Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Rørproblemer? Vi hjelper deg!

Annonse fra Kråkerøy Rør AS

Rørleggernes historie strekker seg helt tilbake til antikkens tid. Opp gjennom århundrene har naturligvis både rørsystemer og rørleggerfaget utviklet seg. Behovet for en dyktig rørlegger – det har ikke endret seg! Det passer utmerket for Kråkerøy Rør AS.

Når servicebilen fra Kråkerøy Rør AS ankommer oppkjørselen din, vet du at det sitter kompetanse og erfaring bak rattet. Bedriften har 24 ansatte som er klare til deg å hjelpe, enten oppdraget er lite eller stort. Det er 17 år siden Kråkerøy Rør AS påtok seg sitt første oppdrag, og de har løst mange rørproblemer og installert mange flere siden åpningen i 2001.

– Jeg kom inn i bedriften i 2004, og er utrolig stolt av å jobbe i et selskap med så mange dyktige og kompetente ansatte, sier Eirik Thomas Olsen. Han er utdannet rørlegger, selv om den aktive karrieren med rør, avløp og varme var forholdsvis kort. I stedet gikk han videre på skolen og utdannet seg til prosjektleder og rørleggerformann. I dag er han daglig leder og medeier i Kråkerøy Rør AS. Den andre halvdelen av bedriften eies av Petter Strand.

Kråkerøy Rør AS har i dag 24 ansatte; gutter og jenter, flere nasjonaliteter og en lærling.

– Vi har erfarne rørleggere med god kompetanse. De fleste har vært hos oss i mange år, og er lokale. Lærlinger er viktig for oss, og vi har alltid minst én med på laget. Vi har valgt de beste innen faget, smiler Olsen. 

Eirik Olsen, Thomas Guldbransen og Petter Strand (fra venstre) er i gang med utredning av et av mange prosjekter (Foto: Svein Hansen)

En vanntett framtid 

For han er rørleggerfaget spennende og interessant. Olsen forteller at det er et godt valg for de som er usikre på hvilke vei de skal ta når det kommer til valg av yrke.

– Det er en sikker jobb, godt betalt og man har gode framtidsutsikter. Det er ingenting som tyder på at noe skal overta rørleggerbransjen med tanke på automatisering, sier han.

– Vi satser også mye internt. Alle våre ansatte får ofte tilbud om skolering, enten det gjelder svennebrev, våtromssertifisering, sveiser- eller sprinkelkurs. Vi investerer mye i kurs. Dette viser at vi er en seriøs bedrift, og at de ansatte er kompetente, legger han til.

Når man jobber med rør, vann og avløp er det garanter arbeid året rundt. Den solide bedriften har bygd seg opp et solid navn og en fast og god kundebase. Kråkerøy Rør AS har en rekke faste avtaler med store, seriøse aktører de samarbeider med.

Rørleggerne har med andre ord nok å gjøre. Prosjekter de har vært involvert i inkluderer Choco Loco og Tæps. I tillegg jobber de med et tilbygg på Øra, Seiersten videregående skole og en rekke bad i private boliger.

Kråkerøy Rør AS utfører VVS-oppdrag både for private og bedrifter. De dyktige rørleggerne kommer, enten du skal bytte pakning til større prosjekter, hjelp til større prosjekter som planlegging og bygging av bad eller installere sprinkleranlegg og varmeløsninger.  

Rørlegger Camilla Cox Barfot i aksjon (Foto: Svein Hansen)

Ekspertene anbefaler

Hvilke gode råd og tips kan Olsen bidra med?

- Når det gjelder hytter så anbefaler jeg å stenge vannet når dere reiser hjem. Vi har hatt mange, mange oppdrag hvor vannet har rent hele vinteren. Det har ført til mange overraskelser når man kommer tilbake til hytta, men kan unngås om man skrur av vannet, råder han.

For boligen din kan du unngå ubehagelige og kostbare situasjoner ved å rense sluk. Lekkasjer og oversvømmelse skyldes ofte tette sluk. Spesielt er det viktig å rense dusjsluket jevnlig.

– Vi monterer også mange vannstoppventiler med varsler. Dette gjør at vannet stenges når det oppdager fukt. En slik enkel løsninger kan spare deg for mye hodebry, og bør installeres i rom uten sluk, men som har vanntilførsel, som kjøkken, bad og vaskerom, forklarer Olsen.

Han anbefaler også å bruke norske eller nordiske produkter. Disse bør kjøpes gjennom en rørlegger eller grossist, ikke importfirmaer.

– Importvarer er ikke tilpasset nordiske forhold og har andre reklamasjonsrettigheter. Handler du gjennom en norsk grossist har du 10 års dele- og oppfølging samt mulighet til å få nye deler og oppfølging raskere enn med importvarer, sier Olsen. 

Litt rør i hverdagen hører med på kontoret til Petter Strand og Eirik Olsen (fra venstre) (Foto: Svein Hansen)

Kråkerøy Rør AS er også medlem av Varme & Bad-kjeden, og tilbyr alle deres produkter på sin nettside. Her kan du også få inspirasjon til oppussing av badet. Ifølge Olsen så er det nå in med bare fliser på badet og hvite og høyglans møbler. Dusjkabinett og sterke farger er ut, og badene skal være nøytrale.

Med fokus på kvalitet og service sørger Kråkerøy Rør AS for at vannet flyter som det skal i rørene og at vannlekkasjer unngås. De oppfyller kravene som stilles til en rørlegger, og de utfører oppdragene med et smil! 

Kråkerøy Rør AS

• Din VB Rørlegger på Kråkerøy.

• Hos Kråkerøy Rør har vi 24 dyktige medarbeidere klare til å hjelpe deg.

• Vi utfører VVS-oppdrag både for private og bedrifter.

• Alt fra små oppgaver som å bytte pakninger til større prosjekt som planlegging og bygging av bad, og installasjon av varmeløsninger og sprinkleranlegg.

• Går du med planer om å installere ny kjøkkenkran, varmepumpe, gulvvarme eller kanskje pusse opp badet? Vi ordner det meste!

• Du finner oss i Skredderveien på Rolvsøy.

• Vi påtar oss oppdrag i hele Østfold - inkludert Halden, Sarpsborg, Moss, Fredrikstad, Hvaler, Kråkerøy, Onsøy og omegn.

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet