Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi tegner for den lokale utviklingen

Annonse fra SG arkitekter

Markus Linge har en brennende entusiasme og interesse for å skape noe. Hverdagen består av å tegne bygninger, oppmålinger, møter og befaringer. Når kontoret er stengt benytter han sjansen til å spre myke toner på gitaren.

Adresse
Fredrikstad
Verkstedveien 10, 1671 Kråkerøy


Halden

Strandstredet 1, 1767 Halden
Telefon: 69 17 63 40
E-post: post@sgarkitekter.no 


– Jeg har vært i SG arkitekter siden jeg var studiepraktikant i 1991. Da jeg var ferdig utdannet arkitekt fra Bergen Arkitektskole i ’94 kom jeg tilbake til SG arkitekt. Her er jeg blitt værende, smiler Markus Linge, daglig leder.

Det er 35 år siden Stenseth Grimsrud (SG) arkitekter ble grunnlagt, og har i mange år vært det største, rene arkitektkontoret i Østfold. Firmaet har kontorer i Fredrikstad og Halden, med 16 ansatte.

– Det er samme firma, men med to ulike adresser. I Fredrikstad holder vi til i Fredriksstad Motorfabrik, som vi føler oss hjemme i. FM Eiendom, som vi samarbeider med på mange prosjekter, har virkelig ivaretatt, tilbakeført bygningen slik at den fremstår på en flott måte, forteller Linge.

Arkitektene har fått innredet kontorlokalene etter eget ønske. Linge er godt fornøyd med at de holder hus i en bygning som alle kjenner, og som også representerer mye av de oppdragene de selv utfører. Inne i bygningen er det spor etter gammelt produksjonsutstyr, i en god blanding av gammelt og nytt.

– Vi jobber jo også med en del bevaringsprosjekter og gamle bygg så det er fint at vi kan sende ut signal til kundene om at vi selv benytter en slik bygning, fortsetter han. 

Daglig leder Markus Linge har vært i SG arkitekter siden 1991, et sted han trives utmerket (Foto: Svein Hansen)

Hver dag skapes nye ideer på kontoret

Firmaet utfører prosjekter i den sørøstre delen av Norge, samt noen oppgaver i andre deler av landet og sørvestre delen av Sverige.

Nøkkelområder er prosjektering av boliganlegg, offentlige bygninger som skoler, sykehjem, kulturbygg, kontorer og næringsbygg. På plansiden er hovedområdene reguleringsplaner, bebyggelsesplaner, stedsanalyser og konsekvensanalyser. 

Linge ønsker å fremheve de dyktige og erfarne medarbeiderne, som sitter på et bredt spekter av kompetanse. Her er det stor spredning i hvilke områder arkitektene har spesialisert seg på. De aller fleste i firmaet har lang fartstid i bransjen og jobber som prosjektledere på egne prosjekter.

– Vi har basert oss på dette, slik at vi kan ta på oss alle typer oppdrag. Enten det er små endringer i en enebolig eller prosjektering av et sykehjem. Det er absolutt medarbeiderne som er vår styrke. Samt kompetansen og erfaringen da, sier han.

Akkurat nå er SG arkitekter involvert i to skoleprosjekter: Hvaler Ungdomsskole og Idd skole på Risum i Halden. Sistnevnte er meget spennende, siden den nye skolen skal bygges i massivtre.

– Dette er et veldig interessant prosjekt for oss, blant annet fordi det gir økt kunnskap om massivtre som byggemateriale. Massivtre kommer mer og mer i fokus, siden det er raskt å bygge med, lett i vekt og har meget gode egenskaper for inneklima og brann, forteller Linge.

Idd skole, som har fått navnet Kongeveien skole, åpner til høsten. SG arkitekter har tegnet skolen slik at kjernen i bygningen er et høyt og lyst fellesområde, med undervisningslokaler og administrasjon rundt.

Linge legger til at de har flere prosjekter med massivtre på gang. 

Tegnesalen hos SG arkitekt

Det er hektiske dager for arkitektene, hvor henvendelser og forespørsler kommer inn hver dag. SG arkitekter har spesialkompetanse innen følgende områder: Restaureringsarbeider, stedsanalyser og arealplanlegging og prosjekt- og byggeledelse. De har også kompetanse innenfor BIM- prosjektering og lavenergihus/passivhus.

Den erfarne arkitekten sier videre at firmaet har mange kunder som kommer igjen og igjen. Etter 35 år i bransjen har de bygd seg opp et solid og sterkt navn. SG arkitekter er blitt et kjent navn på hele Østlandet. Kundene vet at det er kvalitet og kompetanse i firmaet, og at de leverer flotte produkter.

Arkitektene hos SG ser frem til å tegne og prosjektere fremtidens bygg og til å være med på den lokale utviklingen. 

SG arkitekter

• Stenseth Grimsrud arkitekter AS har i mange år vært det største rene arkitektkontoret i Østfold med for tiden 16 medarbeidere.

• Firmaet har kontorer i Fredrikstad og Halden og utfører prosjekter i den sørøstre delen av Norge foruten noen oppgaver i andre deler av landet og sydvestre delen av Sverige.

• Firmaets nøkkelområder er prosjektering av boliganlegg, offentlige bygg som skoler, sykehjem, kulturbygg, kontorer og næringsbygg.

• På plansiden er hovedområdene reguleringsplaner, bebyggelsesplaner, stedsanalyser og utredninger.

• SG arkitekter har også spesialkompetanse innen følgende områder: Restaureringsarbeider, stedsanalyser og arealplanlegging og prosjekt- og byggeledelse. Vi har i tillegg kompetanse innenfor BIM prosjektering, lavenergihus / passivhus.

• SG arkitekter har sentral godkjenning for søker og prosjektering av arkitektur i tiltaksklasse 3 samt for prosjektering av utearealer og landskapsutforming i tiltaksklasse 2.

• Firmaet er deltager i bransjeorganisasjonen Arkitektbedriftene AS. 

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet