Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Fremtiden ligger på taket

Annonse fra Kråkerøy Elektriske AS

I 40 år har Kråkerøy Elektriske hjulpet befolkningen med alt som kan knyttes opp mot elektriske anlegg. Nå sikter de mot fremtiden, hvor løsningene ligger i varmepumper og solceller. Da sparer du både penger og miljø!

Når servicebilen fra Kråkerøy Elektriske svinger inn i oppkjørselen din vet du at montøren bak rattet har høy kompetanse og fikser problemet. Selskapet lever etter mottoet «Blir De fornøyd – er vi fornøyd». Ingen av montørene gir seg før kunden er fornøyd, og det gir gode tilbakemeldinger, en stadig økende kundebase og en rekke oppdrag.

– Etter at det ble besluttet at alle oljefyringsanlegg skal ut innen 2020 har vi hatt en stadig økende mengde på henvendelser for varmepumper, smiler Thomas Charles Johansen.

Han er daglig leder i Kråkerøy Elektriske, og er så å si født og oppvokst i bransjen. Hans far Tor Arne, startet selskapet i 1978, og mamma Karin Marie Dahl Johansen var også med. Johansen startet som løpegutt på lager og i butikk da han var 14 år. Så gikk det slag i slag, med elektrikerutdanning, fagbrev og teknisk fagskole.

– Jeg hadde vel ikke noe valg, født i bransjen som jeg er. Da jeg skulle utdanne meg var elektriker det naturlige valget, smiler Johansen. 

I år er vi 40 år: Helge Stølan, Ole Petter Johansen, Thomas Charles Johansen, Atle Gundersen og Morten Johansen (fra venstre)

I år feirer Kråkerøy Elektriske 40 år. Johansen er ikke i tvil om at årsaken til suksess og lang levetid er de kunnskapsrike og faglig sterke medarbeiderne. Her er det kunden som står i fokus, og alle som én leverer det lille ekstra for at kunden skal bli fornøyd. Flere av de ansatte har vært med på lag Kråkerøy Elektriske i over 20 år. Det sier jo det meste om trivsel på arbeidsplassen.

Familiebedriften som startet med to ansatte, teller i dag 38. De har også med seg fire lærlinger. Nå er de også på jakt etter to montører på prosjekt. 

– Vi er en lokal bedrift med fokus på kunder, og vi påtar oss alle jobber, fra enkle serviceoppdrag til store prosjekter, sier Johansen. 

Farvel til oljen - velkommen varmepumpe!

Bedriften har også evnen til å tilpasse seg markedet og tenke langsiktig. Derfor har de nå rettet fokus mot mer miljøvennlige og energibesparende produkter, som varmepumper og solceller.

Navnet varmepumpe er ganske så misvisende, for den gir faktisk også kulde. I sommer har kvikksølvet i termometeret bikket godt over 30 grader i lange perioder, er dette en genial løsning. Du får kjølt deg ned om sommeren, og varmet deg opp om vinteren. Du styrer enkelt temperaturen med varmepumpens fjernkontroll.

– Kjøp og installeringer av varmepumper er på sitt aller høyeste i september og oktober. Da kommer kulden, og alle vil ha det varmt hjemme. Vi begynte med varmepumper allerede i 2004, og var en av de første installatøren som begynte med dette, sier Johansen.

Han oppfordrer alle til å kjøpe varmepumper via en autorisert forhandler, og at kjøp og montering kommer fra samme bedrift. På den måten blir varmepumpen installert korrekt, du får informasjon om bruk og vedlikehold og skulle det oppstå et problem, vil du kunne ta kontakt med montøren som kommer på kort varsel.

– Vi har tre personer som er opplært til å installere pumpene, og de har 3-4 oppdrag i uken så dette er noe da kan, sier Johansen. 

Daniel Skalle er prosjektleder for varmepumper hos Kråkerøy Elektriske

Han anbefaler å kjøpe Mitsubishi Electric varmepumpe, som er et sterkt og solid navn i bransjen. Varmepumpene kommer i ulike fasonger, størrelser og farger, så du finner garantert en som passer din bolig, stil og personlighet. Kråkerøy Elektriske kan også lakke pumpen i ønsket farge, så knallgul er ikke noe problem.

Johansen forteller at kjøp av varmepumper er en lav investering over tid. Varmepumpen dekker 60-70 prosent av varmebehovet i huset. Det koster kanskje der og da, men du har spart inn kostandene på annen oppvarming innen noe år. Han legger til at det også er lurt å beholde andre varmekilder, som peis og panelovn, for de virkelig kalde dagene.

En annen fordel med varmepumper er at du får et bedre inneklima. Varmepumpens innedel filtrer luften i boligen for støvpartikler, og pumpen fungerer derfor også som en effektiv luftrenser. 

Solen skinner faktisk hele året

Nordmenn er glade i solen, så hvorfor ikke benytte seg av den? Solen er den største og reneste energikilden vi har, og den skinner nok til å gi et betydelig strømbidrag til både boliger og næringsbygg.

Kråkerøy Elektriske tilbyr komplette anlegg for solenergi som består av paneler, montering og tilkobling til sikringsskapet. Solenergi er et enøk-tiltak som produserer miljøvennlig strøm og reduserer strømregningen. To fordeler i én pakke.

Når du eier et anlegg som produserer solenergi har du også kortreist strøm til eget bruk. Strømmen du ikke bruker kan du selge tilbake til strømleverandøren. Det er heller ikke noe inngrep i naturen, så du bidrar til å spare miljøet samtidig.

Med Kråkerøy Elektriskes varmepumper kan du holde deg varm om vinteren og kjøling om sommeren. Du kan også få ditt eget kraftverk på taket, og spare både penger og energi med eget anlegg for solenergi.

Begge deler leveres og monteres av dyktige, lokale håndverkere som utfører tjenesten med et smil. 

Brannsikring av bolig

Generelt sett er el-sikkerheten i norske boliger ikke veldig høy. Feil ved det elektriske anlegget eller feil bruk av elektriske apparater står for nesten halvparten av alle boligbranner i Norge. Veldig mange av disse brannene kunne vært unngått med større fokus på el-sikkerhet.

Bedre el-sikkerhet kan gjøres med enkle midler:

• Ved å passe på at alle de elektriske installasjonene er i orden og blir riktig brukt.

• Be om en el-sjekk allerede i dag. En av våre elektrikere kommer hjem til deg, går gjennom hele det elektriske anlegget ditt og gir deg en tilstandsrapport. Du får også råd om el-sikkerhet og brannsikring.

• Våre elektrikere kommer også med konkrete forslag til hvordan anlegget kan gjøres tryggere ved bruk av for eksempel komfyrvakt, timere på stikkontakter eller å utvide kapasiteten om det er behov.

• De kan også montere brannvarslingsanlegg hvor detektorene er seriekoblet. Å ha et godt vedlikeholdt og godt tilpasset elektrisk anlegg er den beste måten å sikre boligen mot branntilløp grunnet elektriske feil.

Tørrkoking på komfyren

• Tørrkoking på komfyren er årsak til omtrent 12 prosent av alle boligbranner her i landet.

• I tillegg kommer feil på elektriske komfyrer som også kan resultere i brann.

• For å unngå denne brannfaren er løsningen å installere en komfyrvakt som sørger for at det bare er strøm på komfyren når den er i bruk. Komfyrvakten passer på komfyren om vi skulle glemme å slå av plater eller stekeovn. Komfyrvakten kan også ha tidsur som hindrer barn i å skru på komfyren og brenne seg.

• Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter. Sensoren plasseres på veggen over komfyren og strømbryteren monteres bak komfyren inni kjøkkeninnredningen. Det er altså bare sensoren som er synlig når komfyrvakten er montert. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

• Siden 2011 har det vært påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller i følge med rehabilitering av kjøkken. Men brannfaren er ikke mindre i eldre boliger, og det er derfor svært viktig å installere komfyrvakt uansett. Både barn, unge og eldre kan fort glemme å slå av komfyren.

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet