rett fra leiligheten

Du har sikkert lest i boligprospekter om boliger med sjøutsikt. Kjøper man du en av leilighetene i Engelsviken Sjøhus, sikrer du deg så mye mer enn det. Du kjøper en orkesterplass til alt som skjer i havna, og du kan nærmest hoppe fra leiligheten ut i havet. 

– Tomta ligger helt i vannkanten, og foran leilighetene bygges det en lang brygge slik at alle leiligheter får sin egen båtplass. Det bygges også en badstue på brygga, så her kan beboerne bade hele året, forteller Gran Andersen entusiastisk.

Vi snakker altså om en sjelden perle av en mulighet her, med havet og havna som nærmeste nabo. Som bryggeboer er veien kort til den maritime idyllen før du runder av dagen med en bedre middag på bryggekanten eller på din egen balkong. Badeplasser er det flere av og gode fiskeplasser er lett å oppdrive. 


Helt i vannkanten, i de gamle lokalene til Engelsviken Canning, bygges det nå eksklusive sjøhus med orkesterplass til livet i Engelsviken. 

Helt i vannkanten, i de gamle lokalene til Engelsviken Canning, bygges det nå eksklusive sjøhus med orkesterplass til livet i Engelsviken. 

– Perlene er mange her ute. For de som er glad i å bade har vi Flåtaviken som har fått en nylig oppgradering, vi har Solviken camping, og for ikke å snakke om "Guleberget", som ligger en fem minutters gange fra Engelsviken Sjøhus. 

Fra "Guleberget" kan man se helt over til Tønsberg, og skal vi tro Gran Andersen så er berget en perfekt plass for et kveldsbad og en hyggelig piknik med noe godt i glassene. 

HUSK VISNING FØRSTKOMMENDE SØNDAG FRA 12 TIL 13

Lokalt arkitektkontor hjelper deg med interiøret

Det er Studio Gran Interiørarkitekter som står for interiøret i leilighetene. Arkitektkontoret består av tre interiørarkitekter og har kontorlokaler i Fredrikstad. 

Arkitektene kan fortelle at de har latt seg inspirere av natur og hav under utformingen av leilighetene. Alle leilighetene kommer med énstavs lys eikeparkett i nordisk stil som fanger det naturlige lyset fra vinduene. På badet har de valgt varmere toner for å gi deg en ekstra lun og god start på dagen.

Se hvor fint det blir på Engelsviken Sjøhus:

Dersom du kjøper leilighet får du med tre timer interiørkonsulent fra Studio Gran. Arkitekten kan hjelpe med materialsammensetninger, fargevalg og løsninger - eller det du måtte ønske hjelp og råd til.

SE DEN FINE VIDEOEN FRA ENGELSVIKEN ØVERST I ARTIKKELEN.

Visning på søndag fra klokken 12

Velger man å bosette seg langs bryggekanten er man antakelig også like opptatt av uterommet som av det innvendige. Derfor er det lagt vekt på å skape rom for aktivitet og samling for alle beboerne. Båtplasser, egen badebrygge, felles badstue og skjult parkeringsanlegg er med på å skape et rikt uterom. 

– Hele Engelsviken er det perfekte uterom. Du har alt du kan tenke deg rett utenfor døra. Så her er det bare å flytte rett inn og nyte soloppgang, solnedgang og all den tid som er imellom der. Det gode liv, det får du her i Engelsviken, avslutter Gran Andersen og ønsker velkommen til visning førstkommende søndag fra klokken 12 til 13. 

Dette finner du i Engelsviken

Restauranten Engelsviken Brygge er berømt for sin smakfulle fiskesuppe.

Fiskebutikken Brødrene Skogen er kjent for sine råvarer og godt utvalg av fersk sjømat.

Skoler og barnehager finner du innen 3 km fra Engelsviken.

Lervik Idrettsforening ligger kun 2,5 km unna og tilbyr blant annet fotball, håndball og barneidrett.

Onsøy Golfklubb og Huseby & Hankø Golfklubb er en kort kjøretur unna. 

Del artikkelen på Facebook