Annonsørinnhold i samarbeid med Malermester Geir Knædal

Hva er dette?

 
 

Allsidig malermester har også blitt møbelprodusent

Etter mange års arbeid med eget malermesterfirma, har Geir Knædal fått seg en artig sidegeskjeft; en selvprodusert møbelserie oppkalt etter svigerfaren Harald.

Annonsørinnhold i samarbeid med Malermester Geir Knædal

Malermester Geir Knædal

– Det var spenningen som drev meg til å starte for meg selv, forteller Geir Knædal.

Han flyttet til Fredrikstad i 1982 og snaue fire år senere tok han mesterpapirene og «Malermester Geir Knædal AS» så dagens lys.

Dilemmaet

De første årene jobbet han som eneste ansatt i firmaet og oppdragene strømmet på.

Det satte Knædal i et dilemma; skulle han takke nei til jobber eller skulle han ansatte? Svaret var enkelt. Geir hadde ingen planer om å levere dårligere til sine kunder og dermed ansatte han en maler i 1988. I dag er de åtte malere og en lærlig.

Geir med en stol fra møbelserien Harald - som han selv produserer.

Kalte opp møbelserie etter svigerfar

Geir og hans ansatte tilbyr tjenester som maling, tapetsering og innendørs gulvbelegg, samt behandling av utvendige overflater som for eksempel tre og betong. De har også liftutleie.

Sengen "Harald" med sitt stilrene og klassiske uttrykk er ett av møblene i møbelserien Harald.

I tillegg til dette har Knædal en litt annerledes tjeneste å tilby, nemlig møbelproduksjon. Du kan rett og slett kjøpe køyesenger på mål av malermesteren.

– Møbelserien, som heter Harald, har sitt utspring fra min svigerfar ved navn Harald, som i sin tid lagde denne sengetypen til sine barn. Denne sengen har gått i arv til barn og barnebarn og vist en meget god holdbarhet og slitestyrke, forteller Knædal og fortsetter:

– Som en gest til min svigerfar startet jeg produksjon av denne sengetypen. Det er fint å kunne tilby en norskprodusert seng av ypperste håndverk og kvalitet.

Møbelserien Harald omfatter også nattbord, sminkebord, sengehester, hagemøbler, med mer. 

Her kan du sjekke ut møbelserien Harald.

Jan Kirkeng utfører malerarbeider og møbelproduksjon.

Maler VS malermester

Geir er opptatt av at man bør ha mesterbrev når man driver firma.

– Det finnes så klart firmaer uten som også er flinke, men har man mestermerket, så må dette forsvares ved all jobb som utføres. Da er det ikke rom for slurv eller lureri, for da mister man rett og slett mestermerket sitt, påpeker han.

Som medlem av malermesternes landsforbund følger det også med en garanti på at jobben blir gjort selv om firmaet for eksempel går konkurs.

– Som malermester setter man seg god inn i de forskjellige produktene man bruker i løpet av en arbeidsdag, man kurses jevnlig og har god kontakt med proffe aktører i markedet, sier Knædal.

Det er ikke plass til slurv, for konsekvensene kan bli store. Han nevner særlig utvendig behandling og våtrom.

– Der kan det blir snakk om store vannskader som ikke blir lagt merke til før det har gått en god stund, noe som fører til råte, advarer Knædal.

– For eksempel tror mange at de sparer mye penger ved å velge svart arbeidskraft, men ofte sitter de igjen med uferdige prosjekter, tilføyer han.

Verdiøkning – ta vare på boligen din

I et marked med stigende boligpriser er investeringer i egen bolig god økonomi. I tillegg økes familiens trivsel, noe som ikke kan måles i penger. De rommene i huset som folk ser ekstra nøye på ved salg er kjøkken og bad.

– Slurv og amatørmessig arbeid kan gi omfattende skader på boligen. Det finnes et stort tilbud på markedet når det gjelder oppussing og rehabilitering fra både seriøse og useriøse aktører. Derfor gjelder det å velge rett, påpeker Knædal.

Malermester Brynjar Juliusson legger et strøk hvitmaling på en bolig i Bydalen Terrasse.
Del artikkelen på Facebook