Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Spennende stilling ledig:

Fredriksstad Blad søker podkastjournalist

Annonse fra Fredriksstad Blad

– Hør her! Vi skal satse på podkast i 2019, og vi trenger en person med på laget, sier sjefredaktør René Svendsen.

Om stillingen

- 100 prosent

- Prosjektstilling i 1 år

- Lønn etter avtale

- Søknadsfrist snarest

- Tiltredelse snarest

- Send søknad og CV til rene@f-b.no

- Spørsmål om stillingen? Kontakt René Svendsen på 90 50 94 66

Aftenposten har suksess med sin daglige nyhetspodkast "Forklart". Nå skal Fredriksstad Blad lage lokal nyhetspodkast.

– Så tidlig som mulig i 2019 lanserer vi podkasten, som skal hete "HØR HER", erklærer sjefredaktør René Svendsen og fortsetter:

– Fem dager i uken skal vi gi fordypning, oversikt, innsikt og kunnskap om de viktigste sakene i det lokale nyhetsbildet. Ikke minst med tanke på lokalvalget i 2019 og behovet for å engasjere de yngste til å stemme, er dette uhyre spennende og relevant. 

Korte, og relevante episoder

Episodene vil være på mellom 15 og 30 minutter, slik at de passer perfekt i øret på vei til og fra skole, studier og jobb, på kveldsturen eller tredemøllen.

Derfor skal mediehuset Fredriksstad Blad ansette en person på full tid i prosjektstilling som podkastjournalist og -produsent. 

– Vi ønsker en som har journalisterfaring, som kan pedagogisk forenkling og som skjønner podkastformatet, sier Svendsen.

Fargerike: Dersom du søker stillingen som podkastjournalist kan du bli en del av denne fargerike gjengen i Fredriksstad Blad. (Foto: Geir A. Carlsson (arkiv))

Om arbeidsgiver

Fredriksstad Blad er Østfolds største lokalavis, og har de siste årene hatt god utvikling. Vi har nå mer enn 10.000 digitale abonnenter, og leverer noen av de beste prestasjonene i eierkonsernet Amedia på alle områder. I tillegg har vi et åpent, inkluderende, uhøytidelig og omsorgsfullt arbeidsmiljø.

Vi har vunnet en rekke priser for journalistikk og redaksjonelle grep, og er blant annet kåret til Årets avis i Norge to ganger.

Fredriksstad Blad flyttet opp i nye lokaler i femte etasje på Stortorvet for omtrent et år siden. Se bildene av lokalene og de blide ansatte her

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet