Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

– Hjelper jorda å overleve

Plukker du søppel i fjæra i sommer, kan turen gi flotte naturopplevelser, etterlengtet sol og god samvittighet. I tillegg er du med i trekningen av premier til flere hundre tusen kroner..

Annonsørinnhold i samarbeid med

Oliver Borge (11), Oskar Hussein (12) og foreldrene Jeanette og Petter fra Skjærhalden er en ivrig friluftsfamilie, og går ofte tur med hundene i skjærgården. De synes Kystlotteriet er et flott tiltak som skaper entusiasme, samtidig som det vekker bevissthet rundt miljøet og vern av naturen selv hos de minste.

– Jeg liker å plukke opp alt søppelet vi finner når vi går tur, for da føler jeg at jeg hjelper jorda med å overleve, forteller kystlotteri-deltager og miljøentusiast, Oliver Borge (11).

Unggutten forteller også at han allerede har snakket med rektor ved Floren Barneskole hvor han selv går i 6. klasse, om å organisere mer søppelplukking. Han håper flere skoler vil slå følge.

– Forhåpentligvis blir alle i hele Norge og Sverige engasjert etterhvert, legger han ivrig til.

Slik gjør du:

• Oppsøk din nærmeste samarbeidspartner av Kystlotteriet og hent ut gratis lodd og kystlotteriposer. Hver søppelsekk må ha sitt eget lodd festet i knuten.

• Plukk en Kystlotteripose, alternativt en søppelsekk med søppel i skjærgården og fyll ut loddet med din/deres kontaktinformasjon.

• Ta kontakt med Skjærgårdsstiftelsen for å avtale plassering av posen(e):

Fredrikstad: 41574780 / 93001546

Hvaler: 47475268 / 94885952

Få mer informasjon på våre hjemmesider.

Lik Kystlotteriet på Facebook!

Vil få folk ut i naturen

– Vi ønsker å få folk mer ut i naturen for å se hvor vakker den er, samtidig som de blir oppmerksomme på hvor mye avfall det faktisk finnes langs kysten, sier Sten Helberg, seniorrådgiver i Kystlotteriet.

Han håper barnefamilier, friluftsinteresserte og andre turgåere velger å gjøre Kystlotteriet til et fast rituale når de går tur i fjæra.

– Et ektepar fra Hvaler plukket i fjor 120 sekker med søppel. Det er svært imponerende, men setter samtidig forsøplingsmengden i perspektiv.

All hjelp er viktig

Kystlotteriet har mange samarbeidspartnere rundt omkring i kommunene, hvor man kan møte opp og få tildelt både poser og lodd. Helberg sier at det også går fint med vanlige sorte søppelsekker, men at et lodd alltid må festes på posen, slik at vinnerne kan kontaktes.

– Den marine forsøplingen er så enorm at alle må bidra litt. Alt hjelper. Jo flere hender som rydder i fjæra, jo bedre. Hvis det samtidig fører til at folk går på nye steder de vanligvis ikke går tur, er det veldig positivt.

I premiepotten ligger billetter til «Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya» i Kristiansand Dyrepark, seilkurs i Oslofjorden, kitekurs fra Fluid, og ikke minst store pengepremier. Lotteriet trekkes regelmessig utover sommeren og høsten.

Oskar Hussein (12), Petter (42), Jeanette (46) og Oliver Borge (11) fra Skjærhalden plukker søppel og får luftet familiens hund samtidig.
Del artikkelen på Facebook