Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Der gode minner skapes

Annonse fra Café Oline

Sommer, sol, strender og Søndre Sandøy. Syklene er parkert på utsiden, det dufter nystekte kanelboller og nytraktet kaffe. Det er barnelatter, smil og hygge på uteplassen. Kvikksølvet i termometeret har bikket 30 grader. Bedre enn dette kan det ikke bli på Café Oline!

Adresse
Du finner oss på Søndre Sandøy

Fergetider finner du her

Åpningstider
Alle dager fra klokken 12:00 i hele skoleferien.
Hver helg fra påskeferie til høstferie. 

- Nå er det sjette året på rad vi er her som vertskap på kafeen. Vi har åpnet for fullt, og det er god stemning og fullt i kafeen, smiler Tom Roger Jensen.

Sammen med Karianne Steve Jensen er han nok i gang med å fylle magen på sultne øyboere og sommergjester. Kafeen, som opprinnelig var en butikk for 26 år siden, er i dag et sosialt samlingspunkt, med god mat, noe godt og kaldt i glasset og en rekke spennende artister på programmet.

Det er med andre ord duket for en helmaks sommer på Søndre Sandøy – igjen!

– Siden i fjor har Café Oline utvidet inne, så nå er det plass til rundt 60 mennesker. I tillegg er det ny utebar så vi er absolutt forberedt på sommeren, forteller Jensen entusiastisk.

Sommeren er full av gode saker, og da snakker vi ikke bare om det som serveres på kafeen. Hver tirsdag i skoleferien er det Quiz, hvor kveldens beste lag kåres og premieres. Her er det kamp om plassene, så det lønner seg å være tidlig ute. 

På denne solfylte dagen serverer Maria Da Silva serverer angusburger

Avslappet på Hvalers sørligste øy

Søndre Sandøy, den sørligste av Hvaler-øyene, er som et lite paradis. Her er det begrenset med biltrafikk, men sykler i mangfold. Mange herlige strender å boltre seg på, en rekke turstier som tar deg med på opplevelsestur rundt om på øya og over 500 hytter. Det skaper liv og stemning på den lille øya, som ikke strekker seg mer enn 4 km i lengden og 1,6 km i bredden.

– De aller fleste av de som jobber på Café Oline er barn av hytteeiere, som har kommet hit for sommeren. Det er trygt å vite at vi har et personale som føler en tilhørighet for øya, og som trives på jobb, sier Jensen.

Kafeen har plass til rundt 60 gjester inne og 200 uteplasser. Her er det peisestue under tak og markiser så store at de fint holder gjestene tørre om værgudene skulle jobbe mot dem. Gjestene fristes med hjemmelaget mat, glasset er aldri tomt og det er det er en liten kiosk med snacks, godteri og brød og bakevarer.

Jensen forteller at bestselgeren Olines fiskesuppe er klar i år også, i tillegg til en ny angusburger (som visstnok smaker helt fantastisk) og ferske reker og blåskjell. Du går med andre ord ikke sulten fra bordet! 

La deg underholde

I sommer skal stemningen nå alle høyder, og spre seg med vinden utover skjærgården på Hvaler. En rekke artister er hentet inn for å underholde, glede og skape stemning på den lille øya, til stor glede for besøkende.

– Sommerprogrammet er variert, med litt for enhver smak. Litt for de unge, litt for den eldre generasjonen og litt for de spesielt interesserte. Ja, det er en klasse for seg, forteller Jensen.

Det er ingen tvil om at han brenner for både arrangementene, program, artister og ikke minst gjestene sine.

Nå er det bare å krysse av på kalenderen hvilke artister du vil ha med deg: Jonas Fjeld, norsk sanger, låtskriver og gitarist, og vinner av Spellemannsprisen i 1994. Han entrer scenen på Café Oline den 2.august.

Alexander Hermansen står alltid til publikums tjeneste, og gjester scenen to ganger i sommer. Sangeren, skuespilleren, konferansieren, forfatteren, komponisten, produsenten og samfunnsdebattanten vil garantert vekke liv i publikum.

Pianisten og organisten Iver Kleive entrer scenen sammen med Knut Reiersrud, en kjent blues- gitarist og komponist. Ingen grunn til å feel blue når disse to står sammen. Her er det sikret god stemning og underholdning av ypperste klasse!

– Det er helt unikt at vi har fått disse til å komme ut til Hvaler, og vi er veldig stolte av programmet vårt i sommer, slår Jensen fast. 

For å sikre deg billett, klikk her

Oleane Fagerli Bjørnebekk og Karoline Strandli (fra vestre) frister med himmelske kanelsnurrer

Med 19 fergeavganger daglig hele året, samt to taxibåter, fra Skjærhalden er det lett å ta seg ut til Café Oline. Har du egen båt, er det 20 gjesteplasser i havna. Det er også flotte campingmuligheter i Stuevika.

Søndre Sandøy og Café Oline venter på deg. Det er bare å følge duften av fiskesuppe og nystekt brød, latter og musikk.

Hos Café Oline får du en velsmakende og underholdende sommer! 

Sommerprogram på Café Oline

Fra 26.juni til 14.august er det QUIZ hver tirsdag kl. 19:00.

30.juni: Gutta Fra Salta kl. 19:00.

5.juli: Skranglebein (stor overraskelse) kl. 20:00.

7.juli: Alexander Hermansen (I samme båt) kl. 20:00.

12.juli: Prima Vista kl. 21:00.

14.juli: Odd Renee Andersen med band kl. 21:00.

19.juli: Iver Kleive & Knut Reiersrud kl. 21:00.

21.juli: Trubadur kl. 20:00.

22.juli: Merete Meyer (En musikalsk sommermeny) kl. 19:00.

26.juli: Unni Wilhelmsen med Sol Heilo & Hanne Karlsen kl. 21:00.

28.juli: Alexander Hermansen med gjester kl. 20:00.

2.august: Jonas Fjeld kl. 21:00.

4.august: Pärs Polare kl. 20:00.

11.august: Gutta fra Salta kl. 19:00. 

Velkommen til Café Oline og Søndre Sandøy!

Karianne Steve Jensen ser frem til å ønske deg velkommen!
Hvallerfergen II, bygd i 1963, tar deg fra Skjærhalden til Søndre Sandøya og Café Oline
Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet