Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Ny storkontrakt er signert med betong

Annonse fra Engebretsen Betong & Mur AS

Betong er ett av de mest brukte byggematerialene i verden i vår tid. Bare fantasien setter grenser for betongens formbarhet. Riktig produsert og ved normal bruk har betong lang levetid og stor styrke. Akkurat de samme kriteriene har Engebretsen Betong & Mur!

Adresse
Åkerbergmosen 17, 1640 Råde


Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 16:00

– Firmaet ble dannet i 1996 av Jan Engebretsen, men da under navnet Murerfirma Jan E. Engebretsen AS. Da var bedriften et rent murerfirma. Opp gjennom årene skiftet vi fokus mot betong og byttet navn til Engebretsen Betong & Mur i 2017, forteller Rune Gundersen. Han er daglig leder og var medeier, sammen med to andre.

I 2012 solgte de bedriften til NCC, som de nå er et rent datterselskap under. Gundersen understreker at det er en fordel å komme inn i et stort konsern, mye ekspertise å dra nytte av på mange felt. Etter oppkjøpet flyttet de fra Fredrikstad til Råde, i samme lokaler som NCC, Østfold. 

– Vi driver akkurat som tidligere, samme kunder, kvalitet og konsept. Så har vi et splitter nytt bygg da, smiler han.

Det er ingen tvil om at Gundersen brenner for bransjen. Han, og de andre ansatte, er stolte av å være med på å bygge opp noe konkret. Arbeidsdagen er variert og hektisk.

– Nå ja, de andre er ute og bygger. Jeg er utdannet økonom og den eneste i selskapet som ikke kan mure i firmaet, ler Gundersen. 

Tom Cato Gundersen er kjempefornøyd med ny stor betongkontrakt på Øra (Foto: Svein Hansen)

Satser på lærlinger

Engebretsen Betong & Mur har i dag 24 ansatte og lærlinger. Bedriften vektlegger viktigheten av å hele tiden ha lærlinger med på laget. For dem er dette en samfunnsplikt og de føler et ansvar for å vedlikeholde faget og tilveksten.

– Jeg må innrømme at jeg er bekymret for veksten i betongyrket. Det er vanskelig å få tak i lærlinger, og det er noe som må jobbes med på alle hold, sier Gundersen.

Internt er bedriften meget flinke til å ivareta og motivere de ansatte. De har flere som har gått livets skole innen yrket, og oppfordrer nå disse til å ta svennebrev. Gundersen forteller at fagfolk uten svennebrev kan melde seg som praksiskandidat, ta en enkel teoriprøve og avlegge fagprøven.

Oppdrag fra offentlige krever ofte at bedriften som skal utføre prosjektet har lærlinger, og de stiller krav til at så og så mange ansatte må ha svennebrev.

Engebretsen Betong & Mur har nå en meget entusiastisk lærling, som har funnet veien tilbake til bransjen etter en liten pause. Steffen Helten tar opp lærlingtiden igjen etter sommeren.

– Jeg var lærling her tidligere, men måtte ta en pause. Lysten til å returnere til yrket kom igjen, så da ringte jeg Rune (Gundersen) og spurte om det var plass til meg. De tok meg godt imot, sier Helten.

Han ser frem til å bli en del av laget igjen. Hverdagen byr utfordrende arbeidsoppgaver hvor han får lært mye av de langt mer erfarne betongarbeiderne, samtidig som han får mye selvstendig arbeid.

– Når jeg trenger hjelp, så spør jeg bare. Da kommer det alltid noen å hjelper meg. Jeg trives veldig godt, for det er et utrolig godt samarbeid og sosialt miljø. Her er det koselig å komme på jobb, forteller lærlingen.

Når lærlingtiden er over, blir det fast ansettelsen. Det kan jo ikke bli bedre enn det! 

Jente med sans for betong! Frida Evensen trives godt på jobben

Signerte storkontrakt på Øra

Bedriften har endret konseptet fra mur til betong. Hele 90 prosent av oppdragene er innenfor betong. De er i gang med en rekke store og spennende prosjekter rundt om i distriktet.

På Øra er Metacon AS i gang med et enormt lager på 17 000 kvadratmeter. Engebretsen Betong & Mur skal levere 7500 kubikk med betong. Det blir litt av en opplevelse og syn når over 1000 betongbiler skal krysse Fredrikstad-broen. Prosjektet er det nest største bedriften er med på, og entusiasmen over oppdraget gjelder hos alle de ansatte.

De er også involvert på Trosvik skole. Her leverte de betong til gulv og vegger da skolen ble utvidet. Prosjektet ble gjort i samarbeid med Asker Entreprenør.

– Dette var også en stor jobb, hvor vi hadde åtte mann ute i tre måneder, sier Gundersen.

Bedriften er også ferdig med det nye lageret (6000 kvadrat) til New Wave på oppdrag fra Norbygg, en samarbeidspartner de har jobbet med i over 20 år. Indre Oslofjorden Kabelstasjon er de også nylig ferdig med. En betongkontrakt på over 40 millioner. Her bygde de fire muffestasjoner; to på Vestfold-siden og to på Østfold-siden. Også utvidelse av Østsiden Sykehjem står på merittlisten til Engebretsen Betong & Mur.

– Så må vi ikke glemme at vi holder på med et nytt klokketårn på Jeløya kirke. Det er jo ganske så spesielt. Klokketårnet støper vi her hos oss og så skal det fraktes bort til kirken. Transporten alene vil vekke oppsikt på veien. Vel fremme ved kirken blir tårnet løftet av en stor kran og satt på fundament på bakken. Spennende, sier en engasjert Gundersen.

Samarbeidspartneren på Jeløya er Prokon Entreprenør AS. 

I full gang med Østsiden Sykehjem

En solid og lokal bedrift

Hovedfokuset da opprettelsen av bedriften var å skape en lokal, solid bedrift som skaper trygge arbeidsplasser. Gundersen er fornøyd med at målet er oppnådd. Her er det trivsel på arbeidsplassen, og fremhever gjerne de som er ute i felten.

– Vi har også polske betongarbeidere, og de er meget dyktige og et positivt tilskudd. Akkurat som alle andre i bedriften, sier han.

Engebretsen Betong & Mur besitter lang erfaring og stor kompetanse innen betongfaget. Det gjør at de kan påta seg alt fra små jobber til store, krevende prosjekter. De utfører alt innen betong, armering og forskalings arbeide for bygging av kontor, lager, forretning og industribygg. Innen gulv- og dekkestøp er kapasiteten nesten ubegrenset.

Bedriften har også fokus på miljøet. De bruker mer miljøvennlig betong, som ikke inneholder like mye kjemikalier. Gundersen forteller at de også legger mer og mer vekt på avfallssortering og resirkulering.

Engebretsen Betong & Mur er i dag en av de største og ledende entreprenørene innen betongarbeid i Østfold.

De kommer til å sørge for et solid og lokalt grunnlag i mange år framover! 

Engebretsen Betong & Mur AS

• Engebretsen Betong & Mur AS ble etabler i 1996 og består i dag av 24 ansatte.

• I 2017 byttet vi navn fra Murerfirma Jan E. Engebretsen AS til Engebretsen Betong & Mur AS.

• Navneendringen ble gjennomført grunnet en stadig økning av oppdrag innen betongarbeider i markedet og reflekterer dermed den nye markedssituasjonen for vårt selskap.

• Vi besitter over 20 års kompetanse og bred erfaring innen vårt fagområde. Dette gjør oss godt rustet til de aller fleste utfordringer i dag.

• Vårt geografiske arbeidsområde er i dag hele Østfold, Oslo og Akershus.

Indre Oslofjorden Kabelprosjekt
Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet