Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Rett fra Rhodos til Østfold - og nå er utsikten verdt å flytte for

Annonse fra XL-BYGG

Kari og hennes greske samboer flyttet sammen til Gressvik, men utsikten kom ikke til sin rett bak gamle og slitte vinduer. Da tok de grep og ringte etter hjelp.

Kari Bjørklund og Vaggelis Kappas har utsikt fra stua og utover båthavna og elven. På andre siden av vannet ser de Glombo og Huth fort. Men den enkle verandadøren var smal og utslitt, og gjorde ikke noe godt for utsikten.

Klappet & klart

Har du, som Kari og Vaggelis, et prosjekt på gang som du ikke vil, eller har tid til å ta selv?

Klappet & Klart gjennomfører små eller store prosjekter knyttet til blant annet tak, vindu, dør, garasje, gulv, isolasjon med mer.

XL-Bygg gir deg et godt pristilbud og setter opp en fremdriftsplan.

Her kan du bestille gratis befaring!

– Jeg tok kontakt med XL-bygg på Fjeldberg, for jeg var ikke så kjent i Fredrikstad. Der så jeg at det lå brosjyrer med teksten "vi skifter dine vinduer", og slik endte det med at jeg ringte til Jo Inge i Klappet & Klart, forklarer Kari.

Klappet & Klart kom på befaring og ga de to et tilbud og fremdriftsplan. Det var håndverker Jon Mandt som skulle gjøre jobben.

– For meg var det helt klart en trygghet å velge et navn som XL-bygg. 

Fra Rhodos til Gressvik

Vaggelis er opprinnelig fra Rhodos i Hellas, og for tre år siden flyttet han nordover til Norge og Kari. Hun bodde da på Kløfta utenfor Oslo.

Alle som har vært i Hellas vet at det er litt av en overgang. Og overgangen til Kløfta ble for stor.

– Han tittet rundt seg og sa "slik kan jeg ikke bo". Så vi flyttet for å komme nærmere sjøen, og endte opp på Gressvik i Fredrikstad, sier Kari blidt. 

For meg var det helt klart en trygghet å velge et navn som XL-bygg.

Kari Bjørklund

Bestilte mer i samme slengen

Slik ble det til at Kari og Vagellis ble et par, og kjøpte hus på Gressvik. Og huset har i år fått seg et ansiktsløft.

Se før og etter-bilder nederst i saken.

– Før var det akkurat som å sitte i frisk bris på kjøkkenet, for vinduene var ikke tette, forteller Kari.

Men nå blåser det ikke lenger.

– De 12 nye vinduene jeg har satt inn er av trelags-glass. Det hjelper nok både på varmen på sommeren, og på kulden på vinteren. Det er vedlikeholdsfrie, norskproduserte vinduer som aldri behøver maling, forklarer Jon.

Jon driver firmaet Mandt Bygg, og omtrent halvparten av jobbene har gjør er gjennom Klappet & Klart. Han har mer eller mindre nettopp slått inn den siste spikeren, og jobben er ferdig - for denne gang. Han har brukt et par uker her, for jobben vokste underveis.

– Mens vi var igang så bestilte vi ny veranda, trapp og vannbord-beslag på taket. Vi var jo så fornøyde med Jon og prosessen. Og vi er superfornøyde med resultatet, skryter Kari.

Verandaen fikk seg nye gulvbord, samt en ny "skreddersydd" trapp til den doble verandadøren. Taket på huset og boden har fått pene vannbord-beslag. I tillegg har Jon snekret en ny trapp ved skråningen fra boden og ned til veien. 

Bildene taler for seg. Her er verandadøren før og etter Jon og XL-Bygg tok jobben:

Klikk her for å bestille gratis befaring til ditt neste prosjekt!

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet