Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

En sammensveiset gjeng

Annonse fra Hansen Sveis & Montering

Allerede i bronsetiden har sveising av metall vært brukt som arbeidsmetode. Stål har bidratt mer til den moderne sivilisasjonen enn noe annet metall. For gjengen i Hansen Sveis & Montering er det en livsstil. De må nok stålsette seg på mange og spennende prosjekter i årene som kommer!

Adresse
Strandveien 1-3, 1661 Rolvsøy


Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 15:00

Bedriften ble etablert i 1997 av Jan Magne Hansen og Tom Håkon Eriksen. Kjernevirksomheten er prosjektering, produsering og montering av alle typer stålkonstruksjoner. I store produksjonslokalene ved Glomma er det hektisk aktivitet. 

I en alder av 16 år ble Jan Magne Hansen introdusert til bransjen.

– Jeg har jobbet som sveiser og platearbeider for Hauge Sveis hele tiden. I 1997 etablerte svogeren min, Tom Håkon, og jeg Hansen Sveis & Montering, forteller han.

Bedriften er produsent av stålkonstruksjoner til bygg og industri. Kundekretsen er små og store entreprenører og privatpersoner, mest i Østfold, men også resten av landet. 

Steinar Grundt-Ileby viser frem taket de har produsert og satt opp i Dikeveien (Foto: Svein Hansen)

Bærebjelken i bedriften

De 28 ansatte har en hektisk og variert arbeidsdag, med en rekke oppdrag. Hverdagen består av prosjektering, produsering, montering, industriell rørlegging, oppsett av trapper og rekkverk, gittertrinn og rister og produksjon og montering av heissjakter. Alt i stål naturligvis.

De ansatte, som også inkluderer to ingeniører, er selve bærebjelken i bedriften.

– Jeg er veldig stolt av hvor flinke montørene våre er, og av nivået på produksjonen. De ansatte gjør en veldig, veldig god jobb. Vi får mange tilbakemeldinger på hvor dyktige og hyggelige de fra våre kunder og samarbeidspartner, sier en fornøyd Hansen.

Bedriften ønsker også å ta inn lærlinger igjen. Hansen forteller at de har hatt lærlinger opp gjennom årene, men de er vanskelig å få tak i.

– Det er ønskelig for oss i framtiden, for det er viktig både for bedriften, næringen og yrket, sier han. 

Bygger for den lokale utviklingen 

I denne bransjen er det mange strenge krav i forhold til den universelle utformingen i planleggingsfasen. Hansen Sveis & Montering tar seg av fra prosjektering til produktet står ferdig. De samarbeider tett med et konsulentfirma som håndterer prosjekteringen når arbeidsmengden topper seg.

Bedriften er i gang med en rekke store prosjekter. Grandahl Bygg har fått et nytt, innovativt bygg i Sarpsborg. Ansvarlig for stålkonstruksjonen og etasjefordelerne var Hansen Sveis & Montering. De var også med på å bygge de nye kontorene til Europris i Dikeveien, som var et stort prosjekt.

– Så har vi levert all stålbæring til et prosjekt på Berger, som er ett av våre største noen gang. I tillegg er det flere store logistikkhaller rundt omkring, blant annet en hall på 8000 kvadratmeter, sier Hansen.

Bedriften er også en betydelig aktør når det kommer til montering av trapper og rekkverk på skoler, syke- og aldershjem. De er involvert i et stort trappeprosjekt på Ytre Enebakk skole og  Idd skole i Halden.

– På Idd ser du ikke så mye av strukturen vår, siden skolen skal være i massivtre og dermed dekker stålet vårt. Men det er vi som står for konstruksjonen som holder skolen oppe, smiler Hansen. 

Steinar Grundt-Ileby er godt fornøyd med utførelsen av prosjektet i Dikeveien (Foto: Svein Hansen)

Blant samarbeidspartnere til Hansen Sveis & Montering er sterke og solide firmaer som Backe Østfold AS, AF Gruppen, Betonmast Bygg, HF Entreprenør og Byggmester Håkon Hansen, samt en rekke andre aktører rundt i landet.

– Vi har sterke partnere i ryggen, gode på å hjelpe kunden, har alle sertifiseringer og godkjenninger som kreves og leverer i tide og etter kundens ønske, forteller Hansen.

Med en sterk og bred kundekrets, et godt navn og lang erfaring og kompetanse er grunnlaget for videre produksjon og drift av bedriften meget sterk. Akkurat som stålet og arbeidet de leverer! 

Hansen Sveis & Montering

• Hansen Sveis & Montering ble etablert i 1997 av Jan Magne Hansen og Tom H. Eriksen.

• Vi har opparbeidet oss til å bli en solid bedrift og har i 2018 cirka 30 årsverk.

• Vår kundekrets er store/små entreprenører og privatpersoner.

• Bedriften har store produksjonslokaler nær Glomma og kan blant annet laste kolli om bord på båter.

• Kjernevirksomheten til bedriften er prosjektering, produsering og montering av alle typer stålkonstruksjoner.

Tjenester: 

- Prosjektering

- Produsering

- Montering

- Industriell rørlegging

- Sveising av carbonstål

- Syrefast stål

- Trapper og rekkverk i stål og glass

- Gittertrinn og -rister

- Produksjon/montering av heissjakter av stål

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet