Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Klart for visningshelg i Østfold

Slik forbereder du deg til visning

19.-20. januar er det visninghelg hos Block Watne. Her får du en fullstendig guide til hva som er lurt å tenke igjennom før og underveis i visningen.

Nabolag og området

Det er smart å gjøre seg kjent i det området hvor det er ønskelig å flytte, og da spesielt med tanke på reisevei til jobb, skole, barnehage og for eksempel offentlig kommunikasjon, butikk og fritidsaktiviteter.

I tillegg er en trygg skolevei og lekeplass viktig for barnefamilier spesielt. Om du er glad i friluftsliv, kan kort vei til marka være et ønske.

Ny eller brukt bolig

Det er stor forskjell på om man kjøper en helt ny eller brukt bolig. En helt ny bolig skal være av helt topp standard ved overtagelse, og gjerne med den kjøkken- og baderomsinnredningen du kan velge om du kommer tidlig inn i byggeprosessen. I en brukt bolig må man like det som allerede er montert og malt, med mindre man er innstilt på å gjøre oppussing og endringer selv. Da kan man selvsagt få en optimalt bolig akkurat slik man ønsker den. Husk da på at kostnaden for oppussing må med i totalkostnaden for boligen.

Dette er Block Watnes boligprosjekter i Østfold:

Leilighet, rekkehus eller enebolig

Hva slags behov er det som skal dekkes? Er det behov for mange kvadratmeter og mange rom, eller er det tilstrekkelig med en mindre bolig? En leilighet krever mindre utvendig vedlikehold enn et rekkehus og en enebolig, men mange trives med den type oppgaver og ser på det med glede.

Visningshelg 19.-20. januar

I visningshelgen er det åpent hus og du kan ta en nærmere kikk på våre boligprosjekter i Østfold fra kl. 13-15.

Vil du vite mer om boligene, kontakt salgskonsulentene i Block Watne Østfold:

Berit Sandberg, tlf. 926 38 902
Geir Frode Wroldsen, tlf. 907 78 853

Fastpris eller budrunde

Helt nye boliger selges til fastpris. Det betyr at man slipper å delta i opphetede budrunder. En utbygger som Block Watne er eiet av OBOS og om du er OBOS-medlem kan du altså benytte forkjøpsretten din og dermed få enda et fortrinn i prosessen.

Dokumentavgift eller ikke?

Det er en del kostnader som påløper ved kjøp av brukt bolig, spesielt gjelder det eneboliger, rekkehus og leiligheter som er såkalte selveiere. Da må det betales dokumentavgift til staten som i dag er på 2,5 % av salgssummen. Altså, det kommer en ekstra sum oppå den summen boligen blir solgt for. Ved kjøp av ny bolig er det ikke dokumentavgift, kun på tomteverdien, og det kan gi en besparelse på flere hundre tusen kroner.

Block Watnes prosjekter i Østfold

Disse prosjektene kan du besøke i visningshelgen:

Fjæråtunet

Lokaltunet, 1626 Manstad

https://www.blockwatne.no/fjaraatunet

Begbyåsen

Troppsveien/Tyrihjellveien, 1639 Fredrikstad

https://blockwatne.no/begbyasen

Bjørnstad

Deleveien 46 a, 1712 Sarpsborg

https://blockwatne.no/bjornstad

Planløsning

Planløsningen er ofte alfa og omega for valg av bolig. En liten bolig kan bli stor nok i massevis og helt perfekt om planløsningen er optimal. I eldre boliger kan planløsningen ofte være noe upraktisk i forhold til dagens ønsker og behov, men ofte sjarmerende. Mens det i en helt ny bolig er gjennomprøvde og optimaliserte planløsninger basert på dagens behov.

Utbyggere som setter opp helt nye boliger, opplever sjelden ønsker fra kjøperne om å gjøre endringer på planløsningen. Mange års erfaring og optimalisering har gitt den løsningen som passer de fleste. Her kan du se Block Watne sine nye boliger.

Bokostnader og vedlikehold

En ny bolig vil alltid ha lavere driftsutgifter og vedlikeholdskostnader fra dag én. Strøm og energi gir den største besparelsen fordi nye boliger er bygget etter strenge krav til isolasjon og varmegjenvinning.

Visning

Tre helger i året har Block Watne visninger over hele landet, og i 2019 er første visningshelg 19.-20. januar.

 I tillegg til det er det ofte visning på de enkelte prosjektene. Dessuten har du mulighet til å kontakte selger for en privat visning. Uansett vil representanter fra Block Watne være tilstede for å svare på spørsmål og vise deg rundt i boligen og på området.

I tillegg til å snakke med selger, kan du se hele området, og få en forestilling om hvordan det vil bli når alt er ferdig bygget. Lekeplassen er kanskje allerede ferdig for barna og man ser hvor garasjer og stikkveier vil komme.

Sjekk ut hvor solen kommer opp og hvor den går ned, om det er planlagt andre utbygginger som vil påvirke den boligen du har sett deg ut, og andre forhold som kan være av betydning. 

Vil du vite mer om Block Watnes boligprosjekter i Østfold?

Legg igjen e-post eller mobilnummer under, så kontakter Geir Frode eller Berit deg.

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet