Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

Anne-Lise reiser gratis med kollektivtransport – helt hjem til døra

– Det er helt topp å bli kjørt gratis hjem til døra av kollektivtilbudet Flex. Det er veldig kjekt når jeg har vært i byen og handlet mange tunge varer, sier Anne-Lise Nilsen.

Annonsørinnhold fra

Anne-Lise Nilsen (69) pleier å reise kollektivt med Flex-bussen flere ganger i uka. Nilsen benytter seg som regel av tilbudet når hun skal til sentrum for å gjøre ærend, gå på kafé eller treffe venninner.

- Flex-tilbudet gjør at det er enklere å komme seg ut. Jeg har kutta ut bilkjøring, så jeg vet ikke hva jeg skulle gjort hvis jeg ikke hadde hatt dette tilbudet, sier Nilsen.

Nederst i artikkelen kan du lese hvordan du bestiller Flex.

Som en stor familie

Hun trekker frem sjåførene og den sosiale settingen med de andre passasjerene som spesielt positivt med Flex.

– Turene er veldig sosiale. Vi har det veldig koselig sammen på bussen. Passasjerene er blitt som en stor familie. I tillegg er sjåførene alle tiders, sier Nilsen. 

Hun forteller at mange av de som tidligere benyttet seg av minibuss-tilbudet har begynt å ta Flex.

– Som Flex-sjåfør er jeg mye mer fleksibel enn andre bussjåfører. Jeg hjelper ofte til med å bære tunge handleposer og rullatorer inn og ut av bussen, sier Flex-sjåfør Jan Sigurd Johansen.

Har blitt vant til å bestille

I midten av juni ble minibussene, som kjørte faste ruter til faste tider, erstattet med to nye Flex-tilbud.

– Jeg er veldig fornøyd med at minibussene er erstattet med Flex. I begynnelsen var det litt uvant å bestille på forhånd, men nå synes jeg at bestillingssystemet fungerer veldig bra, sier Nilsen.

Flex-bussene kjører bare når sjåføren har mottatt en eller flere bestillinger via telefoner eller www.flexfredrikstad.no . Flex-sjåfør Jan Sigurd Johansen bekrefter at Flex-tilbudet har blitt møtt med mye skepsis i Fredrikstad, men at dette har snudd seg straks den skeptiske har prøvd å reise med Flex.

– Når en som er skeptisk først prøver Flex, ender det som regel med at vedkommende blir veldig positiv og fortsetter å reise med Flex, sier han.

Turene er veldig sosiale. Vi har det veldig koselig sammen på bussen.

Anne-Lise Nilsen (69)

Mer fleksibel

Johansen forteller at mange setter pris på ekstraservicen man får når man reiser med Flex. Dette innebærer å bli kjørt helt frem til døra når man skal hjem.

– Som Flex-sjåfør er jeg mye mer fleksibel enn andre bussjåfører. Jeg hjelper også ofte til med å bære tunge handleposer og rullatorer inn og ut av bussen, sier Johansen.

Slik bestiller du Flex Fredrikstad:

Flex har ulikt tilbud for de som bor i Fredrikstad sentrum, og de som bor utenfor. Felles for alle tilbudene er at du må forhåndsbestille din Flex-tur. Alle som er nysgjerrige på om de kan bruke Flex oppfordres til å ringe 69 12 54 80.

Flex er en blanding av taxi og buss. Tjenesten minner om taxi fordi den må bestilles og du blir plukket opp der du bestemmer. Den ligner også på kollektivtransport fordi ruten er innenfor et bestemt område på bestemte tider og så kan det være flere passasjerer.

For deg som bor utenfor byen

Alle områder som Flex kjører til- og fra i Fredrikstad finner du på www.flexfredrikstad.no. Dersom du finner området du bor i, kan Flex hente deg utenfor døra di.

Hvis du er usikker på om Flex kjører i området du bor, kan du gå inn på nettsiden vår eller ringe oss på telefon 69 12 54 80, så vil vi hjelpe deg.

For deg som bor i byen

I Fredrikstad sentrum henter og leverer Flex på bestemte Flex-møteplasser. Oversikten over disse finner du på www.flexfredrikstad.no

Hvis du er usikker på hvilken Flex-møteplass som gjelder for deg kan du gå inn på nettsiden vår eller ringe oss på telefon 69 12 54 80, så vil vi vi hjelpe deg.  

Del artikkelen på Facebook