Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Beskytt bilen din mot rust!

Annonse fra Sarpsborg Antirust AS

Gammel kjærlighet ruster aldri. Det gjør heller ikke nye biler med riktig rustbeskyttelse. For å være helt sikker, bør du la Sarpsborg Antirust gjøre jobben. Da er du garantert noe som varer!

Adresse
Vardeveien 25, 1659 Torp


Åpningstider
Mandag – fredag: 08:00 – 16:00

Den omfattende saltbruken på norske veier gjør at selv nye biler begynner å ruste innen kort tid, hvis de ikke har god nok rustbeskyttelse. Kent Hotvedt i Sarpsborg Antirust forteller at de ofte får inn biler som er under seks måneder gamle, som allerede har begynte å ruste.

– Salting er et utpreget norsk fenomen. I utgangspunktet er få av bilene som selges i Norge laget for norske forhold. Derfor anbefaler jeg alle forhandlere å komme til oss før de selger bilen. Da slipper du å få klager fra kundene etterpå, sier Hotvedt.

Sarpsborg Antirust består av Kent Hotvedt og Jon Reidar Hvitting Hagen, som begge har lang erfaring fra bransjen. De drev tidligere Sarpsborg Bilverksted, hvor de utførte både vanlige verkstedtjenester og understellsbehandling. Etter stadig større etterspørsel, valgte de å selge bilverkstedet for å satse på antirustbehandling.

De har allerede gjort seg bemerket i markedet, og har blant annet fått oppdraget med å rustbehandle en bruktbil til 2,5 millioner fra en av distriktets største merkeforhandlere. Det er klart du ikke lar hvem som helst behandle en bil i den prisklassen!

– Vi bruker det eneste produktet som er godkjent av bilbransjen, og er den eneste som tilbyr dette i vårt distrikt. Derfor har vi de fleste lokale bilforhandlere i området som kunder, forteller Hotvedt.

Produktet han snakker om er Mercasol, som er markedsledende på antirustmidler i Norden. Sarpsborg Antirust begynte med understellsbehandling av alle typer kjøretøy allerede i 2007. De første årene gikk det mest i det oljebaserte produktet Tektyl. I 2015 begynte de med Mercasol.

– Mercasol har veldig bra produkter som er spesialtilpasset et nordisk klima. Det gir deg en miljøvennlig rustbeskyttelse med varig resultat, sier Hotvedt. 

Inntil 15 års rustgaranti

Som medlem av Norsk Antirustforening, er Sarpsborg Antirust en del av landets største kjedesamarbeid i bransjen. Kjeden er frittstående og drives av medlemmene. Foreningen består i dag av 75 antirustverksteder, som alle benytter produkter fra Mercasol. Det gir fordeler også for kundene.

– Foreningen har et eget garantifond i samarbeid med Mercasol. Hvis kunden har biler som er nyere enn 2 år, kan vi tilby inntil 15 års rustgaranti på antirustbehandling, sier Hotvedt.

Norsk Antirustforening er også en viktig kilde til kurs og kompetanseheving for den lille Sarpsborg-bedriften. I tillegg til årsmøter og andre samlinger, holder de seg alltid oppdatert gjennom tett samarbeid. 

Hos Kent Hotvedt (f.v.) og Jon Reidar Hvitting Hagen i Sarpsborg Antirust er bilen din i trygge hender.

– Bransjen er ikke så veldig stor. Derfor er det viktig å stå sammen og bruke hverandre dersom noen som har gjort seg nyttige erfaringer eller funnet smarte måter å gjøre ting på, mener Hotvedt.

Når Sarpsborg Antirust får inn en bil på verkstedet, gjør de jobben skikkelig. Først demonterer de all plast, vasker bilen godt og tørker den godt over natten. Eventuell rust blir fjernet før vi sprøyter et tynt stoff i alle hull, rundt bakluke og liknende. Deretter legges et tykt slitelag, som gjør bilen klar for den norske vinteren.

– Jeg hører det er noen firma som sprøyter utenpå rusten uten å gjøre godt nok grunnarbeid. Det blir som å male utenpå et råttent trepanel, påpeker Hotvedt.

Hotvedt forteller at de får mange oppdrag på grunn av den berømte jungeltelegrafen. Mange kommer faktisk tilbake for fjerde gang.

– Vi hadde en kunde i forrige uke som egentlig hadde bestilt time hos et annet verksted. Han ble overbevist av kameraten sin som hadde brukt oss på fire biler tidligere. Det endte med at han avbestilte timen og kom til oss i stedet, smiler Hotvedt. 

Vi bruker det eneste produktet som er godkjent av bilbransjen, og er den eneste som tilbyr dette i vårt distrikt.

Kent Hotvedt

Jon Reidar Hvitting Hagen i full gang med antirustbehandling.

Unngå rust i understellet!

En god rustbeskyttelse er en rimelig investering som bevarer bilens verdi – enten den koster 70.000 eller 700.000. Har du ikke beskyttet bilen din godt nok, kan du få deg en overraskelse den dagen du skal selge den når du finner ut at både bremserør, bærebruer og kanaler er rustne.

– Vi har hatt kunder flere som tror at bilen er i god stand, fordi har vært flinke med poleringen og lakken er fin. Mange får seg en overraskelse når det viser seg at store deler av understellet er rustet opp. Det koster mer enn å bytte for eksempel bremserør enn komplett understellsbehandling, understreker forteller Hotvedt.

Du kan også forebygge problemene med en grundig spesialvask av understellet på bilen. I løpet av vinteren legger det seg en tjukk saltlake i små og store hulrom under bilen, som du ikke får vekk ved vanlig underspyling i en vaskehall.

– For å være før var, lønner det seg med grundig spesialvask etter hver vinter. Hver vår har vi kampanje på understellsvask. Det er bare å stikke innom når våren melder sin ankomst, oppfordrer Hotvedt.

Hos Sarpsborg Antirust får du fjernet mer enn bare rust på bilen. De tilbyr også støydemping ved å sprøyte et eget middel på understellet, en metode som funker særlig bra på elbiler.

– På elbiler er det stort sett bare hjulstøy du hører. Jeg garanterer at du ikke kjenner igjen bilen etter at vi har behandlet den, sier Hotvedt.

Har du en ny eller brukt bil som ikke har rustbeskyttelse? Da bør du finne veien til Sarpsborg Antirust før det er for sent. De har allerede de fleste merkeforhandlerne i distriktet på kundelisten, men tar gjerne imot deg – uansett biltype eller årsmodell.

Lenge siden du har sjekket bilen din for rust?

Vi kan tilby:
• Gratis rustkontroll av bilen din ved timebestilling
• Inntil 15 års rustgaranti med Mercasol antirustbehandling
• Beskyttelse av bilen uansett årstid
• Sandblåsing av rust
• Understellsbehandling
• Spesialvask av understell
• Støydemping

Kom innom Sarpsborg Antirust i dag for en uforpliktende vurdering og pristilbud!

Sarpsborg Antirust AS

• Tilbyr profesjonell rustbeskyttelse og understellsbehandling av alle typer kjøretøy.
• Topp moderne verkstedlokaler på Årum, på grensen mellom Sarpsborg og Fredrikstad, helt inntil E6.
• Godkjent bransjeverksted og medlem av Norsk Antirustforening.
• Tilbyr inntil 15 års rustgaranti med Mercasol antirustbehandling.
• Benytter kun det aller beste innen produkter, utstyr og metoder.

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet