Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Hos oss får du alle løsninger innen elbillading

Annonse fra Kråkerøy Elektriske AS

I 40 år har Kråkerøy Elektriske hjulpet befolkningen med alt som kan knyttes opp mot elektriske anlegg. Nå sikter de mot fremtiden og elbiler. Etterspørselen etter elbilladere bare øker og øker hos den familiedrevne bedriften!

Trenden er tydelig: Nordmenn er klare for elbilskifte!

Det forventes at hele 45 prosent av nybilsalget i år er elbil. Ifølge en beregningene basert på en undersøkelse gjennomført av Opinion for Norsk elbilforening og Nordisk Energiforskning kan det kjøre 400.000 elbiler på norske veier innen utgangen av 2020.

Med stadig flere elbiler på veien, innebærer det også et økende behov for elbilladere. Det er noen år siden Kråkerøy Elektriske skjønte at elbiler er fremtiden, og inkluderte montering av elbilladere på oppdragslisten sin.

Kråkerøy Elektriske tilhører Norgeseliten, som samarbeider med eRange ladeanlegg (tidligere kjent som Salto Ladestasjoner) fra DEFA. Dermed kan den lokale elektrikerkjeden levere en rekke smarte systemer for lading av elbil. På listen står alt fra enkle hjemmeladere til større ladeanlegg i bedrifter.

– Her kan vi være til hjelp for alle som har behov for lading. Det gjelder både hjemme, på arbeidsplassen, borettslag, næringsbygg og offentlig, forteller Thomas Johansen, daglig leder.

– Vi kan levere alle produkter, og vi bidrar med løsninger for borettslag, sameier og bedrifter, fortsetter han.

Når det kommer til privatmarkedet fungerer de ansatte i Kråkerøy Elektriske også som rådgiver for kundene. De skreddersyr elbilladeren basert på kundens behov og biltype. I tillegg foretar de en vurdering av behovet for egen kurs til ladeutstyret.

Det er to måter å lade elbilen på hjemme: Med ladeboks eller ved å bruke vanlig stikkontakt. Lader du med vanlig stikkontakt, er det noen forholdsregler du må følge. Lading via ladeboks er en sikrere, raskere og enklere måte å lade elbilen på hjemme. 

Kråkerøy Elektriske har siktet seg inn mot elbilladere! Helge Stølen (f.v.), Ole Petter Johansen, Thomas Johansen, Atle Gundersen og Morten Johansen finner den beste løsningen for deg.

Vi har elbilladeren som er best i test!

Johansen anbefaler at du installerer en hjemmeladeboks (også kalt "hjemmelader") der du lader til vanlig. Med en ladeboks vil du nemlig lade både sikrere og raskere enn hvis du lader med vanlig stikkontakt. Det skyldes at ladebokser er laget spesielt for elbil.

Kråkerøy Elektriske tilbyr et nytt produkt, homeCLU, som lar deg lade mer effektivt ved å optimalisere utnyttelsen av den tilgjengelige strømmen i hjemmet.

Om du er usikker på om du har nok strøm til å lade elbil hjemme, eller om du bare ønsker å kunne lade litt raskere, er homeCLU løsningen for deg.

homeCLU er en smart enhet som måler strømforbruket ditt til enhver tid, og distribuerer den tilgjengelige strømmen direkte til ladestasjonen.

Resultatet er at du alltid har nok strøm til dine daglige gjøremål, samtidig som du mer strøm til lading når forbruket ellers er lavt.

Ladestasjon fra DEFA ble også "Best i Test" hos tyske ADAC, Europas største bilinteresseorganisasjon. De gjennomførte nylig en omfattende test av ladestasjonen for elbil, hvor den store vinneren var en 11kW ladestasjon utviklet av ABL.

I Norge kan du skaffe deg vinneren ved å kontakte Kårkerøy Elektriske, som hjelper deg med både kjøp av laderen, som går under navnet eRange, samt montering.

DEFA og ABL har i lang tid hatt et pågående samarbeid om utvikling av ladestasjoner for det nordiske markedet. 

Når du skal installere elbillader, er det viktig at den installeres av en autorisert elektriker.

Borettslagene satser på elbilladere

Kråkerøy Elektriske monterer ikke elbilladere kun for privatpersoner. Borettslag utgjør også en stor del av kundemassen.

Med et økende antall elbiler på veien, er det naturlig at det blir flere og flere elbileiere i borettslagene rundt om i distriktet. Et Stortingsflertall ønsker å gi alle eiere i borettslag og sameier lovfestet rett til å opprette ladepunkter for elbil.

For beslutningstaker i borettslaget er installering av ladepunkter for beboerne noe du før eller senere må forholde deg til. De erfarne installatørene hos Kråkerøy Elektriske hjelper deg med prosessen. Sammen går dere gjennom løsninger som vil være effektive, sikre og ikke minst langsiktige.

Når du skal installere en effektiv og sikker ladeløsning for hele borettslaget, er det en rekke punkter som må tas med i evalueringen.

- Ladestasjonen skal sikre nok strøm nok til alle. Vi har løsningen som fordeler strømmen likt på alle som til enhver tid ønsker å lade. Så er det riktig fordeling av utgiftene. Boliger med egen ladeløsning eller lading gjennom vanlig stikkontakt fører til at noen bruker større andel av felles strøm. Med et eget brukervennlig system får borettslaget full oversikt over den enkeltes ladetider og forbruk, sier Johansen.

Andre faktorer som er viktig å ta med i vurderingen er betalingsløsninger, overvåking av systemet og serviceavtaler.

Kråkerøy Elektriske har ulike løsninger for betaling etter forbruk, for eksempel betaling med brikke eller sms.

Kontinuerlig overvåking av hele ladeanlegg gir blant annet informasjon om oppetider, totalt forbruk og servicebehov.

En god serviceavtale med Kråkerøy Elektriske sikrer deg at alt virker til enhver tid. 

Flere og flere borettslag satser på elbilladere for sine beboere.

Vi finner den rette løsningen for deg

Johansen er tydelig på at CLU er løsningen for borettslag.

CLU har som hovedformål å maksimere ladehastigheten på flest mulig ladeuttak uten å øke størrelsen på strømtilførselen til bygget. Enten det handler om å dele mellom strømforbrukende elementer og ladestasjon i hjemmet, dele på effekten mellom ladestasjonene eller delegere strøm mellom flere ladegrupper i et stort anlegg, CLU løser utfordringen, på en effektiv og ukomplisert måte.

I borettslag er det ofte en begrenset mengde strøm tilgjengelig for billading. Med CLU deles den totale effekten dynamisk mellom bilene. De første tilkoblet får maks effekt, og etter hvert som flere kobler seg til, fordeles strømmen likt mellom bilene.

Elbilen kommer for fullt – og da er det viktig å ha rett lader. Kråkerøy Elektriske hjelper deg med kjøp og installering av trygge og bekvemme ladere som dekker ditt behov for lading, enten det er hjemme eller på jobb. De tilbyr også smarte løsninger og systemer for borettslag, sameiere og bedrifter.

Når installatøren fra den lokale elektrikerbedriften dukker opp, vet du at du får en profesjonell og sikker installasjon av ladeutstyret til eksisterende el-anlegg.

Kråkerøy Elektriske sikrer at elbilen alltid er fulladet, slik at du ikke trenger å bekymre deg om å komme for sent eller slippe opp for strøm på veien! 

Sjekkliste før kjøp av hjemmeladeboks

Hvilken ladeeffekt skal ladeboksen ha?
Det anbefales å kjøpe ladeboks med ladeeffekt opptil 7,4 kW (med 230V-anlegg) eller opptil 22 kW (med 400V-anlegg). Da får du en ladeboks som er klar for fremtidens elbiler, og som du dermed kan bruke i mange år fremover (Husk: En hjemmeladeboks kan fort ha en levetid på 10-20 år, om ikke lenger).

Løs eller fastmontert kabel, og i så fall hvor mange meter?
Ladebokser kommer med både løs – og fastmontert kabel.
Du finner ladebokser med kabler fra ca. 2-8 meter.
Velg den kabellengden som best passer din bruk.

Vil du ha en "smart" eller "enkel" ladeboks?
En smart ladeboks gir deg mulighet til effekt- og tidsstyring, mens en enkel ladeboks ikke har noen ekstra tilleggsfunksjoner.

Med eller uten installasjon?
Husk at prisene du får oppgitt ofte ikke inkluderer installasjon, og at det dermed vil kunne påløpe ekstra kostnader. Dersom du kjøper ladeboks uten montering må du finne en autorisert elektriker som kan installere ladeboksen. Husk å få samsvarserklæring fra elektriker på installasjonen.

Hvilket strømnett er du tilkoblet?
Er du tilkoblet IT- eller TN-nettet? Med unntak fra Sørvestlandet og noen spesielle områder, er det IT-nett som er det vanligste nettet i Norge.

Har du en sikring ledig i sikringsskapet ditt?
Om ikke, har du plass til en ny?
Ved installasjon av ladeboks vil det være behov for en ledig sikring i sikringsskapet. Dersom det ikke er plass til en ekstra sikring vil det kunne være nødvendig med en liten boks i tillegg til sikringsskapet.

Har du jordfeilvern type B i sikringsskapet?
Alle nye strømkurser til lading av elbil eller ladbar hybrid må ha jordfeilvern type B. Det er som regel ikke nødvendig med Jordfeilvern type B i sikringsskapet dersom du har en hjemmeladeboks, jordfeilbryteren er ofte allerede installert i boksen.

Har du overspenningsvern?
Overspenningsvernet beskytter mot uventede spenningsendringer, som for eksempel lyn og tordenvær. Overspenningsvernet plasseres i sikringsskapet ditt.

Hvor skal ladeboksen plasseres?
Dersom ladeboksen skal stå ute, bør den så godt det lar seg gjøre beskyttes mot vind og vær. Dette kan blant annet gjøres ved å installere en plate over ladepunktet.

Kilde: Norsk elbilforening

Kråkerøy Elektriske AS

• Kråkerøy Elektriske AS ble etablert av Thor Arne Johansen i 1978.
• Siden den gang har vi ekspandert fra 2 til 37 ansatte.
• Vi er godkjent lærebedrift.
• Vårt motto: Er Du fornøyd – er vi fornøyd
• Din lokale elektriker siden 1978.
• Gjennom årene har Kråkerøy Elektriske AS etablert seg i markedet med et bredt fagområde innen:
- Prosjekt
- Smarthus
- Bolig
- Næringsbygg
- Industri
- Termografi
- Reklame/belysning
- Service
- IK (Intern kontroll)
- Varmepumper

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet