Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Trygghet på sjøen med Båtførerprøven

Annonse fra Maritim Kompetanse Norge

Maritim Kompetanse har mange års erfaring med å avholde båtførerkurs og båtførerprøven. Dermed er de med å bidra til sikrere ferdsel på sjøen. Under kurset lærer du blant annet om forskjell på Sjøveisreglene og Sjøvettreglene.

– Jeg har vært med å avholde båtførerkurs og båtførerprøver siden 2012. Det er pålagt for alle født etter 1980 å ta prøven, noe som er veldig positivt, sier Benjamin Reite, daglig leder i Maritim Kompetanse Norge.

I juli kommer Maritim Kompetanse Norge til Fredrikstad, Moss og Halden hvor de holder Båtførerprøven Intensivkurs, hvor du får alt på én dag: Både kurs og prøven.

I 2010 ble det obligatorisk for alle som er født etter 1980 å ta båtførerprøven. Dette gjelder for alle som skal føre båt lengre enn 8 meter eller båt med mer enn 25 hestekrefter. Med båtførersertifikat har du mulighet til å føre båt opp til 15 meter (50 fot) med ubegrenset antall hestekrefter.

Båtførerprøven er intensiv og du går gjennom det du trenger for å bestå eksamen. Pensumet består av fire deler:

1. Sjømannskap

2. Lover og regler

3. Navigasjon og kartlesing

4. Spesielt viktige temaer

Her får du blant annet kunnskap om sikkerhetsutrustning i fritidsbåter, riktig bruk av utstyr, brannfarer, bruk av radiosamband, farer ved høy fart, regler for styring og seilas, lydsignaler, seilasregler ved bruk av fyr, lykter og faste- og flytende sjømerker, orientering ved bruk av kompass og GPS og symboler på kartet. 

Benjamin Reite i Maritim Kompetanse Norge holder Båtførerkurs og eksamen i Fredrikstad i juli

– Det er ingen krav om forkunnskaper og kurset passer for alle. Kurset er tilpasset slik at vi får med alle deltagere. Vi dekker det mest grunnleggende opp til det kunnskapsnivået som er påkrevd, forteller Reitan.

Maritim Kompetanse stiller med alt nødvendig kursmateriell. Det inkluderer også datautstyr til eksamen.

Kurset starter opp klokken 09:00 og varer til cirka klokken 17:00. Deretter følger båtførerprøven, som består av 50 spørsmål. Du har 60 minutter på å fullføre prøven.

De fleste spørsmålene er flervalgsoppgaver, der det både kan være ett eller flere riktige valg.

Kravet for å bestå båtførerprøven er todelt. Det vil si at for å bestå må du ha 80 prosent eller høyere på totale resultater. I tillegg må resultatet i del 4 (Spesielt viktige emner) også være 80 prosent eller høyere.

– Om du ikke består prøven må du vente i 14 dager før du gjennomfører en ny prøve. Man får delta på nytt kurs gratis, helt frem til man består så lenge det er innenfor ett år fra første kurs, forteller Reite. 

Det er en kursavgift for selve båtførerkurset samt en eksamensavgift, som betales til Norsk Test AS.

Du er selv ansvarlig for å melde deg opp til eksamen og betale eksamensavgiften før kursdagen. 

Sjøvettreglene

1. Tenk sikkerhet

2. Ta med nødvendig utstyr

3. Respekter vær og farvann

4. Følg sjøveisreglene

5. Bruk redningsvest eller flyteplagg

6. Vær uthvilt og edru

7. Vis hensyn

Reite sier også at det er flere og flere som er født før 1980 som velger å ta både kurs og eksamen. Han forteller at de opplever at mange fritidsbåtførere ikke er klar over forskjellen mellom sjøveisreglene og sjøvettreglene. Man burde også kjenne til og kunne sjøvettreglene når man ferdes til sjøs. 

Sjøveisreglene tar for seg reglene for ferdsel til sjøs. Disse skal etterfølges til enhver tid. Sjøvettreglene tar for seg hvordan du bør oppføre deg, og hva du bør tenke på både før og når du ferdes til sjøs.

Maritim Kompetanse Norge tilbyr også flere andre kurs: SRC/VHF kurs, Førstehjelpskurs og Praktisk Båtkurs.

En siste advarsel fra Reite og mannskapet på Maritim Kompetanse Norge: De oppfordrer alle til å vente med å innta alkohol til etter man er fast fortøyd. Om man mot formodning er nødt til å drikke før båten er fortøyd, anbefaler de å drikke med måte og alltid ha redningsvesten på!

Husk promillegrense på sjøen er 0,8!

Med dette godt i minne ønsker de dere alle en riktig så god sommer – med mange koselige turer på sjøen! 

Båtførerprøven

• Båtførerprøven ble obligatorisk i 2010 for alle født etter 1980 som skal føre båt lengre enn 8 meter eller båt med mer enn 25 hestekrefter.

• Båtførersertifikatet gir deg mulighet til å føre båt opp til 15 meter (50 fot) med ubegrenset antall hestekrefter.

• Prøven kan tas fra og med fylte 14 år og hvis bestått blir Båtførersertifikatet utsendt ved fylte 16 år av Norsk Test på oppdrag av Sjøfartsdirektoratet.

• På slutten av kurset avslutter vi med å avlegge eksamen elektronisk, vi stiller med alt av utstyr til dette formål (Datautstyr, kart, parallellforskyver osv.).

• Dersom noen har behov for mer tid til gjennomgang av emner de er usikre på vil dette være mulig, det er viktig at alle føler seg trygg på pensum.

Dere trenger bare ta med en enkel kalkulator på kursdagen.

• Vi kjører gjennom vår forelesning parallelt med arbeidsoppgaver der vi jobber med kartet og lærer oss å forstå symboler i kartet og å planlegge seilaser med alt dette innebærer.

Maritim Kompetanse Norge

• Maritim Kompetanse er en leverandør av båtførerkurs i Norge.

• Vi har mange års erfaring, og tilbyr også båtførerprøven til våre kursdeltakere.

• Dersom de består prøven, så vil de få utstedt båtførerbeviset.

• Vi vil stille med alt nødvendig utstyr og kursmateriell til deltakere. Vi vil forberede deg til båtførerprøven.

• Alle som ønsker å delta hos oss kan velge ett av våre nærmere 50 godkjente testsentre i Norge.

• Det er fastsatte datoer til hver enkelt lokasjon.

• All informasjon er tilgjengelig på vår nettside.

• Vi kan i tillegg tilby tilpassede kurs for større grupper som bedrifter/båtforeninger/skoleklasser eller private grupper.

• Du kan besøke vår hjemmeside, eller kontakte oss for mer informasjon om våre tjenester.

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet